Bekijk volle/desktop versie : Mode & Uiterlijk Halal vakantie met Rode Kruis?



10-09-2009, 15:49
Speciaal voor moslims verzorgt het Rode Kruis bijzondere vakanties voor (jonge) mensen met lichamelijke of speciale beperkingen. Er worden onder andere halal maaltijden geserveerd. Lees verder.

Je hoort het water klotsen, terwijl je met je (nieuwe) vrienden geniet van een lekker drankje op het zonnedek. Jullie komen bij van een bezoek aan een bruisende havenstad en verheugen je op een avond met lekker eten en chillen. En als de lucht zo helder blijft, kun je vannacht nog sterren kijken. Het lijkt wel een scene uit een film, maar dat is het niet. Het is jouw vakantie op de J. Henry Dunant, het luxe cruiseschip van het Nederlandse Rode Kruis.

"Je bepaalt hier zelf wat je doet: een beetje relaxen aan boord of juist de hotspots aan land verkennen" blogt de 21- jarige Michelle. Mede-vakantievierder Sieb (19) gaat vooral voor de sociale contacten. "Nieuwe vrienden had ik al snel gemaakt. 's Avonds zitten we nog tot laat met z'n allen aan dek te kletsen. Nou ja, als we niet uit ons dak gaan in de disco", lacht hij. Wie denkt dat een gave vakantie niet is weggelegd voor jongeren met een handicap, heeft het kennelijk mis. De verzorging door het Rode Kruis team en het prachtige schip werken natuurlijk lekker mee. Maar de gasten bepalen de sfeer. Of zoals de lichting van zomer 2009 zelf zegt: "Een handicap? Lekker boeien! Fun rules!"

Halal
Al zestig jaar is het Nederlandse Rode Kruis specialist in Bijzondere Vakanties: volledig verzorgde arrangementen voor (jonge) mensen met lichamelijke of sociale beperkingen. Ook wanneer je zware zorg nodig hebt, kun je bij ons terecht. Een team van medewerkers en vrijwilligers staat garant voor de beste zorg en laat niets aan het toeval over om het jou naar je zin te maken. Speciale dieetwensen, hallal eten of zware zorg nodig? Het kan allemaal op de J. Henry Dunant. En als je wilt, kun je ook een vriend, vriendin of familielid meenemen.

Ben je benieuwd naar de belevenissen van de passagiers van de afgelopen jongerenweek? Kijk dan op http://jhdjongerenweek32.hyves.nl/. Meer informatie over de speciale jongerenweken kun je hier vinden. Niet op vakantie, maar wel mee? Dat kan! Vaar mee als vrijwilliger en bezorg met jouw team de passagiers een onvergetelijke vakantie. En jij bouwt mooi aan je cv! Kijk voor meer informatie over vrijwilligerswerk, klik hier!

12-09-2009, 20:29


jammer dat je op de site niet direct wordt gelinkt aan bovenstaande..

14-09-2009, 21:01
Leuk voor die kinderen.