Bekijk volle/desktop versie : Couscous is gezellig, maar haute cuisine....?



Pagina's : [1] 2

15-11-2002, 19:35
Ik vind het altijd heel leuk en gezellig om met mijn vrouw en / of schoonfamilie couscous te eten. Dan probeer ik ook wel van die balletjes te maken in mijn hand, maar dat lukt maar slecht. Volop lachen natuurlijk. Maar nu ff over de couscous zelf, wat is er nou eigenlijk zo speciaal aan? Het is wel lekker, maar ook niet dat je zegt, "wauw". De groenten zijn doorgaans helemaal slap gekookt, waardoor er gen smaak meer aan zit. De couscous zelf is niks anders dan hele fijne rijst. Couscous moet het echt hebben van de jus/saus die erbij zit. Als ik eerlijk mag zijn eet ik liever Chinees, knapperige groenten, Turks, veel vlees, Italiaans, sensationele kruiden, Surinaams, pittig, Hollands, voedzaam en lekker mits er een goede jus aangemaakt is. Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan, maar ik wil jullie niet teveel de grond instoppen.

15-11-2002, 19:38



Citaat:
Origineel gepost door Junkie
Ik vind het altijd heel leuk en gezellig om met mijn vrouw en / of schoonfamilie couscous te eten. Dan probeer ik ook wel van die balletjes te maken in mijn hand, maar dat lukt maar slecht. Volop lachen natuurlijk. Maar nu ff over de couscous zelf, wat is er nou eigenlijk zo speciaal aan? Het is wel lekker, maar ook niet dat je zegt, "wauw". De groenten zijn doorgaans helemaal slap gekookt, waardoor er gen smaak meer aan zit. De couscous zelf is niks anders dan hele fijne rijst. Couscous moet het echt hebben van de jus/saus die erbij zit. Als ik eerlijk mag zijn eet ik liever Chinees, knapperige groenten, Turks, veel vlees, Italiaans, sensationele kruiden, Surinaams, pittig, Hollands, voedzaam en lekker mits er een goede jus aangemaakt is. Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan, maar ik wil jullie niet teveel de grond instoppen.
Blijkbaar maakt je vrouw of je schoonfamilie de couscous verkeerd!
Nederlands eten....waaaaaahahahhahahaha laat me niet lachuh!
Geef mij maar tagine!! Da best there is.....

15-11-2002, 19:43

Citaat:
Origineel gepost door fardou
Ik eet ook graag Italiaans!!mmmmmmmmm
Maar Nederlands eten?????Dat vind ik bijna allemaal vieieieiies!!!!!
Kom maar eens Hutspot bij Junkie eten.

15-11-2002, 19:46
eiiiiiiiiik hutsepot sorry heb er slechte herrineringen aan

15-11-2002, 19:46


Valt me trouwens mee dat couscous niet met brood gegeten wordt! Hahahahaha

15-11-2002, 19:47

Citaat:
Origineel gepost door Kadir
Turks,mmmmmmmmmmmmm, vlees,mmmmmmmmm
pilaf,bukme,durum

15-11-2002, 19:56

Citaat:
Origineel gepost door Kadir
Nederlands is best wel lekker eigenlijk, Aardappelen(puree kan ook, nog lekkerder) Lekkere groenten erbij, en nog wat vlees, mmmmmmmmm
Precies, volgens mij eten Nederlanders qua groenten gevarieerder dan Marokkanen. Ik zal niet alles op gaan noemen, want dat is saai. En Nederlanders koken vandaagdedag ook internationaal. Ikzelf expirementeer heel veel in de keuken. De Marokkaanse keuken heeft zeker goeie eigenschappen, maar dagelijkse kost? Nee, shokran.

15-11-2002, 20:01
Als jullie nou ook alle echte onzin meteen verwijderen naar de daarvoor bestemde corner ben ik tevreden. Om met MissHajar te spreken....tazzz. Hier komt toch niemand, man.

15-11-2002, 20:02

Citaat:
Origineel gepost door Junkie
Precies, volgens mij eten Nederlanders qua groenten gevarieerder dan Marokkanen. Ik zal niet alles op gaan noemen, want dat is saai. En Nederlanders koken vandaagdedag ook internationaal. Ikzelf expirementeer heel veel in de keuken. De Marokkaanse keuken heeft zeker goeie eigenschappen, maar dagelijkse kost? Nee, shokran.
Dan heb je zeker nog nooit van Tangia gehoord....ga maar langs Marrakech en daar schotelen ze je een heerlijke Tangia voor, met groentes die ze hiero in Nederland niet eens hebben....

