Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Nieuw boek: de uitverkorene door Fayza Oum'HamedPagina's : [1] 2

Bookie
16-08-2009, 20:02


Het openhartige, schokkende en indrukwekkende relaas van een importbruid die acht jaar lang werd opgesloten Fayza geniet van een onbezorgde jeugd in een grote Berberse familie in het noorden van Marokko. Ze is goed op school, spreekt vloeiend Frans en droomt van een toekomst als journalist. Maar in een zomervakantie, als zij net vijftien jaar is, komt daar abrupt een einde aan. Haar vader stemt in met het uithuwelijken van zijn jongste dochter aan een man die zij nooit eerder heeft gezien. Een jaar later komt Fayza als importbruid in Amsterdam terecht, om tot haar verbijstering te moeten samenleven met een oerconservatieve echtgenoot en zijn familie, die haar opsluiten, als voetveeg gebruiken en mishandelen. Fayza moet in huis een hoofddoek dragen, mag nooit alleen naar buiten en raakt volledig geïsoleerd. Wanneer zij twee kinderen krijgt besluit zij het gevecht met haar schoonfamilie aan te gaan. Stiekem kijkt ze naar soapseries om de Nederlandse taal te leren en ten slotte ontvlucht zij het huis. Na een lange en moeizame tocht langs opvangcentra herwint Fayza haar kracht en kan zij samen met haar kinderen aan een toekomst bouwen. http://www.uitgeverijartemis.com/result_titel.asp?Id=101

Bada_Bing
16-08-2009, 20:03
Zulke families moeten ze....... Laat maar.

Rebel_1963
16-08-2009, 20:05
Is het boek autobiografisch?

Karimatoen
16-08-2009, 20:11
Weer zo een blablabla verhaal, waar de oerhallandien zich in kunnen verkneukelen net als het sprookje van Roodkapje. Het heeft de magische woorden: hoofddoek (wellicht rood), import (reis vanuit het bos), boze wolf (man), schoonfamilie (heksen en tovenaars). Meteen isollatie, onderdrukking en een volle lading Marokkaanse tint eraan geven en het verhaal kan niet meer stuk.

Godvruchtig
16-08-2009, 20:14


O nee! Niet weer zo een voorgekauwd onderwerp dat keer op keer wordt uitgegeven en wederom een bestseller wordt. Pfff 1 keer 2 keer is leuk, maar nu wordt het echt irritant!

Leonidas
16-08-2009, 20:14
Weer zo een blablabla verhaal, waar de oerhallandien zich in kunnen verkneukelen net als het sprookje van Roodkapje. Het heeft de magische woorden: hoofddoek (wellicht rood), import (reis vanuit het bos), boze wolf (man), schoonfamilie (heksen en tovenaars). Meteen isollatie, onderdrukking en een volle lading Marokkaanse tint eraan geven en het verhaal kan niet meer stuk. Altijd weer dezelfde reactie; wat we niet willen horen is een sprookje bla bla bala, een leugen. Typische struisvogel politiek.

Leonidas
16-08-2009, 20:15
O nee! Niet weer zo een voorgekauwd onderwerp dat keer op keer wordt uitgegeven en wederom een bestseller wordt. Pfff 1 keer 2 keer is leuk, maar nu wordt het echt irritant! Deze praktijken komen blijkbaar veel meer voor dan men wil toegeven!

Godvruchtig
16-08-2009, 20:16
Weer zo een blablabla verhaal, waar de oerhallandien zich in kunnen verkneukelen net als het sprookje van Roodkapje. Het heeft de magische woorden: hoofddoek (wellicht rood), import (reis vanuit het bos), boze wolf (man), schoonfamilie (heksen en tovenaars). Meteen isollatie, onderdrukking en een volle lading Marokkaanse tint eraan geven en het verhaal kan niet meer stuk. Wallahila!:moe: Nee de toverwoorden zijn, islam, uithuwelijking, meisjes, slechts, het kwaad, Arabische afkomst, westen als ridder. Altijd hetzelfde liedje dat keer op keer wordt grijs gedraaid. Die meiden verzuipen in zelfmedelijden.

Godvruchtig
16-08-2009, 20:22
Deze praktijken komen blijkbaar veel meer voor dan men wil toegeven! Het komt vaak voor helaas! Kijk eens even bij andere inheemse stammen, waarom is er nooit een boek geschreven over Shang May uit Mongolië die met tranen in haar ogen werd weggerukt bij d'r fam. ,omdat de moest trouwen (met een onbekende). Ze zou haar fam en beste vriendin nooit meer terug zien, terwijl ze helemaal niet wilde trouwen met die wildvreemde gast. Ze wilde monnik worden, net zoals haar tante. Is dat niet interessant genoeg? Ze is geen moslima zou het daar aan liggen?:rolleyes:

Leonidas
16-08-2009, 20:29
Het komt vaak voor helaas! Kijk eens even bij andere inheemse stammen, waarom is er nooit een boek geschreven over Shang May uit Mongolië die met tranen in haar ogen werd weggerukt bij d'r fam. ,omdat de moest trouwen (met een onbekende). Ze zou haar fam en beste vriendin nooit meer terug zien, terwijl ze helemaal niet wilde trouwen met die wildvreemde gast. Ze wilde monnik worden, net zoals haar tante. Is dat niet interessant genoeg? Ze is geen moslima zou het daar aan liggen?:rolleyes: Hangt van de omstandigheden af. Heeft de vrouw die het allemaal heeft moeten meemaken de wil om dat "de wereld" te laten weten, kan zij een boek schrijven en kan men een uitgever vinden. Dat laatste zal in het ene land veel makkelijk zijn dan in het andere land. Maar als Shang May daar een boek over zou hebben geschreven, dan is uiteraard mogelijkheid dat geen uitgever in Mongolie het zou hebben aangedurft om het uit te geven.

