Bekijk volle/desktop versie : Mijn nieuwe buren mogelijk racistisch...



Pagina's : [1] 2 3

18-12-2009, 17:22
Salam Oalaikom dames...

Mijn nieuwe buren vertonen erg verdachte racistische trekjes..

Ze hadden 2 dagen geleden of ik op hun kind kon passen ( niet de eerste keer overigens), en ik kon eerlijk gezegd moeilijk nee zeggen.. Nou, toen ze terugkwamen liet me man ze binnen voor kop koffie,en al gauw klikte het tussen me hem en me man.. Hij zat zo te vertellen dat hun kind ziek is omdat hij te vroeg geboren is en dat hij speciale behandelingen nodig heeft etc..
Dus hij zegt we gingen naar de concultaitebureau en daar was een kinderarts die niks begrijpt..Ik zo, ja maar die arsten zijn ook niet gespecialiseerd in bijzondere ziekte etc, daarom heb je ook specialisten op het gebied van bijzondendere ziektes.. Hij zegt, ja dat is niet alles, hij zegt ik moest me capuchon uitdoen toen ik binnenkwam en die mensen spreken geen fuck nederlands en bovendien mag zo'n burka wel en moeten ze mij hier ff de les komen lezen

Ik keek hem echt aan met een blik van je bent wel in mijn huis en dat soort taalgebruik toleleer ik niet arrogante pitbull.


Dus ik zeg volgens mij wil de baby gaan slapen... Toen waren ze vertrokken..

En een tijdje terug wou hij de deur niet opmaken voor de broodman van ons bovenbuurvrouw...



Nu wil ik van jullie weten, wie zou nog oppassen voor ze voor de volgende keer. Want ik zit echt met gemengde gevoelens wat dit betreft... Wat vinden jullie ervan....

18-12-2009, 17:31


je had hem meteen op zijn plaats moten zetten.

18-12-2009, 17:32
Achteraf

18-12-2009, 17:41
Naar mijn idee, is het een prater lijkt hij mij zeer spontaan.
zulke mensen zeggen vaak letterlijk alles wat ze vinden.
En ja aan de ene kant heeft hij gelijk. Maar omdat het wegens geloofsovertuiging is, is een burka wel toegestaan en een capuchon niet omdat het geen betekenis heeft.
Als je hem dat had uitgelegd dan denk ik dat hij niet meer zo zou reageren. Als er een geloof was waarbij je een capuchon op zou moeten, dan zou hij die ook op mogen laten. En dit er dan ook bij vertellen. Het hoeft niet perse een racisist te zijn. Maarja sluit het ook niet uit.

18-12-2009, 17:43


een racist laat zijn kind niet achter bij een vreemdeling.

18-12-2009, 17:44
Hij is tenminste eerlijk, zeg wat hij er van vindt, vind ik minder erger dan die schijnheiligerds. Je had er meteen wat van moeten zeggen. Als hij echt een racist was, zou hij niet bij je binnenkomen

18-12-2009, 17:47
Ik zou het voor de kind doen. Alhoewel het best moeilijk blijft als je weet dat de ouders rasicten zijn, maar ik neem de voordeel van de twijfel.
Misschien komen zijn door jou, wel op andere gedachten over buitenlanders.

18-12-2009, 17:48
salaam moelikoem dames, een racist komt zekeeeeeer wel bij je binnen en zou ook zijn kinderen bij jou achterlaten. Dat komt namelijk omdat ze je dan vertruowen. Ik wonde in een buurt met 99% racisten, maar ze kwamen allemaal langs hoor bij ons, en mijn moeder paste altijjjjd op hun kinderen. Maar als we eenmaal ruzie hadden dan was had kkkkkk marokkanen blabla kk moslism enz. Maar ondanks dat weten zij dat je hun kind geen vlieg kwaad zou doen. heel raar maar wel waar. Ze komen ook langs omdat ze nieuwsgierig zijn naar ons cultuur,geloof en willen weten hoe we levem. en ze moeten dingen hebben om over ons te praten.

Maar ik dnek zelf ts, dat hij geen racist is want hij is daar te eerlijk voor, zie mijn vorige reactie.

18-12-2009, 17:50
lig je hier nou wakker van?

Ik mag hem nu al zonder dat ik hem ken
alleen al omdat hij goed met je man kan opschieten
en gwn zegt wat hij vindt en niet schijnheilig doet.
Als hij rasistisch was dan zou hij zijn kind
niet bij vreemde en ook nog marokkanen laten passen

18-12-2009, 17:53
Een echte racist wil niks te maken hebben met andere mensen, vooral buitenlanders.De man die jij omschrijft is onwetend, en als het je dwarszit kan je het de volgende keer tegen hem zeggen.

18-12-2009, 18:54
ben jij Nederlandse en bekeerd?

18-12-2009, 19:00
ik zou t de volgende keer gewoon weer doen, gewoon weer oppassen en stille dawah doen. misschien dat ze dan zien dat wij moslims toch niet zo zijn als in de media.
maar als t een jood is zou ik m niet meer binnen laten, die zijn zo standvastig, die kun je toch niets wijs maken.
ennuuuu hoe komt t da tjij met de buurman zit en praat....

18-12-2009, 19:06


Je had toen al wat van moeten zeggen. Gewoon wat jij ervan vindt. Nu nog kan je dat doen, de volgende keer dat ze bij je aankloppen vraag je gewoon netjes of je even met hun kan praten of met hem alleen. Mohiem zeg er wel wat van.

18-12-2009, 19:10

Citaat door z_chiloha:
een racist laat zijn kind niet achter bij een vreemdeling.


idd , Het is geen racist lijkt me !
En over deur openmaken , Ik heb laatste tijd geen zin om ieder keer de deur open te maken voor de postman omdat hij ieder week pakketjes brengt voor mijn buurman . Moet hij maar zelf gaan halen .

18-12-2009, 19:12
Ik denk niet hij een racist is... Anders laat hij echt geen Niet-hollanders op zijn kind passen. Die racisten zijn meestal bang dat je hun kind 'besmet'. Hij is gwn recht voor zijn raap.. Ik had ook een Surinaamse jongen in mijn klas Die had van die kousen op zijn kop.. Die moest het dan altijd af doen van de meester. Zegt tie is toch niet eerlijk zij mogen toch ook een hoofdoek op En dit is mijn hoofdoek D8 ook niet meteen dat het een racist is

Pagina's : [1] 2 3