Bekijk volle/desktop versie : Aissati gaat weer banken



10-08-2009, 17:48

Citaat:
AMSTERDAM – Tegen FC Groningen kwam Ajax zonder Ismail Aissati in de basis nauwelijks in de problemen. Door een enorme fout van de kleine aanvallende middenvelder hadden de Amsterdammers zaterdag echter veel meer problemen met RKC Waalwijk dan vooraf werd gehoopt. De bijna 21-jarige Aissati heeft de afgelopen weken geen reclame gemaakt voor zichzelf.

Falende middenvelder moet vrezen voor zijn basisplaats

Geen balans
Over zijn 'wereldgoal' tegen Benfica tijdens het Amsterdam Tournament werd nog wat lacherig gedaan. 'Geen echte wedstrijd, kan gebeuren en we gaan gewoon weer verder', zo was de algemene teneur. Het balverlies waarmee Aissati de 1-1 van RKC afgelopen zaterdag inleidde, was echter een stuk kwalijker te noemen. Het maakte bovendien maar weer eens duidelijk waar het momenteel bij Ajax aan schort: de balans.

Met Demy de Zeeuw als nieuwe controleur zette Ajax reeds een stap in de goede richting, maar tegen RKC bleek dat het binnenhalen van de Oranje-international alleen niet genoeg is. Bij balverlies staan er bij Ajax nog altijd veel te veel spelers voor de bal. Atletico Madrid stipte dit probleem al eens aan tijdens het Amsterdam Tournament en zelfs promovendus RKC strafte de fout van Aissati genadeloos af.

Ajax beter met Enoh in de ploeg
Tegen RKC speelde Dennis Rommedahl in feite als pure rechtsbuiten, stond de zwak acterende Urby Emanuelson veel te diep en was rechtsback Gregory van der Wiel veelvuldig bezig met opkomen. Door al deze aanvallende intenties was Ajax bij balverlies ontzettend kwetsbaar, hetgeen het duidelijkst werd geïllustreerd door de enorme uitglijder van Aissati. Door zijn fout kon Benjamin de Ceulaer er ongehinderd vandoor gaan met de bal, Toby Alderweireld eenvoudig passeren en Maarten Stekelenburg in de korte hoek verschalken.

Het inbrengen van de meer verdedigend ingestelde bikkelaar Eyong Enoh zorgde voor meer stabiliteit in de ploeg van Ajax. Met de Kameroener en De Zeeuw staat er een betrouwbaarder middenveld en kan een eventueel slippertje beter worden opgevangen. Ook de Belg Jan Vertonghen is een optie voor op het middenveld. Aissati zal zich op zijn beurt moeten gaan beseffen dat fouten als die van afgelopen zaterdag simpelweg niet meer mogen voorkomen, wil hij daadwerkelijk een grote speler worden.

Op de bank in Eindhoven?
Tegen RKC, dat een loodzwaar seizoen tegemoet gaat, werden er meer dan voldoende kansen gecreëerd om dit 'bedrijfsongeval' te herstellen, maar sterkere tegenstanders zullen dergelijke reparatiewerkzaamheden niet zo makkelijk toestaan. Trainer Martin Jol zal dit ongetwijfeld ook weten en heeft de uitwedstrijd tegen FC Groningen als vergelijkingsmateriaal. Aissati op de bank in Eindhoven: het was een situatie die hij niet meer wilde meemaken, maar die voor komend weekend zeer reëel lijkt.
Jol En Aissati gaat heel moeilijk worden.

Of

is het vanwege de wedstrijd tegen PSV

10-08-2009, 21:55


jol is nog erger dan stevens... aissati kan weer de bank warm gaan houden

10-08-2009, 22:35
first they love you, than they hate you then they love you again

10-08-2009, 23:31
Jol is een wijze betrouwbare trainer die weet wat die doet..tegen PSV zal hij 4-4-2 gaan spelen met een stevig middenveld, dus dan wil hij fysieke kracht in het team! en dan denk je niet aan Aisatti..ik verwacht dat ajax niet het spel zal gaan willen maken aangezien de druk bij PSV ligt..ik denk dat ajax vanaf het middenveld de controlle wil nemen en vandaaruit de ruimte zoeken..

Aisatti zal beter moeten,,...Enoh laat het wel zien op het moment..Wie Groningen-ajax heeft gezien kan niet zeggen dat Jol niet de juiste keuze maakte met Aisatti..

10-08-2009, 23:39


ajax komt geen stap verder met die spelers

die splers laten zien in het begin aan het einde van tornioen zakken naar de diepte ik maak geen zorgen voor ze,ze worden toch niet kampion.

10-08-2009, 23:41

Citaat door syfacks:
ajax komt geen stap verder met die spelers

die splers laten zien in het begin aan het einde van tornioen zakken naar de diepte ik maak geen zorgen voor ze,ze worden toch niet kampion.

je zou je beter zorgen maken om je nederlands en je zins opbouw...dat lijkt pas nergens op...

10-08-2009, 23:57

Citaat door Sellatin:
je zou je beter zorgen maken om je nederlands en je zins opbouw...dat lijkt pas nergens op...


zinsopbouw 1 woord

10-08-2009, 23:58

Citaat door boras!:
zinsopbouw 1 woord

11-08-2009, 00:13
Overigens is het wel typerend om altijd te moeten zien dat als een van de vele talenten in NL met Marokaanse roots een keer niet speelt, al gelijk word gekakeld dat de trainer het niet in em ziet zitten, of dat hij zijn tijd bij die club gehad heeft.

Aisatti is een van de beste talenten van NL maar hij moet oppassen dat ie niet de eeuwige talent blijft. In Thuis wedstrijden zal hij vaker aan spelen toekomen omdat Ajax dan het spel moet maken..Zeker als je tegen dwerg clubs als RKC speelt..Dan is Aisatti een logische keus want hij kan explosief uit de hoek komen..kan het spel maken...

Ik was zaterdag in de Arena en zag een redelijk Aisatti die veel dribbels had, maar ook veel balverlies leed...Hij kon de opening niet vinden, en legde het fysiek zwaar af..dat zag je bij de 1-1 bijvoobeeld. Ook in zijn rol als spelmaker slaagde hij niet helemaal...Jol zag dat ajax fysieke kracht nodig had, en Enoh was een logische keus aangezien die ook al tegen Groningen behoorlijk speelde..

Aisattie zal nog genoeg gaan spelen, zeker in wedstrijden als tegen vvv, NEC, Heracles, enz...en gelukkig heeft die de Zeeuw achter zich...

11-08-2009, 12:32
Heeft iemand een link van de goal van Aissatie tegen Benfica?