Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Zelfgebakken brood



Bleu_Sky
18-11-2002, 14:59


Hallo dames (en heren), Ik ben Nederlandse en zou mijn vriend graag eens verrassen met een zelfgebakken marokkaans brood... Hebben jullie een recept met bereidingswijze erbij??? Ik zou jullie errug dankbaar zijn!

tonk
18-11-2002, 21:01
Met dank aan google.nl een recept voor Marokkaans brood. Er stond wel bij dat het een 'eigen bedenksel' is, dus het lijkt me geen traditioneel recept. Ik heb het niet uitgeprobeerd, dus ik weet niet of het een lekker brood oplevert. Nodig: 125 gram volkoren bloem 125 gram griesmeel ½ zakje gist 1 theelepel zeezout wat water 2 eetlepels olie Maak van het bloem, de griesmeel, gist, zout en water en 1 eetlepel olie een soepel deeg. Laat dat een uur rijzen. Smeer een bakblik met wat olie in en strooi er wat bloem overheen. Na het uur het deeg weer kneden en uitrollen tot een lap van 1 cm die je in het bakblik legt. Druk met je vingers putjes in het deeg. Giet hier de andere lepel olie overheen. Schuif daarna het bakblik in de oven en laat 30 min rijzen zonder de oven aan te zetten. Bak het brood daarna af in 40 min op 200 graden.

tonk
18-11-2002, 21:05
Neem anders voor de zekerheid het volgende recept. Dit komt van moslima.nl. Dat lijkt me betrouwbaarder. Marokkaans brood (Houd rekening met rijstijd van in totaal 2 uren!) Benodigdheden (voor drie kleine broden): 500 gram bloem van harde tarwe of half-om-half gries van tarwe en bloem. 30 gram verse gist (of 2 dessertlepels droge gist). ongeveer 3 dl. lauw water. 1 theelepel suiker. 1 eetlepel olijfolie. 1 theelepel zout. bloem om te bestuiven. bakpapier. Zo maak je het: Kuiltje maken in de bloem, de gist oplossen met wat van het lauwe water en de suiker. De olie en zoveel water toevoegen dat een soepel deeg gekneed kan worden, dan pas het zout erbij. Een kwartier kneden (7 minuten in de kneedmachine op halve kracht). Onder een vochtige doek een uur laten rijzen bij kamertemperatuur. Het gerezen deeg in drie bollen verdelen. Door de bloem rollen. Uitdrukken tot ronde plakken van 2 cm dikte. Op een bakplaat, bedekt met bakpapier, een uur laten rijzen onder een vochtige doek. Dan drie of vier keer inprikken met een punt van een grote vork, of met een zeer scherp mesje als volgt insnijden: 4 rechte sneden langs de rand, die elkaar bij de uiteinden kruisen. Ongeveer 30 minuten bakken in de voorverwarmde oven van 225 graden Celsius. Het brood is dan goudbruin. Men scheurt het in punten.

Bleu_Sky
19-11-2002, 13:25
bedankt voor de tip... had wel gezocht, maar niet zo goed dus!!!! :p THANKX

marocboy2002
19-11-2002, 22:00


salaam, ik heb 5 recepten voor marokkaans brood. morgen of overmorgen schrijf ik hier

Bleu_Sky
27-11-2002, 12:43
He Marocboy2002, Waar blijven die recepten voor dat brood nou??? Je zou me er echt mee helpen. Groetjes Bleu Sky :zwaai:

marocboy2002
30-11-2002, 21:49
1 ½ kg witte bloem om brood van te bakken 30g gist 1 eetlepel zout voor 4 broden 2 uur van tevoren beginnen De gist in ¼ liter lauwwarm water oplossen en enigszins laten rijzen De gezeefde bloem met het zout in een kom overdoen.De oploste gist en ½ liter lauwwarm water toevoegen en alles goed vermengen. Het deeg met de muis van de hand 15-20 minuten goed kneden. Vervolgens het deeg met twee eetlepels water weer wat vochtig maken en met de vuist en 5 min bewerken.Nu nog enkele minuten met de hand kneden tot een stevig,maar soepel deeg ontstaat. Het deeg in vieren delen en tot bollen vormen.Een werkvlak met wat bloem bestrooien en hierop de deegbollen met de vlakke hand tot platte broden vorm van ca ½ cm dikte.Een bakblik invetten en hierop de broden leggen,afgedekt met een schone theedoek.Op een niet te koude plaats het geheel ca.1.5 –2uur laten rijzen tot het volume van de broden twee - tot driemaal is toegenomen. De oven voorverwarmen op 180 graden.Elke brood drie – viermaal met een vork inprikken en in 10- 15 minuten goudbruin bakken

