Bekijk volle/desktop versie : ov chipkaart help!



17-12-2009, 17:09
kan iemand mij aub vertellen waar ik dat ding kan halen, opladen etc. heb nu een ov woon in een dorp met bussen heb nooit gebruik gemaakt van metro's of chipkaart.

17-12-2009, 17:36


check http://www.gvb.nl of ib-groep

17-12-2009, 17:58
heel vaag allemaal

17-12-2009, 18:11
ga naar http://www.studenten-ovchipkaart.nl en vraag een chipkaart aan

17-12-2009, 22:47


dat word lachen geblazen!! hebben jullie geen service punt van het gvb ofzo die je haar fijn uitlegd hoe alles werkt. Good luck!!

19-12-2009, 16:11
nee inderdaad. moet er niet echt om lachen ''pschyco''

19-12-2009, 16:13
Kan Iemand Het Gewoon Hier Uitleggen Aangezien Het Zo Simpel Is?

19-12-2009, 16:18
Je hebt de ovchipkaar nog niet? Dan moet je naar http://www.studenten-ov.nl en dan iets invullen krijg je thuis een formuliertje, dat moet je invullen en weer opsturen en dan krijg je, je ov chipkaart thuis gestuurd, ik denk dat er dan in die brief ook staat waar je, je ov chipkaart kunt activeren/opladen. Anders moet je even naar de ib-groep bellen of de klantenservice van ov chipkaart..

19-12-2009, 16:23

Citaat door Mocr0owLaila:
Je hebt de ovchipkaar nog niet? Dan moet je naar http://www.studenten-ov.nl en dan iets invullen krijg je thuis een formuliertje, dat moet je invullen en weer opsturen en dan krijg je, je ov chipkaart thuis gestuurd, ik denk dat er dan in die brief ook staat waar je, je ov chipkaart kunt activeren/opladen. Anders moet je even naar de ib-groep bellen of de klantenservice van ov chipkaart..



dankje wel lieverd

19-12-2009, 16:24
http://www.studenten-ov.nl

alleen klopt de site niet?

19-12-2009, 22:13
As salaam 'alaikum,

Ben je een student? Dan moet je je post even doorzoeken, van de IB-groep heb je als het goed is een aantal brieven gekregen omtrent de OV-chipkaart. Hieronder staat het belangrijkste wat je moet weten.


Citaat:
Studenten OV-chipkaart
Vanaf 1 januari 2010 reizen alle studenten met een Studenten OV-chipkaart. De Studenten OV-chipkaart met daarop een studentenreisproduct is dan het enige geldige vervoersbewijs voor studenten. Zolang je recht hebt op studiefinanciering kun je nog steeds reizen met het openbaar vervoer: gratis of met korting.

Ben jij er al klaar voor?
Om vanaf 2010 te kunnen reizen met de Studenten OV-chipkaart, moet je recht hebben op studiefinanciering. Heb je nog geen studiefinanciering, dan moet je dat eerst aanvragen. Daarna moet je twee dingen doen:

1. Regel een Studenten OV-chipkaart
Nadat je recht op studiefinanciering is vastgesteld, krijg je van de Klantenservice OV-chipkaart een pasfotoformulier. Dat gebeurt binnen twee weken. Vul het pasfotoformulier in en stuur het terug met een kopie van je legitimatiebewijs en een pasfoto. Binnen drie weken heb je de Studenten OV-chipkaart dan in je bezit. Je kunt het pasfotoformulier ook aanvragen via studentenov-chipkaart.nl. DUO kan je geen pasfotoformulier sturen.

2. Zet het week- of weekendabonnement op je Studenten OV-chipkaart
Wil je reizen met je week- of weekendabonnement, dan moet je het abonnement zelf op je Studenten OV-chipkaart activeren. Activeren doe je bij een ophaalautomaat.
Op studentenov-chipkaart.nl vind je vanaf 16 december informatie over wanneer jij je abonnement kunt activeren.

