Dit is het recept van een ander lid:
Citaat:
Nasiballen
ingrediënten:
Rijst
1 a 2 uien
1 a 2 paprika's
gehakt
zout, peper
Paprikapoeder
nasikruiden
ei
paneermeel
kookt de rijst zoals op de verpakking staat......in tussen neem je een pan hierin bak je gehakt rul......hierbij voeg je 1 a 2 uien die je fijn hebt gesneden. ook voeg je hier 2 paprika´s aan toe. dit bak je goed tot de uien glazig zijn. dit laat je net als de rijst goed afkoelen. Doe de kruiden zoals peper, zout en paprikapoeder wel met de gehakt doen.
Als dit allen is afgekoeld. Dan meng je de gehakt mengsel samen met de rijst. Hierbij doe je de nasi kruiden, dan blijft de smaak beter zitten. ...... dit meng je allemaal samen. Als het een geheel is dan probeer je er ballen van te maken. Lukt dit niet gelijk dan neem je elke keer een lepel meel, dit doe je door de mengsel tot dat je een goede bal kan maken.
Als je alle ballen af hebt. dan neem je een bord met ei en een bord met paneermeel. eerst doe je de nasiballen door het ei en dan door de paneermeel. als je klaar bent bak je ze in hete olie. Pas wel op want ze worden snel bruin