Bekijk volle/desktop versie : Ruim 80 doden bij luchtaanval.



18-09-2009, 09:35
Sana’a, 17 sept. Meer dan 80 burgers zijn volgens plaatselijke hulpwerkers en andere getuigen om het leven gekomen toen Jemenitische gevechtsvliegtuigen gisteren een geïmproviseerd ontheemdenkamp in het noorden van het land troffen.

Regeringswoordvoerders ontkenden dat er een luchtaanval was uitgevoerd in het gebied, waar het leger al weken in het offensief is tegen shi’itische rebellen. Maar een anonieme regeringsbron zei dat „een vliegtuig woensdag mikte op rebellen die het vuur openden terwijl ze door burgers werden omringd”. De Jemenitische autoriteiten hebben het strijdgebied voor de pers afgesloten.

De rebellen, die deel uitmaken van de zaïditische sekte, zeggen dat de regering hun gebied in de provincies Saada en Amran achterstelt. Volgens hen heeft dat te maken met de toenemende invloed van sunnitische fundamentalisten op het regime van president Ali Abdullah Saleh. Sommige bronnen zeggen dat de regering ook sunnitische extremisten heeft ingezet in de strijd tegen de rebellen, die worden geleid door de Houthi-clan. Extremistische sunnieten beschouwen shi’ieten als afvalligen.

De gemelde aanval volgde op een beschuldiging van de rebellen dat een drukke markt in de stad Saada maandag door een vliegtuigbom was getroffen, waarbij eveneens talrijke burgers zouden zijn gedood.

Sinds het conflict in het noorden in 2004 losbarstte zijn in totaal volgens internationale hulporganisaties 150.000 burgers ontheemd geraakt. Een hoge vertegenwoordiger van de Verenigde Naties deed gisteren in Sana’a nog een dringend beroep op de internationale gemeenschap om steun. De directeur van het VN-bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken, Rashid Khalikov, zei dat het gaat om een humanitaire noodsituatie die „door de hele internationale gemeenschap grotendeels is genegeerd”. Op een verzoek op 2 september om 27 miljoen dollar voor de ontheemden is nog geen enkele reactie gekomen.

De rebellen hadden zich juist in een brief aan de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon, bereid verklaard tot een onvoorwaardelijk staakt-het-vuren. De regering echter heeft een bestand afhankelijk gesteld van zes voorwaarden, waaronder ontwapening van de rebellen.

http://www.nrc.nl/buitenland/article2362279.ece/Ruim_80_doden_bij_luchtaanval_Jemen

19-09-2009, 09:44


80 Sjiieten vermoord door Arabieren.
Na 1 dag geen enkele reactie.

Tja, het gaat niet over Joden he.
Zo zal de bouw van een paar huizen in een nederzetting heel wat meer aandacht krijgen.

20-09-2009, 09:51
2 dagen en nog geen enkele reactie.

20-09-2009, 09:55

Citaat door SilenceIKillYou:
2 dagen en nog geen enkele reactie.
het zou tot bitterheid kunnen stemmen.

20-09-2009, 10:05


Als moslims elkaar uitmoorden maakt het niets uit

20-09-2009, 11:08
Misschien maar eens op subtiele wijze verkondigen dat het de resterende 80 Jemenitische Joden betrof?

Misschien maakt dat iets los...