Bekijk volle/desktop versie : Islam Democraten Of Nederlandse Moslim Partij



21-10-2009, 21:17
Gemeenschapsbelangen versus persoonlijke belangen

Beste kiezer,

Sommige mensen uit onze gemeenschap hebben ons vragen gesteld over de relatie tussen de al langer bestaande politieke partij Islam Democraten (ID) en de kortelings opgerichte Nederlandse Moslim Partij (NMP). Wij hebben besloten enige opheldering te geven over deze relatie.

De NMP, vertegenwoordigd door de heer Henny Kreeft, en ‘Islam Democraten’ hebben in het verleden verkennende gesprekken gevoerd. Ondanks het twijfelachtige verleden van Henny Kreeft, onder andere door zijn lidmaatschap van de LPF, stonden wij open voor dialoog. Zo hebben wij gesproken over de steden waarin ‘Islam Democraten’ dan wel de NMP met de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 mee zouden doen. Daarbij werd vastgesteld dat het in het voordeel van de Islamitische gemeenschap was, dat wij niet in dezelfde steden mee zouden doen. De NMP zou voornamelijk in Flevoland en andere noordelijke steden meedoen en ‘Islam Democraten’ zouden o.a. in de vier grote steden (G4) meedoen. De ambitie om mee te doen in de G4 door ‘Islam Democraten’ was al na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 bekend. Hierbij behaalde ‘Islam Democraten’ als eerste Islamitische partij een gemeenteraadszetel in Den Haag. Deze afspraak werd in augustus 2009 wederom bevestigd door Henny Kreeft in het Haagse huis-aan-huisblad ‘de Posthoorn’: “We praten ook al een tijdje met de Islam Democraten in Den Haag over samenwerking. Waarom? We mogen geen stemmen verloren laten gaan”.

Tot onze grote teleurstelling hebben wij nu via de media vernomen dat de NMP ook in Den Haag en Rotterdam meedoet met de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het vertrouwen van ‘Islam Democraten’ in de NMP en dan met name in Henny Kreeft was blijkbaar onterecht. Een versplintering van de stemmen werkt in het nadeel van de Islamitische gemeenschap. Wij waren in de veronderstelling dat Henny Kreeft hier op dezelfde manier over dacht. Dit had hij immers eerder zelf aangegeven. Wij hebben nu helaas de conclusie moeten trekken dat blijkbaar persoonlijke belangen belangrijker zijn voor de NMP dan onze gemeenschapsbelangen.

Wij vertrouwen er echter op dat de kiezer de keuze zal maken voor een partij die de belangen van onze gemeenschap voorop stelt.

Bestuur van ‘Islam Democraten’