Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : De Mens..Pagina's : [1] 2

-Reda-
21-05-2004, 17:39


Wat vind jij zo speciaal aan de mens? Waarin onderscheiden wij ons van andere levende wezens?

Ghizzy
21-05-2004, 18:17
Wat dit betreft, sluit ik me helemaal aan bij de opinie van Cicero. 'Maar het gaat elk onderzoek over altijd voor ogen te houden, hoezeer de natuur van de mens uitsteekt boven het vee en de overige dieren; deze voelen niets anders dan genot, en zij worden hiernaartoe gedreven door elke drang. De geest van de mens voedt zich echter door te leren en de ratio, altijd onderzoekt hij iets of doet hij iets, en hij laat zich door het genot van het zien en horen leiden. Ja zelfs, als iemand een beetje meer geneigd is tot de genietingen, gesteld dat hij niet afkomstig is van het soort van vee, -sommigen zijn immers niet in werkelijkheid mensen, maar in naam-, maar als iemand een beetje meer rechtopstaand is, hoewel hij door genot wordt gegrepen, verbergt hij het streven naar genot en laat hij het niet blijken wegens schaamte'.

EMIEN
21-05-2004, 18:20
De mens is bewust van veranderingen en onderbrekingen in al wat ons omgeeft. Dat is de belangrijkste onderscheiding..

coolgirl
21-05-2004, 18:27
Het verschil tussen ons en andere levende wezens ligt bij mij bij het feit dat we een andere uiterlijk en leefomgeving hebben. Dieren zijn gewend aan het buitenleven, wij aan huis. En natuurlijk verschillen we van uiterlijk, al lijkt de aap veel op de mens. Soms denk ik ook dat we verschillen qua hersenen, slimheid. Maar dat klopt niet. Het speciale aan de mens, dat ons lichaam zoveel werk verricht zonder dat wij eht in de gaten hebben...

Ghizzy
21-05-2004, 18:33


Origineel gepost door coolgirl Het verschil tussen ons en andere levende wezens ligt bij mij bij het feit dat we een andere uiterlijk en leefomgeving hebben. Dieren zijn gewend aan het buitenleven, wij aan huis. En natuurlijk verschillen we van uiterlijk, al lijkt de aap veel op de mens. Soms denk ik ook dat we verschillen qua hersenen, slimheid. Maar dat klopt niet. Het speciale aan de mens, dat ons lichaam zoveel werk verricht zonder dat wij eht in de gaten hebben... Ik geloof dat buitenleven er niet echt veel mee te maken heeft. Vroeger, toen men nog geen huizen kon bouwen en onder de open lucht verbleef, bestonden de onderscheiden ook tussen de mensen en de dieren. Ook een dier hecht veel waarde aan zijn 'huiselijke' situatie. Vergelijk maar de dieren die hun jongen beschermen. Ik geloof nog altijd dat het de ratio is die ons onderscheidt van de dieren.

coolgirl
21-05-2004, 18:57
Misschien heb je daarin wel gelijk Ghizzy, maar toch zocht de mens vroeger wel vaak onderdak. Gemaakt van bamboe, stro of iets dergelijks ;)

Ghizzy
21-05-2004, 18:59
Origineel gepost door coolgirl Misschien heb je daarin wel gelijk Ghizzy, maar toch zocht de mens vroeger wel vaak onderdak. Gemaakt van bamboe, stro of iets dergelijks ;) Allah 3ellem. Wie zal het zeggen?

bint_duh_bledie
21-05-2004, 19:15
wij stessen wij bemoeien wij nemen alles bv bij dieren die leven lekker relaxt hun leven en bemoeien niet met andere dieren als jij mijn kindje wil opeten ga je gang ik kan je toch niet aan dus daarom

RaZer
21-05-2004, 19:47
jullie zouden eens vaker monkey bussines op discoverychannel of animal planet moeten kijken. Dan verbaas je je hoeveel wij gemeen hebben met (mensen)apen. :hihi:

coolgirl
21-05-2004, 19:51
Razer vindje het een belediging als iemand je aap noemt? :hihi:

RaZer
21-05-2004, 19:51
Origineel gepost door bint_duh_bledie wij stessen wij bemoeien wij nemen alles bv bij dieren die leven lekker relaxt hun leven en bemoeien niet met andere dieren als jij mijn kindje wil opeten ga je gang ik kan je toch niet aan dus daarom Ook dieren kunnen stress, en laatste argument is een beetje stom. Een dier doet alles om zijn kind te redden. Een gevoel wat de meeste dieren niet hebben is wraak. Dacht dat mensenapen dat gevoel ook konden.

Ghizzy
21-05-2004, 19:52
Origineel gepost door RaZer jullie zouden eens vaker monkey bussines op discoverychannel of animal planet moeten kijken. Dan verbaas je je hoeveel wij gemeen hebben met (mensen)apen. :hihi: De mens vergelijkt in embryonale stadia vele vergelijkingen met andere wezens, onder andere de aap, maar ook varkens, vissen, koeien e.d En hiernaast bevat elk wezen organen die eenzelfde functie hebben als bij een medewezen, alleen hebben ze die verloren, de zogenaamde rudimentaire organen.

RaZer
21-05-2004, 19:52


Origineel gepost door coolgirl Razer vindje het een belediging als iemand je aap noemt? :hihi: Nee, ik respecteer dieren. Op dit moment is het meer belediging om mens te zijn.

RaZer
21-05-2004, 19:56
Origineel gepost door Ghizzy De mens vergelijkt in embryonale stadia vele vergelijkingen met andere wezens, onder andere de aap, maar ook varkens, vissen, koeien e.d En hiernaast bevat elk wezen organen die eenzelfde functie hebben als bij een medewezen, alleen hebben ze die verloren, de zogenaamde rudimentaire organen. Moeilijke woorden allemaal :maf2: Qua lichaam verschillen we natuurlijk van elkaar. Maar denk niet dat de topicstarter dat bedoelde. Deed hij dat wel dan heb ik een goede. Namelijk een olifant heeft een slurf en wij niet. Niet doordenken :p

bint_duh_bledie
21-05-2004, 19:58
Origineel gepost door RaZer Moeilijke woorden allemaal :maf2: Qua lichaam verschillen we natuurlijk van elkaar. Maar denk niet dat de topicstarter dat bedoelde. Deed hij dat wel dan heb ik een goede. Namelijk een olifant heeft een slurf en wij niet. Niet doordenken :p :D sorry maar mijn menselijke hersens gaan toch door denken


Pagina's : [1] 2