Bekijk volle/desktop versie : [UPDATE] Voorbeschouwing FC Barcelona - Real Madrid CF



29-11-2009, 12:54
We starten deze week lekker vroeg met voorbeschouwen aangezien El Clásico nu eenmaal slechts tweemaal per jaar op het programma staat en wij als redactie niet langer kunnen en willen wachten. Tot nu toe is het een bewogen seizoen vol blessures voor ons geliefde Real, maar sinds kort is er ook leed bij de aartsvijand uit Catalonië. Gisteren werd gemeld dat Messi en Zlatan wellicht toch nog speelminuten zullen gaan krijgen maar de officiele kanalen hebben dit nog niet bevestigd. Dat beide sterspelers verre van fit zijn moge duidelijk zijn. Daarnaast tonen Abidal en Touré nog griepverschijnselen.

El Clásico
El derbi español, El derbi, El Superclásico of El Clàssic zoals de Catalanen hem noemen, staat morgenavond om 19:00 weer op het programma en op de wedkantoren loopt het storm. Wie zal deze editie als winnaar van het veld komen? De neutrale voetballiefhebber zal FC Barcelona de meeste kansen toedichten, al is het alleen maar om de vorm waarin beide teams verkeren. De Madridistas zullen hier uiteraard anders over denken omdat Real Madrid simpelweg aan kop staat in de Priméra Division.

Karakter
De Madrileense sterspelers hebben allemaal vertrouwen in een goede wedstrijd. Karim Benzema vertelt in een interview met Marca, dat hij alleen maar denkt aan de vier punten voorsprong na de wedstrijd en absoluut niet aan een eventueel verlies, wat een achterstand van twee punten zou betekenen. Angst voor Barcelona of het Camp Nou heeft hij dan ook niet.

Cristiano Ronaldo gaat nog een stapje verder en vertelt dat hij ondanks zijn nog niet volledige fitheid toch minimaal 1x gaat scoren. In een interview met AS, noemt hij gekscherend zelfs een aantal van 20 doelpunten en dat Real Madrid absoluut niet de mindere is van Barcelona omdat ze anders de competitie niet zouden aanvoeren. Gebrek aan zelfverzekerdheid kan men de Portugees dus niet verwijten.

Statistieken
De twee grootmachten speelden 158 keer eerder tegen elkaar waarbij Real Madrid iets in het voordeel is. 68 keer won Real, 60 keer won Barcelona en 30 keer werd er gelijkgespeeld. Het voordeel geldt overigens ook voor het doelsaldo. Real scoorde totaal 262 keer en Barcelona "slechts" 243 keer.


De selectie

Doel: Casillas en Dudek
Verdediging: Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Albiol en Garay
Middenveld: Diarrá, Kaká, Lass, Drenthe, Alonso, Granero en Van der Vaart
Aanval: Raúl, Benzema, Cristiano Ronaldo en Higuaín

Op het vliegveld van Barcelona worden de Blanco's opgewacht door honderden supporters. Zelfs in het hol van de leeuw heeft Real Madrid dus een leuke aanhang. Andersom is dit beslist niet het geval.


Barcelona
Guardiola laat ons allemaal in onwetendheid omtrent Ibra en Messi. Beide spelers trainden gisteren met de groep mee en zullen dit vandaag ook doen. Dat ze nog niet op 100% zitten moge duidelijk zijn maar Pep waarschuwt Madrid dat ze met of zonder Messi toch wel van de hoofdstedelijke zullen winnen.

De laatste geruchten vertellen ons echter dat Messi op de bank zal starten en alleen Ibra vanaf de start zal meedoen. Aan Madrileense kant zou dit ook wel eens kunnen gelden voor Ronaldo.

Later op de dag zal er meer bekend worden over de selecties en zullen we dit artikel aanvullen. Aangezien we begrijpen dat niemand kan wachten willen we jullie graag het clublied van Real niet onthouden. Hierbij een link naar het clublied.


Geplaatst door: Richard Sanchez
Bron: Nederlandse Fanclub Real Madrid C.F.