Bekijk volle/desktop versie : Geluk bij ongeluk -- Baghrir recept



02-09-2009, 08:16
Wa selaam,


Ik ben opzoek naar een goeie recept van Baghrir. Gisteren heb ik het hier vandaan gehaald, maar klopte helaas niet. Me baghrir was mislukt, en stond op het moment om het beslag weg te gooien totdat mijn moeder zei, nee da's zonde. Ze zei dat het beslag veels te dik was en toen heeft ze met het beslag svench gemaakt, en heel raar, geloof het of niet, maar er zijn svench uit gekomen en ze waren kapot lekker!

Voor de baghrir beslag had ik 350 gr meel, 150 gr griesmeel, half zakje gist, theelepel zout en 500 ml lauw water.... Volgens mij was deze persoon aan het trippen want dit was niet het juiste recept.

Dus, iemand met het goeie recept?

02-09-2009, 10:40


Deze recept had ik gisteren ook gebruikt maar bij waren ze ook mislukt.

Wel fijn voor je dat je er sfenj mee hebt gemaakt. Een goed idee zeg hihi

02-09-2009, 10:45
350 meel, 150 gr griesmeel, zakje gist, zakje bakpoeder, zout en ongeveer 700 ml water en een uur laten rijzen. Deze had ik gisteren gemaakt en waren gelukt en lekker.
Succes!

02-09-2009, 11:05

Citaat door Salma2005:
350 meel, 150 gr griesmeel, zakje gist, zakje bakpoeder, zout en ongeveer 700 ml water en een uur laten rijzen. Deze had ik gisteren gemaakt en waren gelukt en lekker.
Succes!



Jep, kan niet mislukken dit!


02-09-2009, 11:11


assalam alleikoem dames

dit is mijn recept en deze lukt altijd
500 gram fijn griesmeel ( smida )
1 liter lauw water
2 zakjes bakpoeder
klein beetjes verse gist
snufje zout
een half theeglas bloem
doe het water in de blender en los hierin het zout de bakpoeder en het gist
doe de smida en de bloem erbij en mix het geheel tot een egaal massa
laat het ongeveer een half uur staan en bakken maar
succes
wa alleikoem assalam warahmatoellah wa barakatoe

02-09-2009, 11:16

Citaat door MIEMAN:
assalam alleikoem dames

dit is mijn recept en deze lukt altijd
500 gram fijn griesmeel ( smida )
1 liter lauw water
2 zakjes bakpoeder
klein beetjes verse gist
snufje zout
een half theeglas bloem
doe het water in de blender en los hierin het zout de bakpoeder en het gist
doe de smida en de bloem erbij en mix het geheel tot een egaal massa
laat het ongeveer een half uur staan en bakken maar
succes
wa alleikoem assalam warahmatoellah wa barakatoe


wa selaam, waar haal jij je gist vandaan? en hoeveel gist gebruik je? mijn moeder heeft alleen die zakjes gist van dr oetker van 7 gram..... wa helikoum selaam

02-09-2009, 11:20

Citaat door iness2002:
Deze recept had ik gisteren ook gebruikt maar bij waren ze ook mislukt.

Wel fijn voor je dat je er sfenj mee hebt gemaakt. Een goed idee zeg hihi


wa selaam, oke dus het lach niet aan mij

02-09-2009, 16:04

Citaat door Dzikr:
wa selaam, waar haal jij je gist vandaan? en hoeveel gist gebruik je? mijn moeder heeft alleen die zakjes gist van dr oetker van 7 gram..... wa helikoum selaam



wil ik ook weten, heb ook niet de verse.

02-09-2009, 16:06

Citaat door Lalla°:
wil ik ook weten, heb ook niet de verse.



verse gist kan je bij de slager of bij de turk halen...

02-09-2009, 16:31

Citaat door nadinia_24:
verse gist kan je bij de slager of bij de turk halen...



Kom uit rdam, ik weet waar je gist kan halen. Heb dat niet in huis. Heb alleen die dr, oetker. Wil weten of die ook kan, en hoeveel dan.

03-09-2009, 13:22
assalam alleikoem dames

verse gist kan bij de turk gekocht worden of evt bij jumbo en als deze winkels niet in de buurt zijn kan je ook terecht bij een nederlandse bakker
overigens 7 gram droge gist komt overeen met 25 gram verse gist
ik doe het altijd op gevoel dus ik weet niet precies hoeveel ik gebruik
succes
alleikom assalam warahmatoellahi wa barakatoe