Bekijk volle/desktop versie : Het verschijnen van Ya´jooj en Ma´jooj



Pagina's : [1] 2

11-12-2009, 03:11

بسم الله الرحمن الرحيم
الحمد لله و الصلاة و السلام على رسول الله وعلى آله و صحبه ومن والاه... وبعد



[/SIZE]

[/FONT]


[FONT="Comic Sans MS"][SIZE="3"]In Soerat al Kahf vermeldt Allaah dat gedurende zijn reizen over de aarde Dhoel Qarnayn een plaats bereikte tussen twee bergen, waar hij mensen vond die amper iets begrepen. Zij klaagden tegen hem over het kwaad wat hen was berokkend door Ya´jooj en Ma´jooj (Gog en Magog) en zij vroegen hem om een barrière te maken tussen hen om hen zo te beschermen tegen het kwaad van deze mensen (Ya’jooj en Ma’jooj). Allah heeft gezegd
حَتَّى إِذَا بَلَغَ بَيْنَ السَّدّ& #1614;يْنِ وَجَدَ مِن دُونِهِ& #1605;َا قَوْمً&#157 5; لّا يَكَادُ& #1608;نَ يَفْقَه& #1615;ونَ قَوْلا x قَالُو&#157 5; يَا ذَا الْقَرْ& #1606;َيْنِ إِنَّ يَأْجُو& #1580;َ وَمَأْج& #1615;وجَ مُفْسِد& #1615;ونَ فِي الأَرْض& #1616; فَهَلْ نَجْعَل& #1615; لَكَ خَرْجً&#157 5; عَلَى أَن تَجْعَل& #1614; بَيْنَن& #1614;ا وَبَيْن& #1614;هُمْ سَدًّا x قَالَ مَا مَكَّنّ& #1616;ي فِيهِ رَبِّي خَيْرٌ فَأَعِي& #1606;ُونِي بِقُوَّ& #1577;ٍ أَجْعَل& #1618; بَيْنَك& #1615;مْ وَبَيْن& #1614;هُمْ رَدْمً&#157 5; x آتُونِ&#161 0; زُبَرَ الْحَدِ& #1610;دِ حَتَّى إِذَا سَاوَى بَيْنَ الصَّدَ& #1601;َيْنِ قَالَ انفُخُو& #1575; حَتَّى إِذَا جَعَلَه& #1615; نَارًا قَالَ آتُونِ&#161 0; أُفْرِغ& #1618; عَلَيْه& #1616; قِطْرً&#157 5; x فَمَا اسْطَاع& #1615;وا أَن يَظْهَر& #1615;وهُ وَمَا اسْتَطَ& #1575;عُوا لَهُ نَقْبً&#157 5; x قَالَ هَذَا رَحْمَة& #1612; مِّن رَّبِّ&#161 0; فَإِذَ&#157 5; جَاءَ وَعْدُ رَبِّي جَعَلَه& #1615; دَكَّا&#156 9; وَكَان&#161 4; وَعْدُ رَبِّي حَقًّا x وَتَرَك& #1618;نَا بَعْضَه& #1615;مْ يَوْمَئ& #1616;ذٍ يَمُوج&#161 5; فِي بَعْضٍ وَنُفِخ& #1614; فِي الصُّور& #1616; فَجَمَع& #1618;نَاهُم&# 1618; جَمْعً&#157 5;
“93. `Totdat hij tussen twee bergen kwam, waar hij een volk aantrof dat amper een woord begreep. 94. Zij zeiden: "O Dhoel-Qarnayn! Zeker (de volken van) Gog en Magog stichten onheil op aarde, mogen wij jou dan een vergoeding betalen opdat jij een afscheiding tussen hen en ons maakt?" 95. Hij antwoordde: "Datgene (rijkdom, gezag en macht) waarmee mijn Rabb mij heeft voorzien is beter. Help mij met kracht (lichamelijke kracht). Ik zal tussen jullie en hen een sterke afscheiding bouwen." 96. "Brengt mij blokken ijzer." (Zij deden dit) totdat hij de ruimte tussen de beide hellingen had opgevuld; toen zei hij: "Blaast." Totdat (het ijzer) roodgloeiend werd, nu zei hij: "Brengt mij gesmolten koper, zodat ik het er overheen kan gieten." 97. Daarom waren zij (Gog en Magog) niet (meer) in staat er overheen te klimmen, noch waren zij in staat er doorheen te graven. 98. Hij zei: "Dit is een genade van mijn Rabb. Maar wanneer de belofte van mijn Rabb vervuld zal worden, zal Hij dit uiteen doen vallen. En de belofte van mijn Rabb is werkelijkheid 99. En op die Dag zullen Wij hen laten om als golven rond te zoeken (sommigen hunner tegen anderen laten opstaan) en de Bazuin zal worden geblazen. Dan zullen Wij hen allen verzamelen.” (al Kahf: 93-99)
[/SIZE][/FONT]



