Bekijk volle/desktop versie : Dames Wat Is Jullie Favoriete Gerecht??



Pagina's : [1] 2

13-06-2004, 15:47
dag dames,

ik was wel benieuwd wat jullie het lekkerst vinden.

ik zelf ben helemaal dol op vis, vooral vis uit de oven met een sausje..daar mag je me gerust voor wakker maken

13-06-2004, 17:28


ik ben gek op korteletten mmmmmmm

13-06-2004, 18:45
ik vind heel veel dingen lekker tjaptjoy, tagine, gebraden kip, nederlands eten maar het lekkerste vind ik geroosterd lamsvlees en kip.

13-06-2004, 20:02
rijstsalade kan je me voor wakker...........

13-06-2004, 22:01


Krieltjes met kipfilet en jus

13-06-2004, 23:11
Voor visbestilla mag je me uit mijn dromen schudden

16-06-2004, 18:48
ik heb niet echt bepaalt èèn bepaalt favoriete gerecht maar waar ik erg dol op ben is PIZZA ,BESTILLA ,SPINAZIE STAMPPOT,TAJIN en eigenlijk nog veeeeel meer, maar dit zijn echt gerechten waar ik dol op ben


17-06-2004, 08:27
Mijn eigen marokaanse paela met vis en yoghurt-pikant kippe pootjes!
en kip/vis bestilla.

17-06-2004, 08:35
hey riannah nu heb je me nieuwsgierig gemaakt naar die paela van je en die kippe pootjes. wil je het recept met ons delen?

17-06-2004, 13:54
ik vind hete kip lekker en rundvlees in ketjapsaus met gele rijst en natuurlijk couscous en mijn eigen hommade kipsate met verrukkelijke marinade

17-06-2004, 14:33
Lasagne , zeker

k maak de beste

17-06-2004, 20:44
Ik vind Bami en Lasagne en bastilla (vis/kip) het allerlekkerste en daar kan je mij zeker voor wakker maken............

17-06-2004, 21:38



Citaat:
Origineel gepost door marocloubna
Ik vind Bami en Lasagne en bastilla (vis/kip) het allerlekkerste en daar kan je mij zeker voor wakker maken............
Hmm ik ook die drie.

Maar,

Niemand mag mij wakker maken voor geen énkel recept...no way!

18-06-2004, 13:36

Citaat:
Origineel gepost door Riannah
Mijn eigen marokaanse paela met vis en yoghurt-pikant kippe pootjes!
en kip/vis bestilla.
ik wil wel het receptvan je

18-06-2004, 14:55





Marokkaanse paela met yoghurt kippe pootjes

500 gr kippevleugels ( die je door 2 snijd)
2 hete pepers in ringetjes gesneden
peper
zafraan
zout
parikapoeder
yoghurt
kosbar
3 tenen knoflook fijn gehakt

meng de kipvleugels met de kruiden doe de yohurt er overheen ongeveer 2 bekers.
30 minuten in de oven dan 15 minuten onder de gril

1 pak mosselen
200 groote garnalen kort gebakken( net voor het opdienen)
1pak surimisticks
witte verse vis ontdaan van graat.

Mosselen koken in weinig water met een scheut citroensap.

2 parikas in blokjes gesneden
1 grote ui in blokjes
1 doosje chapignons in schijfjes
1 bakje erwten
blikje mais ( erst appart bakken in olie anders wordt het te nat)
1 knor vis ( mag ook kip zijn)
dit aan braden in een wok

zafraan, parikapoeder, zout, kosbar /mahdnous, knoglook teentje
peper ( marokkaanse gemengde kruiden)
voeg hier 1 pakje surimisticks toe in stukjes gesneden. en 1 kopje water
I knor vis
witte vis zonder graat ( maakt niet uit welke vis) bakken in olie met een beetje zout, laten afkoelen en in stukjes breken.


Kook onder tussen de rijst met zafraan gaar.

Rijst in de wok doen , goed roeren tot dat alles goed gemengd is. voeg nu de gebakken garnalen toe. en als laatst de stukjes vis, niet veel meer roeren anders roer je de vis kapot.


bij het opdienen de rijst in een groot bord doen, de mosselen er mooi tussen leggen, en de kippenpootjes tussen de rijst verdelen ziet er echt heel mooi uit en het is heerlijk!!!

Pagina's : [1] 2