Bekijk volle/desktop versie : ===========>Mooie column op Al- Yaqeen zeer zeker waard om te lezen<==========



23-07-2009, 20:40
http://www.al-yaqeen.com/nieuw/bibliotheek/artikel.php?id=1270


The horror, the horror...

Colonel Kurtz


In november 2005 werden twee mannen gearresteerd in een trein bij Amsterdam. Zij hadden de wassing gedaan op het toilet. Ze werden aangehouden nadat de politie was gebeld door reizigers die vonden dat de twee zich verdacht hadden gedragen.1 De angst voor moslims en de Islam neemt toe. Dat blijkt ook uit een onderzoek van het Europese Netwerk tegen Racisme (ENAR). Volgens dit Netwerk is er zowel in Nederland als in de Europese Unie sprake van &#8216;een toenemende angst voor moslims en voor de islam&#8217;.2

Volgens een onderzoek van marktonderzoeksbureau Motivaction medio 2006 kan de helft van alle Nederlanders &#8216;islamofoob&#8217; worden genoemd, omdat &#8216;ze bang zijn voor de invloed van moslims op de samenleving en de Islam afkeuren&#8217;.3 In december 2008 berichtte de Monitor Racisme & Extremisme - een doorlopend wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Leiden en de Anne Frank Stichting - dat in Nederland het &#8216;probleem van islamofobie&#8217; aanzienlijk groter zou zijn geworden. Dat betrof dan niet alleen het &#8216;negatieve opinieklimaat&#8217; over moslims, maar ook het toegenomen geweld tegen deze gemeenschap en het meer gedogen van &#8216;tegen moslims gerichte uitingsdelicten&#8217;.4

Waar is men nu eigenlijk bang voor? De meeste moslims reageren verbaasd op deze angst. Zij gaan zich dan verdedigen door te benadrukken dat de Islam juist vrede betekent. Dat de Islam ons verplicht goed te zijn voor iedereen. Voor zowel gelovigen als ongelovigen. De meest extreme islamofoben, zoals bijvoorbeeld Geert Wilders, zullen zich daar echter weinig van aantrekken. Voor hen is en blijft de Islam een bedreiging en zij willen de &#8216;islamisering&#8217; van deze &#8216;samenleving&#8217; een halt toe roepen. Zij vinden zelfs dat er veel te nonchalant gereageerd wordt op de bedreiging die uitgaat van de Islam. Maar ook op de minder extreme - de gewone - burger heeft onze verdediging weinig effect. De mensen blijven bang en door alle aandacht voor de Islam - positief of negatief - worden ze alleen maar banger. Wat is het met deze angst? Omdat zoveel mensen bang zijn ga je je afvragen of deze angst wellicht reëel is. Zijn wij bedreigend? En wat is er dan zo bedreigend aan ons?

23-07-2009, 20:41


En zoals Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

&#8220;Gij gelovigen! Heb Taqwa voor Allah, zoals dit gepast is, en sterf niet behalve in een staat van Islam.&#8221;
(Soerat Aali cImraan: 102)

En (interpretatie van de betekenis):

&#8220;Het antwoord van de gelovigen als zij tot Allah en zijn Boodschapper geroepen worden - zodat Hij tussen hen kan oordelen - is niets anders als: ,,Wij luisteren en gehoorzamen.&#8221; En zij zijn het die zullen slagen. Wie Allah en zijn Boodschapper gehoorzamen en Taqwa hebben voor Allah: zij zijn degenen die slagen.&#8221;
(Soerat an-Noer: 51-52)

De moderne burgers echter luisteren niet en zijn niet gehoorzaam. Zij weten niet eens wat dat betekent! Zij wanen zich vrij. Zij hebben volgens henzelf geen godsdienst nodig. Ze denken het zelf te kunnen weten en beschouwen zichzelf als zelfstandig. Ondeelbaar. Zoals de Hollandse dichter Kloos dichtte:

Ik ben een God in 't diepst van mijn gedachten.