[FONT="Comic Sans MS"][SIZE="3"]


11-12-2009, 03:13


Ya'jooj en Ma'jooj zijn twee grote volken. Zij behoren tot de afstammelingen van Adam zoals is overgeleverd in Boechaarie en Muslim: "Allaah zal zeggen (op de Dag der Opstanding): "O Adam!`Hij zal zeggen: "Tot uw dienst." Allaah zal zeggen: "Stuur degenen naar voren die bestemd zijn voor de Hel." Adam zal zeggen:"Wie zijn degenen die voorbestemd zijn voor de Hel?" Hij zegt: "Van iedere duizend, negenhonderd negenennegentig naar de Hel en een naar het Paradijs." In die tijd zal een jong kind grijs worden en iedere zwangere vrouw zal haar last baren.`Hij zei: "En er zullen twee volken zijn die nooit aan iets zullen worden toegevoegd of zij overweldigen/verpletteren het - Ya'jooj en Ma'jooj."
Ibn Kathier (rahimoellah) heeft gezegd na het citeren van deze hadieth: "An-Nawawi heeft overgeleverd, van sommige mensen, in zijn commentaar op Muslim dat Ya'jooj en Ma’jooj geschapen zijn van het sperma van Adam en dit werd vervolgens vermengd met stof. En vervolgens werden zij er van geschapen, dus werden zij geschapen van Adam en niet van Hawwa." Maar Ibn Kathier verwierp dit idee en heeft er over gezegd: "Dit is een erg vreemde denkwijze en er bestaat geen bewijs voor vanuit ons verstand noch vanuit de overgeleverde ahadieth. In zulke gevallen is het niet toegestaan af te gaan op verhalen verteld door de mensen van het Boek, omdat zij vele verzonnen overleveringen bezitten."
Allaah heeft ons verteld dat de barrière die Dhoel-Qarnayn heeft gebouwd hen tegenhoud te ontsnappen: "97. Daarom waren zij (Gog en Magog) niet (meer) in staat er overheen te klimmen, noch waren zij in staat er doorheen te graven." Hij zegt dat dit zal duren tot het eind der tijden wanneer de Belofte van Allaah uit zal komen en zij (Ya'jooj en Ma'jooj) toestemming krijgen te ontsnappen en tevoorschijn te komen. Dan zal de barrière verwoest worden en zij zullen tot de mensen komen: “Hij zei: "Dit is een genade van mijn Rabb. Maar wanneer de belofte van mijn Rabb vervuld zal worden, zal Hij dit uiteen doen vallen. En de belofte van mijn Rabb is werkelijkheid.” (al-Kahf:98)
Als dat plaats zal vinden, zullen zij tevoorschijn komen als de golven van de zee:
“En op die Dag zullen Wij hen laten om als golven rond te zoeken (sommigen hunner tegen anderen laten opstaan) en de Bazuin zal worden geblazen. Dan zullen Wij hen allen verzamelen.” (al-Kahf:99)
Dit alles zal plaatsvinden aan het einde der tijden wanneer het Uur en het blazen op de Bazuin bijna zullen plaats vinden: "…en de Bazuin zal worden geblazen en Wij zullen hen (de schepselen) allen verzamelen." (Soerah al-Kahf: 99)
Allaah vertelt ons op een andere plaats dat zij een gat zullen graven in de barrière:Allah heeft gezegd
حَتَّى إِذَا فُتِحَت& #1618; يَأْجُو& #1580;ُ وَمَأْج& #1615;وجُ وَهُم مِّن كُلِّ حَدَبٍ يَنسِلُ& #1608;نَ x وَاقْتَ& #1585;َبَ الْوَعْ& #1583;ُ الْحَقّ& #1615; فَإِذَ&#157 5; هِيَ شَاخِصَ& #1577;ٌ أَبْصَا& #1585;ُ الَّذِي& #1606;َ كَفَرُو& #1575; يَا وَيْلَن& #1614;ا قَدْ كُنَّا فِي غَفْلَة& #1613; مِّنْ هَذَا بَلْ كُنَّا ظَالِمِ& #1610;نَ
"Totdat Ya'jooj en Ma'jooj vrij gelaten zullen worden en zij naar beneden zullen aansnellen van iedere heuvel. En de ware belofte (Dag der Opstanding) zal naderen. Dan zullen jullie de blikken van de ongelovigen zien verstarren en staren in angst. (zij zullen zeggen): 'Wee ons!'…." (al-Anbiya: 96-97)


