Bekijk volle/desktop versie : Marokkaanse minister word van zijn stuk gebracht.



12-10-2009, 05:23
De Marokkaanse minster van communicatie Khalid Naciri is tijdens een persconferentie duidelijk van zijn stuk gebracht na onverwachte vragen van de redacteur van het dagblad ‘Akhbar Al Youm’ over de sluiting van het dagblad.

De sluiting kwam na publicatie van een cartoon met beeltenis van prins Ismail. De neef van de Marokkaanse koning Mohammed VI die een Duitse huwde. De achtergrond dat de Marokkaanse vlag voorstelt bevat een davidster in plaats van een salomonszegel. Ook leek de zwaai de van de prins sterk op de Hitlergroet.

Na ontkenning van de sluiting waarbij deze zei de rechtelijke uitspraak af te wachten ontweek de minister het verwijt van de redacteur dat de regering met de voorbarige sluiting laat zien dat de regering zich blijkbaar niet afhankelijk acht van de rechtelijke macht door de uitkomst van deze niet af te wachten. Na duidelijk van zijn stuk te zijn gebracht ontweek de minister de vraag met dat er onenigheid over het onderwerp bestaat en dat het -zoals de regering dat wel doet- respectueus besproken dient te worden. Tevens zouden er juridische argumenten gebruikt moeten worden. De minister zou ook helemaal geen invloed uitoefenen op het gerecht.

Op het protest van de redacteur dat er überhaupt geen sprake is van een rol voor het gerecht in deze wilde de minister niet ingaan waarna de algehele redactie van ‘Akhbar al Youm’ demonstratief de zaal verliet. Eerder heeft ook de Marokkaanse journalistenbond SNPM tegen de sluiting van het dagblad geprotesteerd.

http://www.amazightv.net/nieuws/1478_marokkaans-minister-van-zijn-stuk-gebracht.html

12-10-2009, 08:32


echt? wauw..

12-10-2009, 08:46
En dat is royalty

12-10-2009, 09:10
Grappige foto. Ze kijken niet allemaal dezelfde richting in.

12-10-2009, 10:14


Amar, kun je de foto verkleinen?

dank.

12-10-2009, 10:44

Citaat door Bill:
Ik zie helemaal geen hoofddoeken oid ?!?!?

Geldt dat alleen voor het gelovige gepeupelte ?



ontopic reageren graag