Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : marokkaanse soep



Pagina's : [1] 2

marocboy2002
19-11-2002, 22:07


salaam ik heb 13 recepten voor marokkaanse soep. willen jullie 13 recepten..........of niet ???

NajatS
20-11-2002, 09:31
ja kom maar op ben benieuwd

hilwa
20-11-2002, 09:32
een marokkaanse man met recepten???? Wauwwwwwww dat zie ik niet zo vaak!

Samir78
20-11-2002, 09:34
Hoi weet iemand mischien hoe je Hrira moet maken? ik zou dankbaar zij want dat is beter als dat soep wat ik nu drink.

rahmona
20-11-2002, 10:35


haha ik heb een recept voor l'hrira, kijk straks maar op mijn topic vlees, vis en couscous

amilah
21-11-2002, 19:52
waar blijven die 13 recepten?????!!

marocboy2002
22-11-2002, 01:28
voor 6-8 persoon 300g rundvlees 2 uien 1dl olie ¼ bosje koriander ¼ bosje peterselie ½ prei ½ stengel bleekselderij 75g linzen 2 l water 1g saffraanpoeder 1 thee lepel gemberpoeder 1 blikje gepelde tomaten 2 eetlepels bloem 100g rijst 1 theelepel ranzige boter peper en zout Het vlees afspoelen,droogdeppen en in kleine stukjes snijden.Uien Snippen,met het vlees vermengen en enige tijd in laten trekken. In een snelkookpan de olie verhitten en vlees hierin aanbakken. Koriander en peterselie hakken en aan het vlees toevoegen.Bleekselderij en prei klein snijden en met de gewassen linzen eveneens toevoegen.Even doorroeren en met het water,het saffraanpoeder,het gemberpoeder,het zout en de peper aan de kook brengen.De snelkookpan sluiten en 1 uur laten koken. De gepelde tomaten pureren en aan de soep toevoegen.De bloem met wat water aanlegen en al roerend aan de soep toevoegen wanneer Deze weer aan de kook is gekomen.Rijst toevoegen,vijf minuten laten doorkoken,ranzige boter toevoegen en het geheel door laten koken tot de rijst gaar is. Variant: in plaats van rijst kan ook vermicelli gebruikt worden.

marocboy2002
22-11-2002, 01:30
voor 4 persoon ½ kip 2 stengels bleekselderij 2 prei 1 bosje peterselie 15g boter ½ theelepel peper 2 aardappels 2 wortel ½ koolrabi 50g vermicelli zout In een pan 2 liter water verhitten.De kip in stukken verdelen.De Bleekselderij in kleine stukjes en de prei in ringen snijden.Kip,bleeksel- derij en prei in de pan doen.Peterselie hakken en samen met de boter en de peper toevoegen.Zout naar smaak toevoegen en het geheel op een matig vuur 20 minuten laten koken. Aardappelen wortels en koolrabi schillen en in kleine stukje snijden. Samen met de vermicelli aan de bouillon toevoegen en nog 15-20 minuten laten doorkoken.Op smaak brengen en heet serveren

marocboy2002
22-11-2002, 01:33
Voor 4 persoon 1dag van tevoren beginnen Voor de bouillon: 70g linzen het sap van 1 citroen 70g lamsvlees 125g kleine uien boter mespuntje saffraanpoeder ½ theelepel peper zout Voor de tedouira: 400g tomaten boter 50g bloem ¼ bosje koriander ¼ bosje peterselie zout De linzen een nacht in koud water laten weken. De volgende dag de linzen in water met zout koken tot ze zacht zijn. Het citroensap erover sprenkelen en opzij zetten. In een pan ½ liter water aan de kook laten komen,het vlees in stukje snijden en samen met het soepbeen aan het water toevoegen.De uien pellen en met wat boter aan de bouillon toevoegen. Met saffraan, peper en zout de soep op smaak brengen .De uien uit de bouillon nemen zodra ze gaar zijn,maar nog niet uit elkaar vallen.De bouillon ongeveer 1 uur laten trekken tot het vlees gaar is Van het vuur nemen,bouillon afgieten en linzen en uien met het vlees vermengen.Voor de tedouira de tomaten ontvellen en pureren.1/2 liter water aan de kook brengen.De tomatenpuree en wat boter toevoegen en 15 minuten zachtjes laten koken. Dan de vleesbouillon eraan toevoegen.De bloem met ¼ liter water gladroeren en van het vuur af al roerend met de tomaten-vleesbouillon vermengen.Weer aan de koken. Koriander en peterselie fijnhakken en toevoegen.Zout naar smaak toevoegen en de soep nog wat door laten koken.Vervolgens het geheel zeven of pureren.Vlees ,linzen en uien weer aan de soep toevoegen,samen Met ½ liter water.Nogmaals aan de kook brengen en heet serveren.

marocboy2002
22-11-2002, 01:34
Voor 4 persoon 1dag van tevoren beginnen 125g linzen 1 grote ui 50g rijst 1 gehakt mintblaadje ½ teentje knoflook 1 eetlepel olie peper en zout De linzen een nacht koud water laten weken. De volgende dag de ui fijnsnipperen en samen met de linzen in ½ liter water in ca. 30 minuten gaarkoken.Zout en peper naar smaak toevoegen en zo nodig wat water toevoegen.Als de linzen gaar zijn, de rijst toevoegen en nogmaals 15 minuten laten koken. Het geheel pureren en weer aan de koken brengen.Het mintblad,de Gehakte knoflook en de olie in een soepterrine doen en goed vermengen De hete linzensoep toevoegen en de soep goed doorroeren. Serveren met: partje citroen

