Bekijk volle/desktop versie : kipbastilla...hoe?



28-12-2009, 17:24
hoi keukenprinsesjes,

ik wil morgen kipbastilla maken maar aangezien ik het nog nooit heb gemaakt heb ik jullie hulp nodig. Zou iemand mij willen helpen door het stapgewijs te plaatsen voor me. Jullie helpen me er enorm mee.

Alvast bedankt.

28-12-2009, 20:43


http://www.youtube.com/watch?v=G0Deq-xU3_I&feature=player_embedded misschien heb je hier wat aan Het is wel in t engels

hier is het recept van haar;

Ingrediënten:
Chicken Vulling:
1 hele kip van ongeveer 2 pond (1 kilo)
2 grote uien fijngesneden
1 kopje fijngehakte peterselie
2 eetlepels bakolie
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1 / 4 theelepel kurkuma poeder
Een groot snuifje saffraan
1 theelepel zout
1 / 4 theelepel peper
2 kopjes water

Eieren Vulling:
6 eieren

Amandelen Vulling:
10 oz van geblancheerde amandelen
4 oz van poedersuiker
2 eetlepels oranjebloesemwater
1 / 4 van een theelepel kaneelpoeder
Olie voor frituren

Deeg Ingrediënten:
Phyllo deeg (In Marokko maken we gebruik van een opgeroepen deeg "Warka&quot
1 stick van boter (gesmolten)
1 eidooier

Stappen:
Stappen om de kip Vulling:
1 - Op hoog vuur, sprenkel de olie in je pan. Voeg de uien, peterselie, en specerijen. Meng goed.
2 - Voeg de hele kip. Bedek je pan en laat de kip koken gedurende 10 minuten.
3 - wat water toevoegen aan de kip, net genoeg voor de kip te koken, ons doel is een dikke saus. Bedek je pan en laat de kip koken gedurende 30 minuten.
4 - Als de kip gaar is, verwijdert u deze uit de saus, laat afkoelen en verdeel het vlees van het bot. Shred het vlees in kleine stukjes.

Stappen om de eieren Vulling:
1 - Voeg de 6 eieren aan de saus waarin de kip is gekookt.
2 - Laat de hitte, en roer de eieren in de saus.
3 - niet Bedek uw pan en laat de saus verdampen. Het ei mengsel moet droog na 10-15 minuten. Blijf roeren van tijd tot tijd.

Stappen om de amandelen Vulling:
1 - Bak de amandelen in de olie totdat ze goudbruin zijn.
2 - Verwijder overtollige olie uit de amandelen.
3 - Verwerk de amandelen met de poedersuiker, kaneel en oranjebloesemwater in een keukenmachine tot de amandelen worden verpletterd.

Stappen om Vouw de Bastilla:
1 - Borstel uw bakken pan met gesmolten boter.
2 - phyllo Vouw het deeg in 2 en zet 3 lagen in het midden van de pan bakken. Plaats gevouwen phyllo vellen deeg rond de pan bakken waar 1 / 3 van hun lengte boven de rand van de pan. Borstel de phyllo deeg met gesmolten boter.
3 - Spreid het ei mengsel in het midden van de pan. Bedek het met 2 lagen phyllo gebak. Borstel de phyllo deeg met gesmolten boter.
4 - Spreid de stukken kip. Bedek ze met 2 lagen phyllo gebak. Borstel de phyllo deeg met gesmolten boter.
5 - Spreid de amandel mengsel. Bedek het met 2 lagen phyllo gebak. Borstel de phyllo deeg met gesmolten boter. Meng voorzichtig over de phyllo deeg aan alle kanten en borstel de bovenkant van het deeg met gesmolten boter en eigeel.
6 - voeg 3-4 lagen van phyllo deeg deeg bovenop en plooi ze in de bodem van de taart. Borstel het oppervlak met gesmolten boter en eigeel.

