Bekijk volle/desktop versie : Zoetermeerse moskee weer doelwit aanslag



15-11-2009, 13:46
OETERMEER - De Zoetermeerse Al Qibla-moskee is weer het doelwit geweest van een aanslag. Onbekenden hebben vrijdagavond een molotovcockail naar binnen gegooid.

Er is een ruit ingegooid, waardoor de molotovcocktail naar binnen werd gegooid. Volgens een woordvoerder van de moskee aan het Kerkenbos is de schade in het gebouw beperkt gebleven.

In mei dit jaar werd er ook een aanslag gepleegd op de moskee, ook met een molotovcocktail. De politie heeft enige tijd extra gesurveilleerd. Er is nooit iemand voor die aanslag opgepakt .

De Al Qibla is de enige moskee in Zoetermeer en werd in 2005 geopend.

bron

15-11-2009, 14:34


Brandstichting moskee Zoetermeer

ZOETERMEER - Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gesticht in de Al Quibla-moskee in Zoetermeer. Dat maakte de politie zondag bekend.
© ANP

Er werd een molotovcocktail naar binnen gegooid. De brandweer kon het vuur snel uitmaken, waardoor de schade beperkt bleef.

Ongeveer een half jaar geleden werd er op soortgelijke manier brand gesticht in de moskee. De daders werden niet gevonden. De politie gaat opnieuw extra surveilleren rond het religieuze gebouw.

15-11-2009, 14:39
banden met al qaida.