Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Iemand die moslim wordt voor zijn/haar geliefde...Pagina's : [1] 2

CharlieDaSilva
17-05-2004, 13:41


...is geen ware moslim Je bent pas moslim als je het in je hart ook bent. Liefde maakt mnisschien blind, maar het maakt je geen moslim moslim word je voor Allah (swt), niet voor je geliefde Dus al die mensen die met een koefar trouwen die zich voor haar heeft "bekeerd" moeten niet aankomen met: MAAR HIJ IS TOCH MOSLIM geworden!!! Dikke lala, hou jezelf voor de gek, niet de Islam. Als Kees jou gewoon wil (en de islam is voor hem/haar bijzaak) zeg dat dan ook zo tegen de mensen die erom vragen) Groetjes en knuffeltjes :D C. da S.

Sweet_Yasmin
17-05-2004, 14:15
Ja jammergenoeg gebeurd dat echt heel vaak dat mensen moslim worden voor hun geliefde. En dat is zeker geen goede reden om tot de islam te bekeren.

CharlieDaSilva
17-05-2004, 14:28
Origineel gepost door Sweet_Yasmin Ja jammergenoeg gebeurd dat echt heel vaak dat mensen moslim worden voor hun geliefde. En dat is zeker geen goede reden om tot de islam te bekeren. :goedzo:

Sweet_Yasmin
17-05-2004, 15:13
Origineel gepost door SuperSalima Als diegene aanleiding was voor de niet-moslim om zich voor de Islam te interesseren en zich hierin te verdiepen, dan is 'r niks mee. Dan moet 't wel puur gaan om 't geloof in allah en niet in die persoon. Ja dan is het wel goed, maar als diegene moslim wordt, om bij zijn geliefde te kunnen blijven dan is dat een ander verhaal toch?? :zwaai:

misstangaouia
17-05-2004, 21:33


Origineel gepost door SuperSalima Dan houdt diegene en de moslim en zichzelf voor de gek. precies mooi gezegd :goedzo:

ONSCHULDIGG
17-05-2004, 22:22
én maar klagen en zeuren!! :jammer: tis ook nooit goed bij jullie he!!

RitaMaria
18-05-2004, 19:56
Tsja..zien jullie een andere oplossing dan? Wanneer twee geliefden het leven met elkaar willen delen en dit wordt tegengewerkt...ik kijk hier niet raar van op.."dit" zorgt ervoor dat mensen alles aangrijpen om niet van elkaar te worden gescheiden..oorzaak---> gevolg..

salwa23
19-05-2004, 13:02
als die gene het echt wil moet zijn partner het goede voorbeeld geven door te bidden en hem of haar ook te leren bidden en de dingen van koran en de soena van de profeet te leren dan heb je echt elazer en anders niet

CharlieDaSilva
19-05-2004, 18:08
Origineel gepost door sword_of_dien Assalaam oe halaikoem wa rahmatullahi wa barakatuh, Anas overleverde dat toen Aboe Talha Oem Salim een aanzoek deed, zij zei: “Bij Allah, niemand kan jou uiterlijk weerstaan, maar jij bent een atheist en ik een moslima. Ik mag niet met jou trouwen. Mijn bruidschat is dat je moslim wordt, niets anders.” Toen werd hij moslim, zij trouwde hem en dat was haar bruidschat.(Boechari & Muslim) Wa salaam oe halaikoem wa rahamtullahi wa barakatuh, Oegtikoem fi Dien. je kan beter neerzetten wat de profeet en/of de koran hier over zegt

m0cr0cinderella
19-05-2004, 20:41
Wanneer iemand zich bekeert tot de islam vind ik mooi!!