11-12-2009, 03:13

Dit alles zal met zekerheid plaats vinden aan het einde der tijden. De aya: "..en zij naar beneden zullen snellen van iedere heuvel…" betekent dat zij zich zullen haasten om corruptie over de aarde te verspreiden. Zo komen zij dus tevoorschijn.
De boodschapper heeft gezegd dat op dat moment een smal gat geopend zal zijn in de afscherming; een gat zoals een cirkel gemaakt met de duim en de wijsvinger. In Boechaarie is overgeleverd van Zeinab bint Jahsh dat de boodschapper van Allaah haar eens bezocht en hij was zeer gehaast. Hij zei: De Profeet heeft gezegd
"Laa ilaaha illAllaah! Wee voor de Arabieren, voor een kwaad dat nadert! Een gat ter grote van dit is geopend in de barrière van Ya´jooj en Ma´jooj," en hij maakte een cirkel met zijn duim en wijsvinger. Zeinab zei: ""Ik zei: "O boodschapper van Allaah, zullen wij verwoest worden ook al bevinden zich onder ons rechtschapen mensen?" Hij zei: "Ja, als slechtheid wijdverspreid is." (Al-Boechaarie)

Zij zullen tevoorschijn komen nadat de profeet Isa is nedergedaald en de Dajjaal is verslagen. In Muslim is overgeleverd in de lange hadieth van An-Nawaas ibn Sam'aan dat de boodschapper van Allaah heeft gezegd De Profeet heeft gezegd

“Dan zullen de mensen die Allaah tegen hem (ad-Dajjaal) beschermd heeft naar Isa toekomen, en hij zal hun gezichten afdrogen (dwz; de sporen van moeilijkheden van hun gezichten afvegen) en hen over hun rangen in het Paradijs vertellen. Tegen die tijd zal Allaah de Verhevene aan Isa openbaren: “Ik heb een paar van Mijn dienaren in leven geroepen, tegen wie niemand kan vechten. Neem mijn dienaren veilig mee naar (de berg) At-Toer.”


