Bekijk volle/desktop versie : help marmerkoekjes.



26-11-2009, 14:03
Salaaam,

Als ik marmerkoekjes maak en ze dan laat hard worden wanneeer ik ze serveer dan smelten ze op de schaal?
Hoe komt dat? of weet iemand wat ik fout doe?

chocola smelt ik au bain marie. of magnetron ik zet de schaal in de vriezer tot het hard word.of soms op balkon.
wanneer ik het snijd begint het al te smelten.

Ik wil het graag weer maken alleen wil ik niet dat het weer smelt.

Alvast bedankt!!!

26-11-2009, 17:13


oow ik vergeet een eetlepel olie meschien komt het daardoor.

26-11-2009, 21:09
je hebt toch niet chocoladapasta gebruikt.

26-11-2009, 23:38
Nee heeft niets te maken met olie .. ik gebruik nooit olie en het smelt never!!

Mischien is jou huis te warm!! .. ik laat het paar uur in de koelkast .. en als mijn huis heel warm is.. door verwarming en zo .. laat ik het altijd in de koelkast tot ik het uitserveer...

En geen chocolade pasta gebruiken maar normale chocolade au bain marie gesmolten of op jouw andere manier..


27-11-2009, 23:12



Citaat door amouramour:
Salaaam,

Als ik marmerkoekjes maak en ze dan laat hard worden wanneeer ik ze serveer dan smelten ze op de schaal?
Hoe komt dat? of weet iemand wat ik fout doe?

chocola smelt ik au bain marie. of magnetron ik zet de schaal in de vriezer tot het hard word.of soms op balkon.
wanneer ik het snijd begint het al te smelten.

Ik wil het graag weer maken alleen wil ik niet dat het weer smelt.

Alvast bedankt!!!


Ik heb hetzelfde probleem.

27-11-2009, 23:14
niet invriezen gewoon in de koelkast laten afkoelen

27-11-2009, 23:20

Citaat door Oum-Youssef:
Ik heb hetzelfde probleem.


Ik heb ze voor el3id gemaakt.
Ze staan in de koelkast mooi en hard.
Zodra ik ze op een bord leg beginnen ze te smelten, en plakt de chocolade aan mn vingers.
Ik gebruik die dikke chocolade-repen van de lidl en doe er 1 eetlepel olie bij
en smelt ze bain-marie.
Ik heb dit probleem ook met andere koekjes die ik met chocolade wilde versieren.
Ze zien er niet meer uit.
Misschien ligt het aan de chocolade. Want met witte chocolade heb ik dat niet.

28-11-2009, 10:04
Nou ik heb die dikke chocolade van lidl ook gebruikt en bij is dat geen probleem.. Want ik heb dat namelijk niet!..



Mischien echt door de warmte in jullie huis of iets.. Allahoe 3lem..
En ik doe helemaal geen olie bij, is ook helemaal niet nodig.

28-11-2009, 13:14
Ik maak dat altijd en ik doe ook beetje olie maar da probleem heb ik nooit gehad se ze zijn altijd gelukt en ze blijven heel lang maar nooit gesmolten hee.

28-11-2009, 14:12
Kan iemand het recept plaatsen

29-11-2009, 15:19
dit jaar heb ik olie gebruikt bij de chocola en ze zijn helemaaal niet gesmolten!
yoehoe ze bleven echt zoals ze horen en ook tijdens het eten smelten ze niet tussen me vingers.
terwijl ik het eerst wel had.dus bij mij heeft die lepel olie wel geholpen.
gewone repen chocolade.