Bekijk volle/desktop versie : Mag je de pil in de ramadan door blijven slikken om niet ongesteld te worden?



04-09-2009, 16:29
Salaam,

ik heb geprobeerd om hier achter te komen door van alles door te lezen maar ik kom er maar niet achter. Enige wat ik lees is dat de pil sowieso haram is. Maar daar gaat het nu niet over.

Ik vraag me af ik de pil mag blijven slikken met als reden om niet ongesteld te worden en dus door mag gaan met vasten. (en dus niks hoef in te halen)

Wie weet dit?

04-09-2009, 17:03


nee dat mag niet je moet je periode gewoon laten komen in de ramadan

04-09-2009, 17:06

Citaat door salwa23:
nee dat mag niet je moet je periode gewoon laten komen in de ramadan



Yeap is haram

04-09-2009, 17:26
Oke thanks lady's.

04-09-2009, 17:31


Het wordt sterk afgeraden om gezondheidsredenen, maar het is niet haram. Dit heb ik voor je gevonden:


Vraag: Salaamoe alaikoum

Mag je tijdens de maand Ramadan je menstruatie verzetten door
de pil te gebruiken, zodat je in de maand ramadan niet ongesteld wordt. Ik slik sowieso al de pil om medische redenen.

Wa salaamoe alaikoum


Antwoord: Volgens Shayekh Muhammad bin Salih Al-Utheimeen in zijn boek “ Natural Blood of Woman” is het niet verstandig om je menstruatie te verzetten. Sterker nog, hij heeft het nooit aangemoedigd. Hij geeft als reden dat de menstruatie iets natuurlijks is en dat het beter is om de cyclus ervan niet te verstoren. Want, eventuele complicaties, zoals een onregelmatige cyclus zo het gevolg kunnen zijn. Ook geeft hij aan dat het niet verboden is en indien de vrouw toch daarvoor zou kiezen, dan moet haar man op de hoogte zijn en de vrouw mag hierdoor niet in het haram-zijn vallen.

04-09-2009, 17:44
Vraag:

Is het voor de vrouw toegestaan om tijdens de Ramadan door te gaan met de pil? Dat wil zeggen dat ze voor één keer haar menstruatieperiode overslaat, zodat zij het vasten en het bidden niet hoeft te onderbreken, aangezien het wel toegestaan is tijdens de Hadj. Geldt dat dan ook voor het vasten tijdens Ramadan?
Vraag ontvangen op 3 november

Antwoord:

Hier is niets op tegen onder de voorwaarde dat de vrouw hierdoor geen schade ondervindt. Als zij de pil gebruikt om een menstruatieperiode over te slaan is dit geen probleem, zoals Sheich al-Islaam ibnoe Taymiyah en ook andere geleerden oordeelden.

Sheich cAbd Allah ibnoe Hoemaid




04-09-2009, 19:48
Question:

There are tablets which prevent (i.e. delay) the onset of a woman's monthly period; is it permissible to use them just at Hajj time, if she fears its commencement (during the Hajj)?

Answer:

It is permissible for a woman to use tablets to delay her period at Hajj time, if she fears that the menstrual period will begin. But this should be undertaken only after consulting a medical specialist with regard to its safety. Likewise, they may be used in Ramadhan, if she likes to fast with the people.

Permanent Committee for Research and Verdicts

Fatawa Islamiyah, vol.1, p115, DARUSSALAM.

http://www.fatwaislam.com/fis/index.cfm?scn=fd&ID=362