Citaat door zina-yasmina:heb je t recept hiervan?
- 500 ml room
- 10 g suiker
- half opengespleten vanillestokje
- 1 g agar agar
- 150 g witte chocola
Vanillestokje in room leggen en een paar uur in de koelkast laten trekken. (dit is niet echt noodzakelijk, maar je krijgt wel een heel lekkere vanillesmaak) Room met suiker en vanillestokje aan de kook brengen. Vervolgens agar agar erbij en zeker één minuut laten doorkoken. Vanillestokje eruit halen. Room enigzins laten afkoelen en witte chocola in stukjes erbij doen. (room moet niet geheel koud worden, maar moet net warm genoeg blijven om de witte chocola te kunnen laten smelten). In schaaltjes gieten en zeker 4 uur in de koelkast laten opstijven.
Je kan dit serveren met een kant en klare coulis of je kan zelf een coulis maken van frambozen of bosvruchten. Hiervoor neem je ongeveer 2 kopjes rode vruchten en mix je met beetje water en 2 eetlepels poedersuiker. Als de coulis nog wat zuur is, is in feite niet zo erg want de panna cotta is wel heel zoet (maar ooh zo lekker !)