RitaMaria
20-05-2004, 13:39
Origineel gepost door sword_of_dien Het houden van iemand die niet in Allah gelooft, wordt niet geaccepteerd binnen de islam. Allah heeft de vrouw verboden gesteld om te trouwen met een niet-moslim. "En huwelijkt (de gelovige vrouwen) niet uit aan de veelgoden-aanbidders , totdat zij geloven. En een gelovige slaaf is zeker beter dan een veelgoden-aanbidder, ook al bevalt hij jullie." (Soerat Al baqarah, aya 221). Sinds wanneer is een Christen of een jood een veelgoden aanbidder? Een moslim-vrouw die met een ongelovige trouwt behoort tot degenen die overspel plegen, omdat ze niet met een niet-moslimman mag trouwen. Beste zuster in de islam, men moet verder denken. Hoevelen zijn in dezelfde put gevallen, wanneer ze kinderen krijgen dan komen de problemen. De man wil de kinderen niet-islamitisch opvoeden en wil niks hebben van de islam en de vrouw wil dat haar kinderen als moslims worden opgevoed . Naast dit ook bestaan er ook vele verschillen tussen een moslim en een ongelovige. Ten eerste hoe definieer jij het woord 'ongelovig'?? Ten tweede de problemen die jij omschrijft hoeven helemaal niet te komen, je argument "de man wil de kinderen niet-islamitisch opvoeden en wil niks hebben van de Islam" is absoluut onzin..menig islamitische vrouw met een niet-moslim (wel gelovig) heeft haar kinderen islamitisch opgevoed..hoe zit het trouwens met een moslim-man en een niet-islamitische vrouw?? zullen de 'problemen' die jij omschrijft ook om de hoek komen kijken wanneer er kinderen komen?

tazaghiniagirl
20-05-2004, 16:28
of voor geliefde anders zeggen ze....ik was toen nog geen moslim of moest de islam nog gaan leren... ..:zweep:..

Oempje
20-05-2004, 17:33


Klopt niet wat je hier zegt.. Want wanneer je Moslim word voor je partner, dan ga je inshaAllaah vroeg of laat verdiepen in je geloof, de Islaam leren kennen.. En ieder die de Islaam bestuurd en hem leert kennen gaat ervan houden, geen twijfel over mogelijk.. De partner is dan louter en alleen de aanleiding geweest om de Islaam te gaan zoeken.. Daarbij krijgt de partner hier ook nog eens een beloning voor.. dus waarom niet? Jij kan trouwens niet zeggen of hij geen "ware".. moslim is of niet... Allaah aza wa Jal is de Enige die in Onze Harten kan Kijken..

RitaMaria
20-05-2004, 17:59
Origineel gepost door Oempje Klopt niet wat je hier zegt.. Want wanneer je Moslim word voor je partner, dan ga je inshaAllaah vroeg of laat verdiepen in je geloof, de Islaam leren kennen.. En ieder die de Islaam bestuurd en hem leert kennen gaat ervan houden, geen twijfel over mogelijk.. De partner is dan louter en alleen de aanleiding geweest om de Islaam te gaan zoeken.. Daarbij krijgt de partner hier ook nog eens een beloning voor.. dus waarom niet? Jij kan trouwens niet zeggen of hij geen "ware".. moslim is of niet... Allaah aza wa Jal is de Enige die in Onze Harten kan Kijken.. :goedzo: (voorwaarde is wel dat je vast houdt aan de je geloof) je niet-islamitische partner maakt op deze manier kennis met de Islam..laat aan je partner de schoonheid van de Islam zien en insha'allah zal hierdoor zijn of haar hart vervuld raken met de liefde voor Allah (swt)..

Oempje
20-05-2004, 18:09
Origineel gepost door RitaMaria :goedzo: (voorwaarde is wel dat je vast houdt aan de je geloof) je niet-islamitische partner maakt op deze manier kennis met de Islam..laat aan je partner de schoonheid van de Islam zien en insha'allah zal hierdoor zijn of haar hart vervuld raken met de liefde voor Allah (swt).. Juistem..:D


Pagina's : [1] 2