Citaat door 2911:salam,
lieve keuken prinsessen wie wil mij een lekkere fekas recept geven en hoe kan ik het beste snijden zonder dat ie aan alle kanten kapot gaat?
want heb welles een recept uitgeprobeerd maar bij het snijden viel het bij mij helemaal uit elkaar
Fekkas
Wat heb je nodig?
x 100 gram zachte boter.
x 150 gram suiker
x 2 zakjes vanillesuiker
x 2 eieren
x 300 gram meel
x 1 zakje bakpoeder
x sesamzaad, amandelen, stukjes chocola. (Wat je zelf lekker vindt )
Bereiding:
x Oven voorverwarmen op 175 graden.
x Boter, suiker, vanillesuiker heel goed mengen.
x Eieren toevoegen. Goed mengen.
x Meel en bakpoeder samen mengen.
x Meel/bakpoeder toevoegen aan boter-suiker-ei- mengsel
x Sesamzaad en amandelschaafsel toevoegen (dit heb ik gedaan in mijn Fekkas. Maar dat kan je natuurlijk zelf bepalen.)
x Tot soepel deeg kneden.
x Het deeg verdelen in stukken en staven van vormen.
x Bakblik in oven schuiven en in ong. 15 minuten lichtbruin bakken.
x Bakblik uit oven halen.
x Staven op keukenblad leggen en in schuine stukjes snijden.
x Fekkas op bakblik leggen.
x 15 minuten laten bakken. Halverwege omkeren met mes.
x Koekjes af laten koelen en dan smullen maar.
x In een luchtdichte doos bewaren.