Bekijk volle/desktop versie : Miles of Smiles



26-10-2009, 19:51
Miles of Smiles

Miles of smiles zo heet het konvooi waar allerlei europese humanitaire organisatie's en europese burges deel aan hebben genomen.

Deze konvooi heeft als doel om de voordurende leed te verzachten wat de burgers van gaza continu voelen. Miles of Smiles bestaat uit meer dan honderd verschillende voertuigen die volgeladen zijn met door europese parlementariers en vrijwilligers uit heel Europa gedoneerde medicijnen en voedsel voor de slachtoffers in gaza. Deze konvooi kwam op 12-okt-2009 aan in Egypte en had toen al in Gaza moeten zijn. Door hinder van de egyptische overheid is er tot op heden niets van de hulp in Gaza terecht gekomen. De hulp wordt nog steeds opgehouden in de haven Port Said en mag daar ook niet uit. De enige oplossing die er dan nog voor handen ligt is als de konvooi zou uitwijken naar Al-Arish Port. Alleen deze is veel te klein om een ship met een dergelijk formaat aan te laten meren.

Een maand voor van het konvooi hebben de organisatoren van Miles of Smiles contact opgenomen met de Egyptische regering. Deze ging met enkele voorwaarden akkoord ook, en moesten de organisatoren een aantal officiële documenten in orde hebben. Nadat er aan alle eisen is voldaan vertrok het konvooi richting Egypte.

Al 14 dagen lang staat het konvooi stil en worden er onkosten gemaakt in plaats van dat de hulpgoederen naar gaza gaat. De teleurstelling onder de hulpdiensten is merkbaar

Het vracht wordt zonder geldige reden opgehouden en mag niet worden verscheepd. Het probleem is nu dat er in de vracht voedsel en medicijnen zitten die een houdbaarsheid datum hebben. Niet te spreken over de vrijwillegers die daar opgehouden zitten.


Vandaar dat wij deze oproep doen aan een ieder, om dit niet langer te accepteren.Wij vragen om opheldering waarom het konvooi tot nu toe er niet in mag. Wij vragen van iedereen om druk te zetten op de Egyptische Ambassadeur en de Minister van buitenlands zaken om hier een einde aan te maken.

Moeten we dit accepteren en opgeven...of gaan we tot het uiterste.