Bekijk volle/desktop versie : Hoe zorgen jullie ervoor dat chocolade goed gaat smelten?



12-09-2009, 12:03
en welke chocolade gebruiken jullie?

12-09-2009, 12:13


Ik gebruik nooit specifiek een bepaalde chocolade....

Maar ik doe het in een steelpannetje boven een ander pannetje met water (au bain marie). En ik doe hier dan een scheutje zonnebloemolie of wat boter bij... dit laat het goed smelten. Wel steeds goed roeren met een pollepel.

12-09-2009, 12:14

Citaat door Sharifa__:
Ik gebruik nooit specifiek een bepaalde chocolade....

Maar ik doe het in een steelpannetje boven een ander pannetje met water (au bain marie). En ik doe hier dan een scheutje zonnebloemolie of wat boter bij... dit laat het goed smelten. Wel steeds goed roeren met een pollepel.



zie je ik wist wel dat ik iets verkeerd deed. dankje!

12-09-2009, 12:16
op de vuur toch!!

12-09-2009, 12:19



Citaat door mama_lief:
zie je ik wist wel dat ik iets verkeerd deed. dankje!


Wat deed je verkeerd dan?

12-09-2009, 12:28

Citaat door creatieve:
op de vuur toch!!


Ja het pannetje met water en de steelpan erin met je chocolade moet je wel op het vuur zetten. Het gaat het snelste als je het water in het onderste pannetje al hebt gekookt in waterkoker. En je moet het vuur niet te hoog zetten, dan kan het langzaam smelten en droogt het niet uit.