Godvruchtig
16-08-2009, 20:32
Hangt van de omstandigheden af. Heeft de vrouw die het allemaal heeft moeten meemaken de wil om dat "de wereld" te laten weten, kan zij een boek schrijven en kan men een uitgever vinden. Dat laatste zal in het ene land veel makkelijk zijn dan in het andere land. Maar als Shang May daar een boek over zou hebben geschreven, dan is uiteraard mogelijkheid dat geen uitgever in Mongolie het zou hebben aangedurft om het uit te geven. Ja er was wel degelijk de optie om er een boek over te schrijven, camera's waren erbij, culturele antropologen die met haar spraken. Toch was het niet interessant genoeg. Frappant of vrij logisch als je kijkt naar de interesses en $$$ in de ogen van uitgevers? Ik noem het hypocriet. Constant the focus leggen op Islam, want dat verkoopt.

Leonidas
16-08-2009, 20:43
Ja er was wel degelijk de optie om er een boek over te schrijven, camera's waren erbij, culturele antropologen die met haar spraken. Toch was het niet interessant genoeg. Frappant of vrij logisch als je kijkt naar de interesses en $$$ in de ogen van uitgevers? Ik noem het hypocriet. Constant the focus leggen op Islam, want dat verkoopt. Nogmaals de gang van zaken is, de misbruikte vrouw meent daarover een boek te moeten schrijven en zoekt dan een uitgever. Blijkbaar heeft die Mongoolse vrouw dat niet gedaan. Maar bovendien, maakt dat hetgeen die moslimvrouwen hebben meegemaakt minder erg? Dat staat toch geheel op zichzelf? Weet je wat ik eigenlijk zo vreemd vind, er is een seksegenote iets verschrikkelijks aangedaan. Maar i.p.v. dat er een reactie komt over deze misstanden, wordt alleen maar weer gedacht; is men alleen maar boos op de schrijfster en uitgevers. Want zoals altijd, de vuile was moet binnen worden gehouden! Liever deze misstanden de doofpot in!

gekkegeit
16-08-2009, 20:48


Het openhartige, schokkende en indrukwekkende relaas van een importbruid die acht jaar lang werd opgesloten Fayza geniet van een onbezorgde jeugd in een grote Berberse familie in het noorden van Marokko. Ze is goed op school, spreekt vloeiend Frans en droomt van een toekomst als journalist. Maar in een zomervakantie, als zij net vijftien jaar is, komt daar abrupt een einde aan. Haar vader stemt in met het uithuwelijken van zijn jongste dochter aan een man die zij nooit eerder heeft gezien. Een jaar later komt Fayza als importbruid in Amsterdam terecht, om tot haar verbijstering te moeten samenleven met een oerconservatieve echtgenoot en zijn familie, die haar opsluiten, als voetveeg gebruiken en mishandelen. Fayza moet in huis een hoofddoek dragen, mag nooit alleen naar buiten en raakt volledig geïsoleerd. Wanneer zij twee kinderen krijgt besluit zij het gevecht met haar schoonfamilie aan te gaan. Stiekem kijkt ze naar soapseries om de Nederlandse taal te leren en ten slotte ontvlucht zij het huis. Na een lange en moeizame tocht langs opvangcentra herwint Fayza haar kracht en kan zij samen met haar kinderen aan een toekomst bouwen. http://www.uitgeverijartemis.com/result_titel.asp?Id=101 Echt nooit gedacht dat soaps ook maar ergens goed voor waren .... ze emanciperen moslima's :goedzo: Nou maar hopen dat alle andere moslima's ook zo onder hun juk vandaan kunnen komen.

Godvruchtig
16-08-2009, 20:50
noti Zeg lihoudia kom je even poolshoogte nemen? Shitan. Nogmaals de gang van zaken is, de misbruikte vrouw meent daarover een boek te moeten schrijven en zoekt dan een uitgever. Blijkbaar heeft die Mongoolse vrouw dat niet gedaan. Maar bovendien, maakt dat hetgeen die moslimvrouwen hebben meegemaakt minder erg? Dat staat toch geheel op zichzelf? Het gaat er niet om dat het verhaal van de moslima's dan minder erg wordt, het gaat mij er om dat je in de boekenwinkels iedere keer datzelfde ziet liggen. Terwijl er zo veel meer dames zijn die in hetzelfde schuitje zitten als Laila; Fawzia; Naïma; Karima en zo voorts. Same old. En uiteindelijk is het te verwijten aan de Islam, ûhû. Nee mannen daar ligt het probleem. :hihi:

Bada_Bing
16-08-2009, 20:52
Echt nooit gedacht dat soaps ook maar ergens goed voor waren .... ze emanciperen moslima's :goedzo: Nou maar hopen dat alle andere moslima's ook zo onder hun juk vandaan kunnen komen. Ja ik hoop ook echt dat die tienduizenden moslima's in NL eens uit hun kelders ontsnappen. :maf:


Pagina's : [1] 2