Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Normen & WaardenPagina's : [1] 2

Berberia83
25-05-2004, 11:35


Iedereen heeft het erover. Bijna alle discussies gaan erover. Wat is goed en wat is slecht. Wat is recht en wat is krom. Kortom Normen & Waarden! Oke mensen, Wat verstaan jullie onder Normen & Waarden.

Berberia83
25-05-2004, 12:35
Origineel gepost door Abou_Batata Ik zou zeggen sla een keertje de koran open en Buchari :) Uitgebreide uitleg graag.

-Reda-
25-05-2004, 15:09
Origineel gepost door Abou_Batata Kan je daar in vinden ...succes :D :rolleyes:

Miss_Scoezie
25-05-2004, 17:09
Normen en waarden? Nou ik denk dat, zoals al eerder is verteld, het allemaal in de q'oran staat... at ik er nu echter onder versta is het volgende: je doet niet wat je zelf slecht vind, je doet niet wat je ouders en familieleden slecht vinden en je doet niet wat niet van je verwacht wordt!! Je moet blijven streven naar het juiste, en blijven proberen om enkel goed te doen.. Nu kunje me ook vragen wat ik versta onder 'goed' & 'slecht' maar ik denk dat ieder nuchter mens wel het verschil kent... Ik was geen grote hulp maar heb toch me mening gegeven :zwaai:

BerberLayD
25-05-2004, 17:23


Normen en waarden zijn twee dingen die erg verschillend kunnen zijn. Er staat nergens in een boek, ook niet het Heilige dé normen en waarden. Het is wat je gewend bent.

Miss_Scoezie
25-05-2004, 18:54
Origineel gepost door Abou_Batata Wat jij vind of wat je ouders vinden is irrelevant ...het is wat allah swt zegt en beveelt en wat onze profeet vzmh ons heeft geleerd. kan wel kloppen, maar als mijn ouders enz... de heilige q'oran naleven of toch proberen, kan ik er toch op rekenen dat ze juist handelen? en kan ik toch wel trots zeggen dat ik doe wat mijn ouders van me verwachten omdat ik weet dat Allah hetzelfde verwacht... ken hbed Allah met héél mijn hart en dat heb ik geleerd van mijn ouders dus wat me ouders denken, is zeer relevant!!!! zonder ze zou ik denk ik niets weten over de islam!!!!!!!

Miss_Scoezie
25-05-2004, 18:54
Origineel gepost door Abou_Batata Ja kan mij voorstellen als je vaak naar de disco gaat dat je dan hun normen en waarden gewend bent . hahahahahaha:hihi::haha: :zwaai: :D

Miss_Scoezie
25-05-2004, 19:08
Origineel gepost door Abou_Batata Is dat zo ? komt je ouders op nummer 1 dan ? En je moet niet rekenen op je ouders dat ze alles volgens de islam doen ...allah swt heeft ons een stel hersens gegeven en geleerden die de islam uitleggen aan ons... :zwaai: "geleerden?" en als mijn pa nu een "geleerde" is???

BerberLayD
25-05-2004, 20:16
Origineel gepost door Abou_Batata Ja kan mij voorstellen als je vaak naar de disco gaat dat je dan hun normen en waarden gewend bent . Inderdaad. Maar als je ouders hebt die dit niet toestaan, en bijvoorbeeld Islamitisch of Christelijk/Joods zijn zie je het 'naar-de-disko-gaan' meer als een spannend iets, dan als een norm.

Miss_Scoezie
26-05-2004, 13:53
Origineel gepost door Abou_Batata Mag inzage in zijn scriptie ? wat is het juiste antwoord???:haha::hihi: nee, effe serieus, ik begrijp je vraag niet... of hij gezag heeft?

Miss_Scoezie
26-05-2004, 14:02
Origineel gepost door Abou_Batata Nee inzage= inkijken ... Ik neem aan dat hij een scriptie heeft gemaakt? hahahahaa.. ej hie ken tfella hliek oe safé zenné... Mijn pa is een standaard moslim, hij doet zijn best om het ideaal-beeld van een moslim na te streven maar om te zeggen dat hij een 'geleerde' is... Maar is het dan verkeerd te doen wat je ouders van je verwachten?? (natuurlijk komt Allah (swt) op de eerste plaats hé....)

Miss_Scoezie
26-05-2004, 16:05
Origineel gepost door Abou_Batata Het is pas verkeerd als het tegenstrijdig is met de islam....maar hoe weet je dat ? door zelf dingen te lezen en geleerden te vragen . jaaaaaaah en je weet toch ook zelf een beetje wat 'verkeerd' is?? bev. als me vader tegen mij zegt: "Nora bentie, je bent oud genoeg vandaag mag je naar disco gaan oe schtaaaah meziaaaaaaaaannnnn, maar wees wel tegen 04.00uur terug thuis" dan weet ik toch ook dat dat niet hoort en dat ik zoiets niet mag/moet doen?? (zonder het aan geleerden te vragen OF de q'oran te raadplegen) ik kan natuurlijk ook gewoon heel verstandig/wijs zijn :D .... als dat het is: petje af voor mij!!!! :p ;) :zwaai:

-Reda-
27-05-2004, 14:38


Origineel gepost door Abou_Batata Wat kijk je Kray-Z Ik kijk hoe jij jezelf vastlult.

jamalb4
27-05-2004, 15:18
Origineel gepost door BerberLayD Normen en waarden zijn twee dingen die erg verschillend kunnen zijn. Er staat nergens in een boek, ook niet het Heilige dé normen en waarden. Het is wat je gewend bent. Dat betekent dus dat je of NOOIT het heilige boek hebt gelezen, of het boek niet hebt BEGREPEN?

jamalb4
27-05-2004, 15:26
Origineel gepost door Abou_Batata Moest je 2 dagen over deze reactie doen ? Die is goed!!!! :giechel: :giechel: :giechel:


Pagina's : [1] 2