Bekijk volle/desktop versie : 'Honderden incidenten met taxichauffeurs Amsterdam'



21-08-2009, 14:04
'Honderden incidenten met taxichauffeurs Amsterdam'
Uitgegeven: 21 augustus 2009 14:01
Laatst gewijzigd: 21 augustus 2009 14:01

AMSTERDAM - De afgelopen twee jaar heeft de Amsterdamse politie minimaal driehonderd incidenten geregistreerd waarbij een taxichauffeur onder werktijd in de fout ging.
Dat schrijft burgemeester Job Cohen van Amsterdam vrijdag aan de gemeenteraad in antwoord op schriftelijke vragen van de lokale VVD.
Het aantal ligt mogelijk nog een stuk hoger, omdat de politie incidenten met taxichauffeurs niet apart registreert.


In zeker 63 gevallen was sprake van geweld zoals bedreiging of mishandeling. Verder maakten de chauffeurs zich onder meer schuldig aan fraude, belediging, opzettelijke aanrijdingen en te lang doorwerken.
Volgens Cohen deden 135 van de gevallen zich voor in de periode tussen juli 2008 en juni 2009, de overige 165 incidenten in het jaar daarvoor.

Intimidatie
De Amsterdamse taxibranche ligt al jaren onder vuur vanwege aanhoudende problemen met chauffeurs.
Met name op de standplaatsen bij het Centraal Station en het Leidseplein maakten sommige chauffeurs zich lange tijd schuldig aan onder meer het weigeren van korte ritten, het rekenen van te hoge prijzen en intimidatie van klanten.

Sitek
De problemen met de taxichauffeurs bereikten in juli een nieuw dieptepunt, toen de 44-jarige Rob Sitek overleed aan de gevolgen van een nachtelijke ruzie met een taxichauffeur op het Leidseplein.
De gemeente nam daarop strenge maatregelen om de situatie op de standplaats te verbeteren.

http://www.nu.nl/algemeen/2065730/honderden-incidenten-met-taxichauffeurs-amsterdam.html