Laatste stappen:
1 - Verwarm de oven voor op 350 graden en bak de bastilla voor 20-30 minuten of tot goudbruin.
2 - Versier de bastilla met poedersuiker en kaneel poeder voor het opdienen.

28-12-2009, 21:01
Kipbestilla



Recept


-1 pak filodeeg
-2 kippen (goed schoongemaakt en in stukken gesneden)
-8 grote uien
-6 tot 8 eieren
-flinke bos qasboer
-bos Maknouz
-2 teentjes knoflook
-50 gr. boter

-Komijnpoeder
-Gemberpoeder
-Safraan
-Libzar (peper)
-Ras Al7anout
-zout
-Kaneel
-Suiker
(laten we zeggen van alles een flinke theelepel alleen van de suiker 2 eetlepels)



-200 gr. amandelen (gepeld en gebakken of geroosterd en daarna gehakt)

-olie en gesmolten boter om de deegbladen mee in te smeren.



Verhit wat olijfolie in een pan en doe hier de stukken kip in. Snij ondertussen de uien (liefst in dunne reepjes). en knoflook in stukjes.Terwijl de kipstukken aan het braden zijn voeg je de uien, boter gehakte qasboer en maknouz toe en je laat alles smoren samen. Voeg de kruiden toe. De kip laat veel vocht vrij úit zichzelf dus je hoeft als niet veel vocht bij toe te voegen (hooguit 2 glazen). Laten we zeggen dat de kipstukken boven het vocht uit moeten steken. Proef de jus (lemraq) op zout en voeg er extra zout bij als het niet zoutig genoeg proeft!!



Laat de kipstukken gaar worden en haal ze een voor een met een spatel of een grote vork uit de pan en laat ze even afkoelen op een bord.

Ondertussen maak je de saus voor de bestila. Haal de saus van het vuur en klop er de eieren 1 voor 1 in en roer het goed door met een garde. Als de roerei is opgenomen in jus (lemraq) leg je het weer even op vuur om het aan om het aan de kook te brengen. Roer het goed door tot een prut en zet t vuur dan uit.

Snij de kipstukken in kleine stukjes en haal het kippevel en de botjes eraf. Je moet alleen kippevlees overhouden die je in kleine stukken plukt met je handen of met een mes snijdt.




Meng de kipstukjes met de eiermengsel (mag niet te vochtig zijn, moet smeuig zijn dus is het té vochtig dan laat je het in een vergiet afdruipen. Het mag ook zéker niet droog aanvoelen)

Bereid de amandelen alvast voor (koken, pellen, bakken/roosteren en hakken) doe er een flinke eetlepel poedersuiker bij en een flinke theelepel kaneel en meng alles goed door elkaar.

Pak de ontdooide filodeegbladen. Neem een bestilaschaal en vet die in of nog beter; leg er een stuk bakpapier op (zo kan je de bestilla na het bakken met bakpapier op bord schuiven en daarna bakpapier wegschuiven). Leg er de eerste filodeegblaadje op en smeer die goed in met olie/boter. Pak de volgende deeg en leg die erop tot zo een 3 a 4 bladen.

Strooi de helft van de gehakte amandelen op, doe er de kip-eiervulling op, doe er als laatst de andere helft van de amandelen op en vouw de bestilla dicht met ingevette deegbladen. Bedek de bestilla met zo een 3 bladen en maak er een mooie ronde bestilla van.




Bak de bestila goudbruin en lekker krokant in de oven op ong. 200c (stand 4-5)



Als de bestilla klaar is dan leg je het op een bord en strooi je er poedersuiker en kaneel over en kan je het garneren met wat amandelen.

Een heerlijk gerecht waar je je vingers bij aflikt !!

Succes en bsa7a alvast!

Recept is van Insaan.

