Bekijk volle/desktop versie : Een vrouw is waardevoller dan schatten en weelde.



25-11-2009, 19:57
Heb je het verhaal gehoord van een vrouw van wie de man stierf en haar achterliet met twee kinderen? Het eerst wat ze hen leerde terwijl ze opgroeiden, was Allah te aanbidden en te gehoorzamen om 'qiyaam al-layl - het nachtgebed' te bidden.

Ze zei tegen haar zoons: "Er zou in ons huis geen moment voorbij moeten gaan zonder dat er iemand in het gebed staat en Allah gedenkt." Ze zeiden: "Wat bedoel je, o moeder?" Ze zei: "We zullen de nacht in drieën verdelen. Eén van jullie zal het eerste deel bidden, een ander het tweede deel en ik zal het laatste deel bidden en jullie wakker maken om fadjr (zonsopgang) te bidden"

Ze zeiden: "We horen en gehoorzamen, o moeder." Toen de moeder stierf, gaven de twee zoons het bidden van qiyaam al-layl niet op, omdat hun harten waren gevuld met liefde voor gehoorzaamheid en aanbidding en ze de mooiste momenten van hun leven ervaren hadden terwijl ze 's n nachts in het gebed stonden. Dus ze verdeelden de nacht tussen hen. Als één van hen erg ziek was, stond de ander op en bad de hele nacht.