Bekijk volle/desktop versie : Voed een arme familie een week lang..



27-08-2009, 17:47




Tijdens de Ramadan worden we herinnerd aan het hongergevoel. Na zonsondergang schuiven wij echter aan een gevulde tafel aan. In de armste landen zijn er nog teveel mensen die het hele jaar door met dat nare hongergevoel leven. Zelfs wanneer de avond valt, moeten ze op een lege maag gaan slapen.

Islamic Relief wil deze mensen vooral tijdens de Ramadan helpen om die pijn van honger weg te nemen. Dit is echter alleen met uw hulp mogelijk! Voor slechts € 17,50,- kunt u een arm gezin een hele week voeden.

De inhoud van de voedselpakketten variëren per land. De paketten bevatten basisproducten zoals rijst, meel, olie, suiker en dadels en worden aangevuld met producten die in het land gangbaar zijn. Op deze manier krijgen ook arme gezinnen de kans om Ramadan op een waardige en menselijke wijze te volbrengen.

De Profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd: ‘Eenieder die een vastende te eten geeft waarmee hij zijn vasten verbreekt, zal een beloning krijgen die gelijk is aan die van hem, zonder de beloning van de vastende persoon in de geringste vorm te verminderen’
(Overlevering: At-Tirmidhi).

Ervaar de rijkdom van het delen:
Voed een arme
Islamic Relief Nederland
Giro 2002

http://www.islamic-relief.nl/ramadan/