11-12-2009, 03:15

Dan zal Allaah (het volk van) Ya’jooj en Ma’jooj (Gog en Magog) sturen, en zij zullen vanaf elke heuvel naar beneden zwermen. De eerste van hen zal langs het meer van Tiberias (nabij de Dode Zee in Palestina) gaan en al het water drinken dat zich erin bevindt; de laatste zal voorbijgaan en zeggen: “Vroeger was hier water.” Isa, de profeet van Allaah en zijn metgezellen zullen belegerd worden tot het hoofd van een stier hun dierbaarder wordt dan honderd Dinar voor jullie vandaag de dag. Dan zullen Allaah’s profeet Isa en zijn metgezellen tot Allaah de Verhevene bidden, Waarop Allaah de Verhevene insecten zal sturen die de mensen van Ya’jooj en Ma’jooj in hun nekken bijten, zodat zij op een ochtend allen gestorven zijn. Dan zullen Allaah’s Profeet Isa en zijn metgezellen naar beneden komen en zullen in alle gaten en hoeken hun vieze verrotte geur tegenkomen. Allaah’s Profeet Isa en zijn metgezellen zullen opnieuw tot Allaah de Verhevene bidden, waarop Allaah de Verhevene vogels zal sturen als nekken van kamelen; zij zullen de lichamen van Ya’jooj en Ma’jooj grijpen en hen neergooien waar Allaah het wil. Dan zal Allaah de Almachtige en Majesteitelijke regen sturen, waar geen huis of tent voor gespaard zal blijven, en de aarde zal zo gereinigd worden dat ze op een spiegel lijkt.
In een andere overlevering staat achter de zin: "Vroeger was hier water". "Vervolgens zullen zij verder trekken totdat zij bij de berg al-Khumr (het is een dicht gebladerde boom die alles bedekt wat er zich onder bevindt. In de hadieth betekent het Bayt al-Maqdis omdat daar veel bomen staan.), welke een berg in Jeruzalem is. Zij zullen zeggen: "Wij hebben degenen die zich op de aarde bevonden gedood, laat ons nu degenen die in de hemel zijn doden." Vervolgens schieten zij pijlen de lucht in en Allaah zal dezen terug zenden vol bloed."
In de versie overgeleverd door Ibn Hajar: "Ik heb een aantal slaven van Mij gezonden, waartegen niemand durft te vechten." (Muslim)
Niemand kan tegen hen op door het grote aantal. Dit grote aantal wordt weergegeven door het feit wat vermeldt wordt, dat de moslims nadat de volken Ya´jooj en Ma´jooj verwoest waren, voor zeven jaren vuren konden aansteken met de wapens van hen.
"De moslims konden hun vuren stoken van de pijlen en bogen van Ya'jooj en van hun wapens en schilden, voor zeven jaren." (Soenan at-Tirmidhi en Ibn Maajah met een sahieh isnad)
Deze ahadieth tonen ook aan dat onze grote beschaving, die zulke krachtige bommen en projectielen heeft voortgebracht, zal verdwijnen. Wat het meest logisch is, is dat het zichzelf zal vernietigen en de mens zal terugkeren naar het gebruik van paarden, speren, bogen enz. En Allaah weet het beste.
Aboe Hoerayrah heeft overgeleverd dat de boodschapper van Allaah heeft gezegd: De Profeet heeft gezegd
"Ya'jooj en Ma'jooj graven iedere dag totdat zij bijna de stralen van de zon kunnen zien. Dan zal degene die de leider van hen is zeggen± á terug, en jullie kunnen morgen weer verder graven." Dan zal Allaah het herstellen en het nog sterker maken dan het daarvoor was. (Dit zal zo doorgaan) totdat hun tijd komt en Allaah hen tegen de mensheid zal sturen. Zij zullen graven totdat zij bijna de stralen van de zon kunnen zien, dan zal hun leider zeggen: "Ga terug, en jullie kunnen weer morgen verder graven inshaAllaah." Deze keer zegt hij inshaAllaah, Zij zullen de volgende dag terugkomen en zullen het gat aantreffen zoals zij het de vorige dag hadden achtergelaten. Dus zullen zij verder graven en naar de mensen komen. Zij zullen het water opdrinken en de mensen zullen zich in hun vestigingen voor hen verstoppen. Zij zullen hun pijlen de lucht in schieten en die zullen vol bloed terugvallen. Zij zullen zeggen: "We hebben de mensen van de aarde verslagen en de mensen van de hemel overmeesterd." Vervolgens zal Allaah een worm in hun nekken sturen en dit zal hen doden."


