Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Iemand die zich mogelijk kan bekeren tot de islam..Pagina's : [1] 2 3

_soraya__
17-10-2009, 18:56


[een vriendin van me, zij is nederlands, toont veel interesse in de islam. Ze stelt vragen waarop ik zo goed mogelijk antwoord op wil geven. Nou heb je van die nederlanders die vragen stellen, maar daarbij jou eigenlijk belachelijk maken, maar zij doet dat niet. Ik merk dat ze open staat voor deze geloof en ik wil haar zoveel mogelijk proberen te sturen naar de enige echte geloof, namelijk de islam. Alleen weet ik niet hoe ik dat precies kan doen. Wie heeft ervaring hiermee? Wat kan ik doen om haar te laten inzien dat de islam, het geloof voor haar is. Naar de moskee gaan is nog te vroeg...]

Shmisha
17-10-2009, 18:57
Boeken voor haar kopen?

Sofia223
17-10-2009, 18:59
niet aandringen.. en niet teveel zelf over beginnen. Laat haar intresse tonen, wanneer zij het er echt vaak over heeft moet je voorstellen om een keer mee te komen naar een lezing bijv. Probeer haar vragen goed te beantwoorden en insha'Allah komt het goed. Probeer het alleen niet te forceren..

_soraya__
17-10-2009, 19:01
sofia223 heb jij het ervaren? En bedankt voor jouw reactie :)

_soraya__
17-10-2009, 19:02


Boeken voor haar kopen? Zo ver is het nog niet

mevrG
17-10-2009, 19:07
Ik ben zelf bekeerd.. En boeken inderdaad kun je heel veel uit leren.. Naar de moskee gaan moet je nog niet te vroeg mee beginnen.. Ikzelf ging ook te snel wat heel eng was om opeens zo in het diepe gegooit te worden! Maar het kost heeel wat jaren om een beetje inzicht in de islam te krijgen voor een buitenstaander.. Voor de meeste is het hier een stuk makkelijker, omdat jullie ermee opgegroeit zijn.. Maar mijn advies is geef haar boeken, en vertel er veel over.. !!

C_warrior
17-10-2009, 19:13
bkQlcYXmTCQ goed uitleg geven?

renee
17-10-2009, 19:17
Ik ben ook bekeerd en ik vond de Koran eigenlijk heel makkelijk om lezen. Ik ben gewoon begonnen met Koran te lezen en daaropaansluitend Hadith en ik voelde meteen dat dit de Waarheid was. Dus: mijn advies is: raad haar aan om de Koran en hadith te lezen ipv teveel boeken waar zaken soms moeilijk/ondoorzichtig worden uitgelegd. Ook nu lees ik weinig behalve Koran. En dat ze niet te snel moet gaan, maar stap voor stap.

IslaamFanaat
17-10-2009, 19:29
Ik zou haar de edele koran geven, de verhalen van de profeten (uitgeverij noer) Biografie van de Profeet vrede zij met hem ''in een notendop'' en misschien ook het boek ''basis kennis islam''. Waalaikoem salam warahmatoellah

maroc_reddy
17-10-2009, 19:43
Geduld.. Geduld.. Geduld.. Niet te veel opdringen.. laat haar zelf haar proces bepalen.. Jij bent slechts een steun in de rug als zij erom vraagt.. probeer slechts te sturen..

_soraya__
17-10-2009, 20:17
Ik ben zelf bekeerd.. En boeken inderdaad kun je heel veel uit leren.. Naar de moskee gaan moet je nog niet te vroeg mee beginnen.. Ikzelf ging ook te snel wat heel eng was om opeens zo in het diepe gegooit te worden! Maar het kost heeel wat jaren om een beetje inzicht in de islam te krijgen voor een buitenstaander.. Voor de meeste is het hier een stuk makkelijker, omdat jullie ermee opgegroeit zijn.. Maar mijn advies is geef haar boeken, en vertel er veel over.. !! Naar de moskee gaan leek me ook te vroeg en zo ver is zij nog niet. Ze heeft niks over bekering gezegd, dus daar kan ik zeker mee wachten. Ja dat ook nog, het lijkt voor mij een makkelijke overgang, maar voor een buitenstaander duurt het wel even. Mag ik jou ook pmen als ik vragen heb? Ik ben ook bekeerd en ik vond de Koran eigenlijk heel makkelijk om lezen. Ik ben gewoon begonnen met Koran te lezen en daaropaansluitend Hadith en ik voelde meteen dat dit de Waarheid was. Dus: mijn advies is: raad haar aan om de Koran en hadith te lezen ipv teveel boeken waar zaken soms moeilijk/ondoorzichtig worden uitgelegd. Ook nu lees ik weinig behalve Koran. En dat ze niet te snel moet gaan, maar stap voor stap. Jouw advies zal ik zeker gebruiken, bedankt zuster Macha'Allah dat je bekeert bent. Geduld.. Geduld.. Geduld.. Niet te veel opdringen.. laat haar zelf haar proces bepalen.. Jij bent slechts een steun in de rug als zij erom vraagt.. probeer slechts te sturen.. Je hebt gelijk, soms ben ik ook bang om te veel op te dringen. Ik moet het rustig aanpakken en de tijd ervoor nemen. Alleen hebben we alleen dit jaar nog samen les. Of het allemaal gaat lukken is nog maar de vraag. Maar als Allah(swt) haar wilt laten bekeren, dan zal dat incha'Allah gebeuren

_soraya__
17-10-2009, 20:19
bkQlcYXmTCQ goed uitleg geven? Een mooi stuk

renee
17-10-2009, 20:21


Maar als Allah(swt) haar wilt laten bekeren, dan zal dat incha'Allah gebeuren Idd. Ze moet gewoon bidden met haar hart, en na verloop van tijd volgt Insha'Allah de rest. En geen overload aan informatie geven, want dat schrikt af.

mevrG
17-10-2009, 20:26
Je mag me altijd PM-en hoor..! De koran zelf vond ik integendeel met Renee juist moeilijk te lezen.. Niet dat ik het niet begreep, maar was bang het verkeerd te leren.. Ik heb zo'n boekje weet niet meer waar ik het gekocht heb, maar het heet de Koran verstaan.. Daar staat alles duidelijk in omschreven. Zo weet ik zeker dat ik het goed opvat.. Ook is er een boek, weet even de schrijver niet zo uit me hoofd wat mij echt een heel stuk op weg geholpen heeft. Het heet in ieder geval de verhalen van de profeet. Is echt een prachtig boek, over het leven van onze profeet.. Wat ik het moeilijkste vond waren de arabische woorden te leren, en te onthouden aangezien ik absoluuut geen talenknobbel heb! Ik ga ook vaak naar een moskee waar er ook in het Nederlands veel gedaan wordt, wat voor mij dus makkelijker te begrijpen is.. wel echt super leuk trouwens om te lezen dat er een nederlands meisje weer geintresseerd is in de islam! Geeft me echt een goed gevoel! Ik "ken" veel meisjes die het doen omdat ze marokkaanse vriendjes hebben, en zo intressant willen doen.. Ik ben al vanaf mijn 13e ermee bezig omdat ik het intressant vond, en heb het nooit voor ook maar een man gedaan.

_soraya__
17-10-2009, 20:28
Idd. Ze moet gewoon bidden met haar hart, en na verloop van tijd volgt Insha'Allah de rest. En geen overload aan informatie geven, want dat schrikt af. wat is dan de eerste stap die ik kan nemen. Wat kan ik doen, waardoor ze denkt wauw volgens mij is de islam het antwoord op al mijn vragen...heb jij enig idee:confused:


Pagina's : [1] 2 3