marocboy2002
22-11-2002, 01:36
Voor 6 personen 1 dag van tevoren beginnen 150g kekererwten 125g lamsvlees 2 soepbenen ½ knolselderij ½ bosje peterselie 1 bosje koriander 4 kleine uien 1kg tomaten ¼ theelepel kaneel ¼ theelepel saffraanpoeder ½ theelepel peper 100g bloem 50g vermicelli het sap van 2 citroenen 1 ei zout De kekererwten een nacht laten weken in ruim koud water. De volgende dag 2 liter water aan de kook brengen.Kekererwten, fijngesneden lamsvlees en soepbenen toevoegen.De knolselderij in kleine stukje snijden,de peterselie en de helft van koriander fijnhakken.Dit samen met de gepelde uien aan de bouillon toevoegen.De tomaten ontvellen en in een keukenmachine pureren.De helft hiervan aan de bouillon toevoegen.Kaneel,saffraan en peper in de bouillon doen en zout naar smaak toevoegen.De uien uit de bouillon nemen zodra ze gaar zijn. De soep ca.50 minuten laten trekken,tot het vlees gaar is en vervolgens de bouillon afgieten.Vlees,kekererwten en overig garnituur apart houden.De andere helft van de tomatenpuree in een pan doen en geleidelijk aan de bouillon hieraan toevoegen.Het geheel 15 minuten zachtjes laten koken,daarna wat af laten koelen.De bloem met wat water gladroeren en aan de afkoelde bouillon toevoegen.Langzaam weer aan de kook laten komen en de vermicelli toevoegen.Nog enige tijd doorkoken. Het apart gehouden garnituur weer in de soep doen.Citroensap en de resterende,fijnhakte korianderblaadjes toevoegen.Het ei loskloppen en al roerend met de hete soep vermengen.Heet serveren. VARIANTEN: - in plaats van kekererwten linzen nemen. - De helft van de kekererwten vervangen door tuinbonen

marocboy2002
22-11-2002, 01:38
Voor 6 persoon 1dag van tevoren beginnen 250g kekererwten 150g rundvlees 1 soepbeen 100g pompoen of courgette 1 klein ui ¼ bosje peterselie ¼ theelepel peper zout De kekererwten een nacht in ruim koud water weken. De volgende dag de kekererwten 30 minuten koken in water met zout,ze uit het water nemen en in 1 ½ liter water opnieuw aan de kook brengen. Het vlees afspoelen,droogdeppen en in kleine stukje snijden. Samen met een soepbeen aan het water met kekererwten toevoegen.Ui en pompoen of courgette in kleine stukjes snijden en aan de soep toevoegen.Peterselie hakken en eveneens toevoegen.Zout en peper naar smaak gebruiken. De soep zachtjes laten koken tot het vlees gaar is,dan het vlees uit de soep nemen en vast in de soepterrine of serveerschaal leggen.De rest van de soep pureren,weer even tot het kookpunt verhitten en bij het vlees gieten. Heet serveren

marocboy2002
22-11-2002, 01:39


Voor 4 persoon 100g gedroogde,grote witte bonen ½ eetlepel chlli-vet ½ eetlepel mild paprikapoeder 1 mespuntje cayennepeper 75g bloem 50g gekookte rijst ½ bosje koriander zout Chlii-vet in een pan laten smelten en de bonen hieraan toevoegen,samen met het paprikapoeder en de cayennepeper,1 ½ liter water toevoegen en het geheel aan de kook brengen.De pan met een deksel afsluiten en het geheel op een laag vuur laten koken tot de bonen zacht beginnen te worden. De bloem met water vermengen,zeven geleidelijk aan,al roerend, Aan de bonensoep toevoegen.Op een laag pitje de soep nog 10 minuten zachtjes laten koken.De rijst toevoegen.Korianderblad met wat zout fijnwrijven en de soep ermee kruiden.Nog enkele minuten laten koken, Dan nog wat zout naar smaak toevoegen.

marocboy2002
22-11-2002, 01:41
Voor 4 persoon 50g gedroogde,grote witte bonen 2 uien 100g chlii ½ eetlepel mild paprika poeder 1 mespuntje cayennepeper 1 eetlepel okrapoeder ½ eetlepel tomaten puree zout In een ruime pan een liter water aan de kook brengen.Uien fijnhakken en samen met de gedroogde bonen in het water doen.Het vlees uit de chlii fijnsnijden en samen met het vet eveneens in de pan doen.Zout, paprikapoeder en cayennepeper toevoegen.Het geheel aan de kook brengen en op een matig vuur 20-25 minuten laten koken. Okrapoeder en tomatenpuree toevoegen en weer 20 minuten zachtjes Laten koken. Heet opdienen SERVEREN met: geroosterde brood of brood

marocboy2002
22-11-2002, 01:42
Voor 4 persoon 125g wortel 1 meiknolletje of koolrabi 1 klein prei 1 stengel bleekselderij 3 uien 125g rundvlees 1 soepbeen 1 mespuntjes saffraanpoeder ½ theelepel peper 125g aardappelen 500g tomaten 2takjes koriander boter zout Wortel en meiknolletjes schillen en samen met de prei,bleekselderij en uien in kleine stukjes snijden.Een liter water in een pan doen,de gesneden groenten toevoegen.het geheel aan de kook brengen. Intussen het vlees afspoelen,droogdeppen en in kleine stukjes snijden.Samen met het soepbeen aan de groente bouillon toevoegen. Saffraan,peper en zout erbij doen.Het geheel ongeveer een uur zachtjes laten koken. De aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden.De tomaten ontvellen en pureren.Aardappelen,gepureerde tomaten en koriander aan de soep toevoegen en nog 20 minuten mee laten trekken. Voor het serveren een klontje boter en eventueel wat extra zout toevoegen.


Pagina's : [1] 2