11-12-2009, 03:17


at-Tirmidhi, Ibn Maajah, Sahieh Ibn Hibbaan, Ahmed. Sahieh isnad)
De boodschapper van Allaah heeft gezegd: De Profeet heeft gezegd
"Bij de Ene in Wiens Hand mijn ziel is, de beesten van de aarde zullen vet worden van hun vlees."
(Silsilaat al-Ahaadieth assahiehah van Sheich Al-AlBaanie.)
Aboe Saied al-Choedrie heeft overgeleverd dat hij de boodschapper van Allaah heeft horen zeggen: De Profeet heeft gezegd
"De weg zal worden geopend voor Ya'jooj en Ma'jooj om naar de mensheid te kunnen komen, zoals Allaah zegt: “en zij naar beneden zullen snellen van iedere heuvel…” (Qoran 21: 96)
Zij zullen de aarde overweldigen en de moslims zullen hun toevlucht zoeken in hun steden en vestingen en namen daarbij hun kuddes mee. Zij zullen al het water op de aarde opdrinken, totdat sommige van hen bij een rivier komen en het leegdrinken; het totaal droog achterlatend. Dan zullen degenen die na hen komen zeggen: "Er was hier eens water." Vervolgens wanneer er niemand meer over is behalve de mensen in hun vestingen en steden, zullen zij zeggen: "Wij hebben de mensen op de aarde beëindigd, nu blijven de mensen van de hemel nog over." Vervolgens gooit een van hen zijn speer de lucht in en die komt bedekt met bloed weer terug, als een test en beproeving. Op dat moment zendt Allaahwormen in hun nekken en zij zullen zonder een enkel geluid sterven. De moslims zullen zeggen, "Is er niemand die zichzelf wil opofferen en wil gaan kijken wat de vijand doet?" Aldus gaat een van hen naar buiten, hopend op de beloning van Allaah en zij (de andere moslims) denken dat hij zal sterven. Hij gaat naar beneden en vindt hen allen dood; boven op elkaar liggend. Hij zal uitroepen: "O moslims, weest blij want Allaah heeft ons tevreden gesteld tegenover onze vijand.` Zij zullen tevoorschijn komen vanuit hun steden en vestingen en zullen hun kuddes meenemen. Hun kuddes zullen geen andere weidegrond hebben dan het vlees (van de Gog en Magog) en zij zullen vet worden hierdoor alsof het de beste weidegrond was die ooit heeft bestaan." (Silsilaat al-Ahaadieth as-Sahiehah)
Deze teksten laten dus duidelijk zien hoe groot hun aantal zal zijn.
Moge Allaah ons van al het kwade behoeden.... Aameen.


11-12-2009, 12:53
heftig!..

Maaar up !!!

11-12-2009, 12:55
Noti! Up bi Idni Allaah.

11-12-2009, 14:03
Hier meer info over dit onderwerp.

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=2756641

29-12-2009, 03:10


De meningen kunnen niet verdeeld zijn, daar jajug en majuj zullen verschijnen ten tijde van Isa a.s. En omdat niemand op aarde de kracht
heeft om jajug en majuj te bestrijden zelfs Isa a.s. niet is het dus onmogelijk dat ze al vrij zijn....

29-12-2009, 18:21

Citaat door Shab_Djelhaa:


De meningen kunnen niet verdeeld zijn, daar jajug en majuj zullen verschijnen ten tijde van Isa a.s. En omdat niemand op aarde de kracht
heeft om jajug en majuj te bestrijden zelfs Isa a.s. niet is het dus onmogelijk dat ze al vrij zijn....


Dat kunnen ze wel.
Er is 1 hadith van Sahih Muslim die zegt dat ze pas zullen verschijnen ten tijde van Issa a.s. en 8 ahadith van Sahih Bukhari die zeggen dat de barriëre in de tijd van de Profeet (vzmh) al open ging.
8 varianten in Sahih Bukhari worden genegeerd door bijna alle Arabische geleerden en 1 hadith nemen ze als waarheid.


Citaat:
En omdat niemand op aarde de kracht
heeft om jajug en majuj te bestrijden zelfs Isa a.s. niet is het dus onmogelijk dat ze al vrij zijn.
Versloegen de Moslims niet de superpowers in die tijd? Namelijk het Byzantijnse en Perzische rijk?
Door wie werden de Moslims verslagen bij hun veroveringen in het Noorden?
Door de Khazaren, die in het Kaukasus gebied leefden, ze waren onverslaanbaar.
De moslim expeditie die op zoek ging naar de muur van Dhul Qarnayn hadden de muur gevonden in het Kaukasus gebergte, het was een ruïne.
Khazaren stammen af van Gog en Magog.

Hadden de Moslims de Khazaren verslagen dan was heel Oost-Europa nu moslim.

Wa Allah ou a3lem.

29-12-2009, 19:35
Erg intressant, Thanks

29-12-2009, 22:29

Djazaka Allahoe bil ghair voor het plaatsen


30-12-2009, 22:31


Soebhan'Allaah..

16-03-2012, 02:32
sub7anállah

Pagina's : [1] 2