Bekijk volle/desktop versie : Bechamelsaus????????



17-08-2009, 15:52
ik ben een ovenschotel aan het maken van ayaat,

http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=30404478&postcount=190

er stond dat ik een bechamelsaus moest maken
alleen mijn vraag was hoe maak je dat????




X.

17-08-2009, 16:56



Citaat door Voetbalvrouwtj:
ik ben een ovenschotel aan het maken van ayaat,

http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=30404478&postcount=190

er stond dat ik een bechamelsaus moest maken
alleen mijn vraag was hoe maak je dat????




X.


ik doe altijd:

1 grote lepel boter smelten, daaraan voeg ik peper, zout en kerrie (als je dat hebt).
Dan doe ik er een grote lepel meel bij, dan goed roeren totdat je een papje hebt zonder bobbels.
Dan voeg je er melk/water aan toe (laat het koken) totdat je de juiste dikte hebt
Hoop dat ik je geholpen heb

17-08-2009, 19:04

Citaat door firdaus87:
ik doe altijd:

1 grote lepel boter smelten, daaraan voeg ik peper, zout en kerrie (als je dat hebt).
Dan doe ik er een grote lepel meel bij, dan goed roeren totdat je een papje hebt zonder bobbels.
Dan voeg je er melk/water aan toe (laat het koken) totdat je de juiste dikte hebt
Hoop dat ik je geholpen heb

deze saus kan je toch ook voor kaasbroodjes gebruiken alleen dan kaas eraan toevoegen??

17-08-2009, 22:28

Citaat door Tous3ied:
deze saus kan je toch ook voor kaasbroodjes gebruiken alleen dan kaas eraan toevoegen??


Ja, dan wordt het kaassaus

17-08-2009, 23:32



Citaat door Voetbalvrouwtj:
ik ben een ovenschotel aan het maken van ayaat,

http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=30404478&postcount=190

er stond dat ik een bechamelsaus moest maken
alleen mijn vraag was hoe maak je dat????

X.


Bechamelsaus
50 gram boter
50 gram bloem
1/2 liter melk

Laat eerst de boter smelten en voeg dan de bloem erbij. Wanneer het een geheel is, giet je beetje per beetje de melk erbij. Je zal zien dat naar het einde toe, de saus wat dikker wordt. Wanneer er 'ogen' te zien zijn in de saus dan is ie klaar. Effen nog kruiden met zout en nootmuskaat en een beetje kaas onderroeren.


18-08-2009, 15:11
gwn kopen bij de supermarkt. Je hebt pakjes en je hebt die kant en klare.
Ik koop altijd die in poedervorm, doe er melk bij en blijven roeren totdat het dikker wordt.

19-08-2009, 20:31
thanx allemaaal
ik had maar me zusje naar de winkel gestuurd om kaasssaus te kopen