28-12-2009, 21:14

Citaat door Lady__b:
http://www.youtube.com/watch?v=G0Deq-xU3_I&feature=player_embedded misschien heb je hier wat aan Het is wel in t engels

hier is het recept van haar;

Ingrediënten:
Chicken Vulling:
1 hele kip van ongeveer 2 pond (1 kilo)
2 grote uien fijngesneden
1 kopje fijngehakte peterselie
2 eetlepels bakolie
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1 / 4 theelepel kurkuma poeder
Een groot snuifje saffraan
1 theelepel zout
1 / 4 theelepel peper
2 kopjes water

Eieren Vulling:
6 eieren

Amandelen Vulling:
10 oz van geblancheerde amandelen
4 oz van poedersuiker
2 eetlepels oranjebloesemwater
1 / 4 van een theelepel kaneelpoeder
Olie voor frituren

Deeg Ingrediënten:
Phyllo deeg (In Marokko maken we gebruik van een opgeroepen deeg "Warka&quot
1 stick van boter (gesmolten)
1 eidooier

Stappen:
Stappen om de kip Vulling:
1 - Op hoog vuur, sprenkel de olie in je pan. Voeg de uien, peterselie, en specerijen. Meng goed.
2 - Voeg de hele kip. Bedek je pan en laat de kip koken gedurende 10 minuten.
3 - wat water toevoegen aan de kip, net genoeg voor de kip te koken, ons doel is een dikke saus. Bedek je pan en laat de kip koken gedurende 30 minuten.
4 - Als de kip gaar is, verwijdert u deze uit de saus, laat afkoelen en verdeel het vlees van het bot. Shred het vlees in kleine stukjes.

Stappen om de eieren Vulling:
1 - Voeg de 6 eieren aan de saus waarin de kip is gekookt.
2 - Laat de hitte, en roer de eieren in de saus.
3 - niet Bedek uw pan en laat de saus verdampen. Het ei mengsel moet droog na 10-15 minuten. Blijf roeren van tijd tot tijd.

Stappen om de amandelen Vulling:
1 - Bak de amandelen in de olie totdat ze goudbruin zijn.
2 - Verwijder overtollige olie uit de amandelen.
3 - Verwerk de amandelen met de poedersuiker, kaneel en oranjebloesemwater in een keukenmachine tot de amandelen worden verpletterd.

Stappen om Vouw de Bastilla:
1 - Borstel uw bakken pan met gesmolten boter.
2 - phyllo Vouw het deeg in 2 en zet 3 lagen in het midden van de pan bakken. Plaats gevouwen phyllo vellen deeg rond de pan bakken waar 1 / 3 van hun lengte boven de rand van de pan. Borstel de phyllo deeg met gesmolten boter.
3 - Spreid het ei mengsel in het midden van de pan. Bedek het met 2 lagen phyllo gebak. Borstel de phyllo deeg met gesmolten boter.
4 - Spreid de stukken kip. Bedek ze met 2 lagen phyllo gebak. Borstel de phyllo deeg met gesmolten boter.
5 - Spreid de amandel mengsel. Bedek het met 2 lagen phyllo gebak. Borstel de phyllo deeg met gesmolten boter. Meng voorzichtig over de phyllo deeg aan alle kanten en borstel de bovenkant van het deeg met gesmolten boter en eigeel.
6 - voeg 3-4 lagen van phyllo deeg deeg bovenop en plooi ze in de bodem van de taart. Borstel het oppervlak met gesmolten boter en eigeel.

Laatste stappen:
1 - Verwarm de oven voor op 350 graden en bak de bastilla voor 20-30 minuten of tot goudbruin.
2 - Versier de bastilla met poedersuiker en kaneel poeder voor het opdienen.



dank je wel voor de moeite meid. je bent echt een schat. Hier heb ik zeker wat aan.

30-12-2009, 01:43


perfect ik ga het maken insalah soekran

29-01-2010, 11:39
Die van elfjes ziet er goed uit!!

28-03-2012, 15:45
lekkkerr mmm