Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Perfectionisme..Pagina's : [1] 2

House
01-06-2004, 13:42


Is dit fenomeen een vloek of een zegen? Gaarne uw antwoord te motiveren! Vertel er ook bij of je een perfectionist bent of niet. Ikzelf vind dat ik er één ben, ik wil alles altijd stipt hebben. Ik noem maar een paar voorbeeldjes: Als ik een afspraak met iemand heb, dan mag of moet ik gewoon niet te laat komen. Of een foto lijst die in me kamer hangt moet gewoon recht hangen.

jamalb4
01-06-2004, 14:38
Je mag streven naar perfectie, maar je zult nooit perfect zijn, daar je een mens bent.

BerberLayD
01-06-2004, 17:06
Ik ben géén perfectionist. Maar ik zie er wel een -soort van- 'zegen' in, het is een teken van ontwikkeling en streven naar iets dat men nooit zal lukken; wat mij weer naar het zinloze van perfectionisme brengt. Een teken van de weg van ontwikkeling naar hetgeen dat onmogelijk is.

NIDAL_808
01-06-2004, 17:06
Perfect ben ik niet, wie wel? Maar perfectionistisch des te meer. In sommige situaties is het een zegen (ik bid altijd op tijd :D), maar soms...it's driving me nuts! Mijn kleding ligt gesorteerd op kleur in de kast..Ik heb zelfs ooit een keer de strijkbout gepakt om een kreuk in mijn dekbed (die al opgemaakt was) weg te strijken. :maf: En zo zul je in mijn bureau noooooit een marspapiertje tegen komen. Kortom ik hoor van mensen dat ik een controlfreak ben.

House
01-06-2004, 17:15


Origineel gepost door GataarLady Ja.. Zou je je antwoord graag willen motiveren.

saraa
01-06-2004, 17:16
pff ja ik vind mezelf wel een perfectionist,..ik wil altijd alles perfect hebben en neem vaak geen genoegen met minder.. pas als het in mijn ogen goed (dus geen voldoende) is dan neem ik er genoegen mee, anders niet!

Tamza_Thirli
01-06-2004, 17:58
Ik ben geen perfectionist, Godzijdank. Perfectionisten kan ik ook niet in mijn buurt dulden, ze maken me zenuwachtig met hun gestress. Perfectionisme gaat nl ook meestal gepaard met stress, en die eigenschap vind ik knap irritant.

Chaimae
01-06-2004, 18:25
Origineel gepost door Tamza_Thirli Ik ben geen perfectionist, Godzijdank. Perfectionisten kan ik ook niet in mijn buurt dulden, ze maken me zenuwachtig met hun gestress. Perfectionisme gaat nl ook meestal gepaard met stress, en die eigenschap vind ik knap irritant. Vind ik ook..Zodra iets niet gaat zoals men het wil hebben dan raken ze helemaal in de stress..Verschrikkelijk..Heb dan de neiging om het leven van die persoon helemaal in de war te schoppen en hem te dwingen eens een keer gewoon niet perfect te willen zijn..:maf3: Ofzo.. :o

House
09-06-2004, 13:55
Origineel gepost door Chaimae Vind ik ook..Zodra iets niet gaat zoals men het wil hebben dan raken ze helemaal in de stress..Verschrikkelijk..Heb dan de neiging om het leven van die persoon helemaal in de war te schoppen en hem te dwingen eens een keer gewoon niet perfect te willen zijn..:maf3: Ofzo.. :o Wat is er mis met iemand die alles perfect geregeld wil hebben?

chicamaroquia
09-06-2004, 14:14
Ik denk dat perfectionisme zowel een vloek als een zegen is. Een zegen, omdat (bijna) alles zo goed mogelijk georganiseerd is en een perfectionist structuur en ordening in zijn leven kent. Een vloek, omdat mocht het misgaan (mocht iets niet 'perfect' gebeuren) dan kan een perfectionist zich daar mateloos aan irriteren. Daardoor heb je denk ik minder plezier in sommige dingen en kun je boos/geïrriteerd raken door 'kleine' dingen. Toch is het streven naar perfectionisme een waardevol goed. Tijdbesparend, op den duur, energiebesparend. Ik geloof alleen niet dat een mens 'perfect' is of kan zijn. Maar men kan er wel naar streven.

Endless
09-06-2004, 15:10
Origineel gepost door House Is dit fenomeen een vloek of een zegen? Gaarne uw antwoord te motiveren! Vertel er ook bij of je een perfectionist bent of niet. Ikzelf vind dat ik er één ben, ik wil alles altijd stipt hebben. Ik noem maar een paar voorbeeldjes: Als ik een afspraak met iemand heb, dan mag of moet ik gewoon niet te laat komen. Of een foto lijst die in me kamer hangt moet gewoon recht hangen. Jongeman, dat is nog lang geen perfectionist. Geloof mij nou maar. Want haast iedereen heeft dat wel, dat maakt iedereen nog lang geen perfectionist. Hetzelfde met mij, ik plan graag dingen en kom altijd ruim van tevoren op afspraken. Maar dat maakt mij zeker niet een perfectionist, ik ben vrij lui en soms weleens slordig..Een perfectionist is een vloek, want je wil geen fouten maken..en als je dat doen is het een zogenaamde ramp.

Dreamlover
09-06-2004, 16:29
Ik ben absoluut geen perfectionist!

House
09-06-2004, 16:33


Origineel gepost door Endless Jongeman, dat is nog lang geen perfectionist. Geloof mij nou maar. Want haast iedereen heeft dat wel, dat maakt iedereen nog lang geen perfectionist. Hetzelfde met mij, ik plan graag dingen en kom altijd ruim van tevoren op afspraken. Maar dat maakt mij zeker niet een perfectionist, ik ben vrij lui en soms weleens slordig..Een perfectionist is een vloek, want je wil geen fouten maken..en als je dat doen is het een zogenaamde ramp. Wat voor jou geldt, hoeft niet voor een ander te gelden. Iemand kan zich al perfectionst noemen, als hij of zij ook maar 1 verkeerde stap heeft gezet tijdens het lopen.

0uidath
09-06-2004, 16:34
Daar wil ik het niet over hebben.

Endless
09-06-2004, 17:30
Origineel gepost door House Wat voor jou geldt, hoeft niet voor een ander te gelden. Iemand kan zich al perfectionst noemen, als hij of zij ook maar 1 verkeerde stap heeft gezet tijdens het lopen. Als dat zo is, hoe weet je dan dat iemand een perfectionist is? Aangezien dat voor elk persoon iets betekent..of dat iets voor mij geldt maar voor een ander niet. Maar goed, je mag jezelf een perfectionist noemen jij kent jezelf het best. Ik bedoelde alleen, wat je eerder opnoemde..dat ik dat ook heb en dan nog vind ik mezelf geen perfectionist..Aangezien ik een perfectionist als iets extreem zie.


Pagina's : [1] 2