15-11-2002, 20:40
Maar daar heeft Lassie nu wat op gevonden! Op die saaie couscous die eigenlijk maar naar niks smaakt. Couscous met een smaakje.
Kweenie hoor, misschien wel handig voor de luie kok. Doe mij maar neutrale couscous, dan maak ik er zelf wel wat lekkers bij.

15-11-2002, 20:52
Couscoussalade met chinese kool (4 personen)

Nodig:
150gr couscous
1 el krenten of rozijnen
2,5dl hete groentebouillon

Voor de dressing:
2,5 el azijn
1 el (olijf)olie
1 tl mosterd
7 el magere yoghurt
5 el water
2 tl groentebouillonpoeder
1 tl kerriepoeder
1 teentje knoflook, geperst
16 sprietjes bieslook, fijngeknipt
zout en peper

Voor de salade:
250gr chinese kool in smalle reepjes
2 appels, in blokjes
4 mandarijntjes in parten
50 gr veldsla
4 hardgekookte eieren, in parten
2 el geroosterde zonnebloempitten

Doe de couscous met de krenten in een schaal. Schenk de bouillon erover en laat de couscous wellen zolang als dat volgens de gebruiksaanwijzing moet (verschilt per couscous).

Klop een dressing van de ingredienten voor de dressing. Meng 2/3 ervan door de couscous met krenten.
Schep de kool, appel en mandarijntjes er luchtig doorheen. (dus niet stouwen en pletten, zorg dat de schaal lekker groot is.)
Garneer de salade met de veldsla en partjes ei. Druppel de achtergehouden dressing eroverheen en bestrooi met de zonnebloempitten.

Ik maak hem meestal met witte kool (is al gesneden verkrijgbaar bij de AP ) en met ananas ipv mandarijntjes. En pijnboompitten smaken ook net zo lekker.

Ik zie nu alleen dat deze salade wordt aangeprezen als een typische lente-salade.

15-11-2002, 21:02
Dit komt alweer wat winterse over:

Kikkererwtenstoofschotel met feta (4 personen)

Nodig:
1 courgette
2 uien
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl koriander
1 blik gepelde tomaten (400gr)
1 blik kikkererwten (400gr)
200gr feta

Courgette wassen en in blokjes snijden.
Uien pellen en grof snipperen.
Knoflook pellen en hakken.
In pan olie verhitten. Ui en courgette omscheppend ca 5 min. bakken. Paprikapoeder, komijn, koriander en knoflook erdoor scheppen en nog een minuutje bakken.
Voeg de tomaten uit blik erbij (met sap en alles) en laat aan de kook komen. Afgedekt een minuut of 20 heel zachtjes stoven. Uitgelekte kikkererwten erbij doen en even meewarmen.
Feta indien nodig in blokjes snijden en op het laatst bij de schotel voegen.

Serveren met couscous. (Hehe, daar komt dan eindelijk de couscous!)
In het oorspronkelijke recept stond 'Serveren met couscous of pitabroodjes', maar dat past niet bij dit topic, dus eten wij het met couscous.

Dit recept komt trouwens uit de Allerhande, de salade met de kool stond ooit in de Trouw.

15-11-2002, 21:29


he karima_lal.....weet je op diegene van de foto lijkt.....op susan van days of our lives......kijk je dat? Degene die Kristen nadoet.....wie is dat op de foto? Yekma tie?

15-11-2002, 21:34

Citaat:
Origineel gepost door Bahjaouia
he karima_lal.....weet je op diegene van de foto lijkt.....op susan van days of our lives......kijk je dat? Degene die Kristen nadoet.....wie is dat op de foto? Yekma tie?
Yes! Ik lijk op iemand! Ik ben het dus gewoon zelf op die foto. Of moet ik niet blij zijn met de gelijkenis? Ik heb namelijk geen idee wie susan van days of our lives is.

15-11-2002, 21:39

Citaat:
Origineel gepost door karima_lal
Yes! Ik lijk op iemand! Ik ben het dus gewoon zelf op die foto. Of moet ik niet blij zijn met de gelijkenis? Ik heb namelijk geen idee wie susan van days of our lives is.
ben jij dat.............??? :toink: euhmmmm susan van days of our lives is een verstrooide vrouw die haar kind onder druk heeft verkocht aan Kristen.....die susan is een beetje ziekie in haar hoofd.... je moet maar zelf een keertje kijken.....belgie 1 iedere dag (behalve zondag) om 16.55u
groet B.

Pagina's : [1] 2