Bekijk volle/desktop versie : vastende Nederlanders! Lees dit.....19-11-2002, 15:21
Mabroek Ramadan! Allemaal

Ik ben een Nederlands meisje dat meedoet aan de vaste-maand. Nou ben ik erg benieuwd naar andere Nederlandse mensen die ook vasten. Zijn er in jullie omgeving ook zo veel mensen (nederlanders vaak) die het maar gek vinden dat je vast, of gelijk denken dat je je gaat bekerenzoals ze het dan noemen?

Tell me!!!

Beslama Missenna

19-11-2002, 15:28


Hoi Missenna,

Mijn vriend en ik zijn ook aan het vasten. We doen het voor onszelf en niet voor anderen. We krijgen heel veel tegenstand en ik heb het idee dat je je voortdurend moet verantwoorden. Vooral op het werk van mijn vriend proberen ze hem te testen door lekker te gaan eten voor zijn neus. Gelukkig zijn we sterk. Wij vasten omdat we serieus van plan zijn als goede moslims door het leven te gaan.

Waarom vast jij eigenlijk, als ik vragen mag?

Groetjes Dewi

19-11-2002, 15:37
Hoi Dewi!

ik heb een marokkaanse vriend en zo ben ik in aanraking gekomen met de Ramadan. Ik vind het idee achter de vaste-maand heel erg goed en doe nu voor de tweede keer mee. Ik ben gewoon uit mezelf mee gaan doen met de ramadan, van mijn vriend hoefde het absoluut niet. De eerste keer dat ik meedeed merkte ik zelf dat ik veel meer bezig was net de vanzelfsprekendheid waarmee we normaal eten. Tevens merkte ik dat ik de discipline kon opbrengen om niet te eten en dat maakte me sterker als persoon. Daarom doe ik dit jaar weer mee en bne ik van plan voor altijd mee te doen. Is deze uitleg een b'tje duidelijk?

Groetjes Missenna

19-11-2002, 15:40
Ik doe ook mee.(half spaans)
Ik ben namelijk moslim geworden.
IK zeg het tegen niemand,dus ook niet tegen mijn ouders, want ze zullen het niet begrijpen.
Daarom heb ik het best wel moeilijk mee.

19-11-2002, 15:43


Selem Chebanouria

ik snap dat je het er moeilijk mee hebt. Zeker als je het tegen niemand zegt! Ik hoop dat je geloof je genoeg steun biedt en dat je steun krijgt van andere moslims. Ramadan mubarek meid!!

Missenna

19-11-2002, 23:40
WeL Knap dat jullie vasten.........maar naaSt het niet mogen eten.. houdt het ook meer in, zijn jullie daarvan op de hoogte?? Allas vaSt niet alleen je maaG...

Zoals vasten van de mond, niet roddelen, uitschelden, onzedelijke praat EtC..
Een maand dat je je goede daden vermeerd
Een maand van bezinning...
Een maand waarin de duivel is opgesloten, een staP om je geloof te vergroten......

rook je ? Drink je? Steel je? Lieg Je? dan is deze maand een mooie gelegenheid om goede voornemens te maken, om dat te laten vallen.. Om stil te staan bij het leven, waar het om draaiT... EtC

En Nog veeL MeeR........

ChebaNouara....

Moge Allah je bij staan, en je kracht schenken om door te blijven zetten..!! xSobhanAllahx InschAllah komt het goed, misschien kan je beetje bij beetje aan je ouders duidelijk maken.... Lijkt me moeilijk zo te leven en zo iets moois te moeten verbergen houden voor je ouders, Kan best begrijpen dat ze het niet zullen begrijpen..... Vooral in de tijd, maar inschAllah kan je aan de hand van boeken, info aan ze duidelijk maken wat islam is, en waar het voor staat, en waarom je het hebt gekozen..... ooit zullen ze er achter komen, niet??

Khair InschAllaH.......

20-11-2002, 20:11
Hoi Missena,


Wat knap van je dat je meedoet!! een vriend van mij, een Nederlandse jongen, doet ook mee aan de ramadan.
Petje af hoor!!! voor de meeste onder ons, is het een gewenning.

Veel succes nog!!