Bekijk volle/desktop versie : Epileren, make up en nagelak.



02-12-2009, 21:12
Salam alaykoum wara7matoullah,

Mijn vriending wil weten of al deze bovenstaande dingen haram is en wil graag bewijs.
Dus zou iemand bewijs voor me kunnen plaatsen insha'Allah?

BarakAllahoe fikom!

03-12-2009, 18:17


blonderen van haren:

Antwoord

Het lof is aan Allaah.

Er is geen rapport van de Profeet (vrede en de zegen van Allah zijn met hem) die het verven van het haar - alle kleuren zijn toegestaan behalve zwart - verbiedt. Er is niets verkeerds aan een vrouw die haar haar verft: bruin, blond of een ander kleur, zolang zij maar niet-moslima's of immorele vrouwen imiteert.

Shaykh Muhammad ibn ` Uthaymeen (moge Allah tevreden zijn over hem) werd gevraagd over de kwestie van een vrouw die de kleur (behalve zwart) van haar haar verandert, zoals bruin of blond.

Hij antwoordde:

Het basisprincipe is dat dit toelaatbaar is, zolang dit niet neigt niet-moslima’s of immorele vrouwen te imiteren, want dat is haraam. Einde citaat.

Bron: Samenvatting van Majmoo’ Fataawa al-Shaykh Ibn ‘Uthaymeen (11/120).

Leeftijd is op bovenstaande niet van toepassing. Wel is het dragen van hijaab verplicht.


make-up dragen:

Het is toegestaan voor een vrouw om make-up te dragen, maar dient wel rekening te houden met het volgende; Doet zij make-up en ze gaat er mee naar buiten, dan mag dat alleen wanneer zij niqaab draagt. Draagt zij geen niqaab dan kan haar schoonheid tot fitna leiden, wat absoluut niet mag. Het maakt niet uit of ze wel of niet getrouwd is. Is zij getrouwd dan is het dragen van make-up toegestaan indien ze dit met de intentie doet haar aantrekkelijker te maken voor haar man. En haar schoonheid dient zij dan ook alleen aan haar man te tonen.

Als een vrouw make-up draagt en ze doet de wudoo voor het gebed, dan heeft de make-up op de wudoo geen invloed, mits het geen naajis make-up is. Want het gebed doe je met schone kleren en een schoon lichaam.


Epileren:

Als wij jouw vraag goed begrijpen, dan bedoel je met weghalen ‘het epileren van de wenkbrauwen’. Als dat juist is, dan met Allah’s wil, luidt het antwoord als volgt;
Het epileren van wenkbrauwen schijnt de normaalste zaak van de wereld te zijn. En wij begrijpen ook dat vele meiden met het dilemma zitten wel of niet epileren. Echter is het verboden om de wenkbrauwen te epileren. Over het epileren van deze zegt de Profeet (عليه السلا&#1605in een hadith die overgeleverd is door Abdoullah (رضي الله عن&#1607:

"Allah vervloekt vrouwen die zich laten tatoeëren, vrouwen die tatoeages bij anderen aanbrengen, vrouwen die wenkbrauwen epileren, vrouwen die wenkbrauwen bij anderen epileren en vrouwen die hun tanden vijlen om hun schoonheid te vergroten en daarmee Allah's schepping veranderen..." (Moeslim 3966).

Wij hopen dat jouw vraag bij deze beantwoord is.


De bron waar ik dit vandaan heb is islam city.nl (aanelkaar vast, ik heb het zo gedaan anders kreeg je hem namelijk niet te zien.)

wa allah oe 3alam
Ma' Asalama

04-12-2009, 11:33
Dajazaka allaho gairan voor het plaatsen zuster

17-12-2009, 23:13
DjazakAllahoe ghairan..
En check jullie hoekjes..

19-12-2009, 18:13



Citaat door ouafaatje:
DjazakAllahoe ghairan..
En check jullie hoekjes..

graag gedaan zuster jazaki allaho gayran