marocboy2002
30-11-2002, 21:50
1kg zemelen 100g witte bloem om brood van te bakken 30g gist 1/8 1 olie 1 eetlepel zout voor 4 middelgrote broden De gist in ¼ liter lauwwarm water oplossen en enigszins laten rijzen De zemelen,gezeefde bloem en het zout in een kom overdoen.De gist, de olie ¾ liter lauwwarm water toevoegen en alles goed vermengen. Het deeg met de muis van de hand 15-20 minuten goed kneden. Vervolgens het deeg met twee eetlepels water weer wat vochtig maken en met de vuist en 5 min bewerken.Nu nog enkele minuten met de hand kneden tot een stevig,maar soepel deeg ontstaat. Het deeg in vieren delen en tot bollen vormen.Een werkvlak met wat bloem bestrooien en hierop de deegbollen met de vlakke hand tot ronde, platte broden vorm van ca ½ cm dikte. Een bakblik invetten en hierop de broden leggen,afgedekt met een schone theedoek.Op een niet te koude plaats 1.5 –2uur laten rijzen tot het volume van de broden twee - tot driemaal is toegenomen. De oven voorverwarmen op 180 graden.Elke brood drie – viermaal met een vork inprikken en in 10- 15 minuten goudbruin bakken.

marocboy2002
30-11-2002, 21:52
400g fijnegriesmeel 50g suiker 100g zachte boter zout voor 4 broden Griesmeel,suiker en ½ theelepel zout in een kom doen en goed vermengen.Geleidelijk aan er de boter en enkele eetlepel water door kneden,tot er een zachte deeg ontstaat.Dit deeg in vieren delen en tot bollen vorm.Op een bord de deegbollen met de hand tot platte broden vorm van ca 1 cm dikte.Deze op een matig vuur in een koekenpan zonder vet aan beide zijden 5 –10 minuten bakken.Heet serveren. SERVEREN MET : boter,honing of jam

marocboy2002
30-11-2002, 21:53
1 kg witte bloem 30g gist 1 theelepel zout voor ongeveer 15 broodjes De bloem zeven en in een kom overdoen.De gist oplossen in ¼ liter lauwwarm water en samen met het zout aan de bloem toevoegen. Goed vermengen en tijdens het kneden geleidelijk aan nog ¼ liter lauwwarm water toevoegen,zodat er een soepel deeg ontstaat.Dit deeg in bollen verdelen,ongeveer zo groot als een sinaasappel en deze met de hand tot platte broodjes vormen van ongeveer 1 cm dikte.Op een met bloem bestrooide ondergrond de broodjes 15-20 minuten laten rijzen, afgedekt met een schoon theedoek. Wanneer de broodjes driemaal zo groot geworden zijn,ze in een koekenpan zonder vet aan beide zijden goudbruin bakken. OPMERKING: deze broodjes zijn bijzonder geschikt voor bij het ontbijt

marocboy2002
30-11-2002, 21:55
2 uur van tevoren beginnen voor 15 broodjes 1 kg witte bloem 30g gist ½ eetlepelzout voor de vulling: 1 kg schapenvet ( eventueel rundvet) 2 ui 1 bosje peterselie 1 eetlepel mild paprikapoeder ½ theelepel cayennepeper ½ theelepel komijn zout Voor de vulling de uien en peterselie fijnhakken en goed vermengen met de overige ingrediënten en twee uur wegzetten. Voor het deeg de gezeefde bloem in een kom overdoen.De gist in ¼ liter lauwwarm water oplossen en met het zout aan de bloem toevoegen.Goed vermengen en geleidelijk aan ¼ liter lauwwarm water aan het deeg toevoegen en kneden tot het stevig en soepel aanvoelt. 1 uur wegzetten om het te laten rijzen. Vervolgens het deeg in bollen verdelen ter grote van een mandarijn. Op een met olie ingevette ondergrond de broodjes uitrollen tot ze een doorsnee hebben van ca.10 cm.In het midden twee eetlepels vulling leggen,de randen omhoog vouwen tot er een soort buideltje ontstaat.De bovenkant stevig dichtknijpen en het geheel weer platduwen tot de oorspronkelijke grootte.Het deeg mag daarbij niet scheuren. Op een matig vuur in een droge koekenpan de broodjes aan beide zijden enkele minuten bakken. Heet serveren serveren met: pepermuntthee of citroenthee

DOUNIA22
01-02-2003, 13:36
zo lief een jongen die hier een recept neerschrijft wallah schattig, :-) :-) XXXXX

ferozkalloe34
01-02-2003, 22:24


hahahhaha hij is bakker van beroep

MIzz_faRaHA
05-02-2003, 10:28
hahahaha goed zo marocboy2002!!!!........

oemchaima00
14-02-2011, 21:11
wat een oude topic masha Allaah!!! 2002!! ewa up dan maar :-)