Bekijk volle/desktop versie : fakes ?



23-11-2009, 18:34
salam,

lieve keuken prinsessen wie wil mij een lekkere fekas recept geven en hoe kan ik het beste snijden zonder dat ie aan alle kanten kapot gaat?
want heb welles een recept uitgeprobeerd maar bij het snijden viel het bij mij helemaal uit elkaar

23-11-2009, 20:30


meestal is het bij fekkas dat je ze ff in de oven moet doen
dan eruit halen snijden en verder bakken

anders krijg je kapotte koekies

23-11-2009, 20:55
als je fekkas uit de oven haalt eerst even laten afkoelen en dan pas snijden en dan weer in de oven terug.

23-11-2009, 21:45

Citaat door kedouz:
meestal is het bij fekkas dat je ze ff in de oven moet doen
dan eruit halen snijden en verder bakken


anders krijg je kapotte koekies



zo heb ik het ook gedaan



Citaat door PrinsesSalma:
als je fekkas uit de oven haalt eerst even laten afkoelen en dan pas snijden en dan weer in de oven terug.


ik heb ze laten koelen toch lukte het niet

heeft iemand een goeie recept?

24-11-2009, 16:22


kom alsjeblieft geef me een goed recept van fekas
wil het maken voor al3ied

24-11-2009, 16:25

Citaat door 2911:
salam,

lieve keuken prinsessen wie wil mij een lekkere fekas recept geven en hoe kan ik het beste snijden zonder dat ie aan alle kanten kapot gaat?
want heb welles een recept uitgeprobeerd maar bij het snijden viel het bij mij helemaal uit elkaar





Fekkas

Wat heb je nodig?

x 100 gram zachte boter.
x 150 gram suiker
x 2 zakjes vanillesuiker
x 2 eieren
x 300 gram meel
x 1 zakje bakpoeder
x sesamzaad, amandelen, stukjes chocola. (Wat je zelf lekker vindt )

Bereiding:

x Oven voorverwarmen op 175 graden.
x Boter, suiker, vanillesuiker heel goed mengen.
x Eieren toevoegen. Goed mengen.
x Meel en bakpoeder samen mengen.
x Meel/bakpoeder toevoegen aan boter-suiker-ei- mengsel
x Sesamzaad en amandelschaafsel toevoegen (dit heb ik gedaan in mijn Fekkas. Maar dat kan je natuurlijk zelf bepalen.)
x Tot soepel deeg kneden.

x Het deeg verdelen in stukken en staven van vormen.


x Bakblik in oven schuiven en in ong. 15 minuten lichtbruin bakken.

x Bakblik uit oven halen.
x Staven op keukenblad leggen en in schuine stukjes snijden.

x Fekkas op bakblik leggen.

x 15 minuten laten bakken. Halverwege omkeren met mes.
x Koekjes af laten koelen en dan smullen maar.
x In een luchtdichte doos bewaren.

25-11-2009, 19:50

Citaat door sn0epje:
Fekkas

Wat heb je nodig?

x 100 gram zachte boter.
x 150 gram suiker
x 2 zakjes vanillesuiker
x 2 eieren
x 300 gram meel
x 1 zakje bakpoeder
x sesamzaad, amandelen, stukjes chocola. (Wat je zelf lekker vindt )

Bereiding:

x Oven voorverwarmen op 175 graden.
x Boter, suiker, vanillesuiker heel goed mengen.
x Eieren toevoegen. Goed mengen.
x Meel en bakpoeder samen mengen.
x Meel/bakpoeder toevoegen aan boter-suiker-ei- mengsel
x Sesamzaad en amandelschaafsel toevoegen (dit heb ik gedaan in mijn Fekkas. Maar dat kan je natuurlijk zelf bepalen.)
x Tot soepel deeg kneden.

x Het deeg verdelen in stukken en staven van vormen.


x Bakblik in oven schuiven en in ong. 15 minuten lichtbruin bakken.

x Bakblik uit oven halen.
x Staven op keukenblad leggen en in schuine stukjes snijden.

x Fekkas op bakblik leggen.

x 15 minuten laten bakken. Halverwege omkeren met mes.
x Koekjes af laten koelen en dan smullen maar.
x In een luchtdichte doos bewaren.


dank je wel