Week of weekend
Het studentenreisproduct is een week- of weekendabonnement of een vergoeding als je in het buitenland studeert. Je krijgt automatisch het abonnement dat je in 2009 had. Heb je nu bijvoorbeeld een weekendkaart, dan krijg je een weekendabonnement. Krijg je voor het eerst studiefinanciering in 2010, dan wordt een weekabonnement voor je klaargezet. Als je liever een ander abonnement hebt, kun je gratis wisselen, door in te loggen op deze site.
Als je een OV-chipkaart hebt ontvangen, moet je het eerst activeren alvorens je het kan gebruiken.


Citaat:

Activeren
Om in 2010 te kunnen reizen, moet je je abonnement activeren bij een ophaalautomaat. Activeer je abonnement alleen als je recht hebt op studiefinanciering. Je moet je abonnement altijd activeren. Ook als je in 2009 al met een Studenten OV-chipkaart reist. En ook als je woont in een gebied waar reizen met de OV-chipkaart nog niet is ingevoerd.

Wanneer activeren
Heb je al een Studenten OV-chipkaart? Dan is deze kaart voorzien van een tijdelijk week- of weekendabonnement, zodat je in elk geval vanaf 1 januari direct kunt reizen. Vanaf 16 december 2009 word je via de website van de studentenov-chipkaart geïnformeerd in welke periode je abonnement klaarstaat bij een ophaalautomaat. Activeer je abonnement in de aangegeven periode, maar in ieder geval vóór 31 januari 2010. Je kunt dan ook daarna blijven reizen met het openbaar vervoer zolang je recht hebt op studiefinanciering.

Heb je nog geen Studenten OV-chipkaart? Zorg er dan voor dat je zo snel mogelijk een kaart aanvraagt.

Waar activeren
Activeren doe je bij een ophaalautomaat. Ophaalautomaten staan bijvoorbeeld in tabaksspeciaalzaken en in supermarkten. Op ov-chipkaart.nl vind je de locatie van de dichtstbijzijnde ophaalautomaat (zoek naar een ophaalautomaat, niet naar een oplaadautomaat).

Niet activeren
Heb je een prestatiebeurs, dan valt ook je studentenreisproduct onder de regels van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je een schuld opbouwt. Je ziet dit terug als ‘lening’ op je berichten over studiefinanciering. De schuld is voorlopig. Haal je je diploma binnen tien jaar, dan wordt de schuld omgezet in een gift. Haal je je diploma niet binnen tien jaar, dan moet je alsnog betalen voor je studentenreisproduct. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet te activeren. ‘Niet activeren’ betekent dat je het klaargezette abonnement niet ophaalt bij de automaat.

Stoppen voor 1 januari 2010
Als je je studentenreisproduct al hebt geactiveerd en je besluit per 1 januari 2010 je studiefinanciering stop te zetten, zet je abonnement dan stop vóór 1 januari 2010. Doe je dit niet, dan kost dat € 68,- per halve maand.
BRON

Ik hoop dat het nu wat duidelijker is geworden. Als je nog vragen hebt hoor ik het wel insha Allah.

Wa 'alaikum salaam.

19-12-2009, 23:57

Citaat door unwritten:
http://www.studenten-ov.nl

alleen klopt de site niet?


Oh ik gaf je de verkeerde.

Hier kun je 'm aanvragen: http://www.studentenreisbewijs.nl/

20-12-2009, 00:07


Stomme mensen! ik heb mijn pasfoto in juli ingeleverd en zou nog bericht krijgen maar heb niks gehoord. Tot ik vorige week een brief kreeg dat ik er een moest aanvragen omdat ik er geen in mijn bezit had. Ja nogal wiedes als zij je foto kwijtmaken!

20-12-2009, 00:36
Snap er niks van waarom gaan ze nou weer alles veranderen, ze hebben echt niks te doen.

20-12-2009, 18:03
:O ik weet niet of ik wel mij kopie van mij id heb mee gestuurt volgens mij niet:O maken ze daar denk je een probleem over?