Dit zijn de verlorenen. Zij willen nergens bang voor zijn, maar zijn ondertussen overal bang voor. Ze denken in het diepst van hun gedachten ondeelbaar te zijn, maar weten ondertussen in het diepst van hun hart dat dit helemaal niet zo is. Zoals Allah zei over Fircawn en zijn volk (interpretatie van de betekenis):

&#8220;En zij ontkenden het (de tekenen van Allah) uit onrechtvaardigheid en hoogmoed, terwijl hun zielen hier toch van overtuigd waren. Zie nu wat het einde van hen is die onheil aanrichtten.&#8221;
(Soerat an-Naml: 14)

x

In het Westen zoekt men de angst op om deze onschadelijk te maken. Aan alles wat hen herinnert aan de grote angst moet iets gedaan worden. Dood. Ziekte. Alle angstbronnen van het leven worden in het Westen zoveel mogelijk gedempt. Alles wat aan de angst herinnert, moet worden verborgen. Zie hier de moderne maatschappij. Als je pijn hebt krijg je een prikje. Als je depressief bent krijg je een pilletje. Mensen die tot last zijn worden opgesloten &#8216;voor hun eigen veiligheid&#8217;. Mensen die voor niets op straat rondhangen moeten doorlopen en worden weggestuurd door de politie. Het succes van een stadsbestuur wordt afgelezen aan het &#8216;gevoel van veiligheid&#8217; dat het de burgers weet te geven. Het is de radeloosheid van de westerse burger. Diep in zich weet hij dat het helemaal mis is. De mens is geen God. Er is maar één God. En dat is Allah de Verhevene en alleen als wij Hem onvoorwaardelijk en zonder deelgenoten aanbidden, kunnen wij onze rust vinden. Alleen als wij Allah en Zijn boodschapper gehoorzamen. Alleen als wij Taqwa hebben voor Allah.

x

Het is duidelijk dat wij moslims niet meedoen met de ontkenning van de angst. Niet mee kunnen doen. Ons geloof houdt ons tegen. Je kan niet een in-dividu zijn en tegelijkertijd onderworpen zijn aan Allah. Ons geloof staat haaks op de westerse &#8216;vrijheid&#8217;. Wij geloven niet in de mens. En wij geloven al helemaal niet in onszelf. Wij geloven uitsluitend in God en hebben ons uitsluitend aan Hem onderworpen. Wij zijn ook niet bang. Niet op de manier zoals de westerling bang is. Wij zijn bang voor God. Maar dat is iets anders. Dat is de oorspronkelijke angst. Dat is de angst in zijn Oorsprong. Wij hebben onze angst terugverbonden aan de Oorsprong Zelf: de Schepper van hemel en aarde. En daarom hoeven wij verder nergens meer bang voor te zijn. Zoals Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

&#8220;Maar aan hen die rechtgeleid zijn, versterkt Hij de leiding en verleent hun Taqwa.&#8221;
(Soerat Mohammed: 17)

Hierin hebben wij ons vertrouwen en onze rust gevonden. En precies dit maakt ons zo bedreigend voor het Westen. Precies dit maakt ons een onverteerbaarheid voor de ongelovigen. Wij werken namelijk niet mee met het ontkennen van de angst! Doordat wij de angst aanvaarden zoals die is, zijn wij voor hen vertegenwoordigers geworden van hun angst. Zij zien in ons precies die afgrond waar zij met hun hele bestaan voor op de vlucht zijn. Wij herinneren hen aan hun angst. Tot aan de tweede wereldoorlog waren het de joden die in Europa deze positie innamen. In hen herkenden de christenen het ware geloof en de ware angst voor God. Met alle gevolgen van dien. Met de komst van ons moslims binnen de grenzen van het Westen is dit radicaal veranderd. Het is nu voor iedereen duidelijk geworden dat niet de joden het geheim van het ware geloof met zich meedragen, maar wij moslims. Nu zijn wij het slechte geweten geworden van het Westen. Met alle gevolgen van dien.

x

Dus de angst van het Westen is inderdaad reëel. En het is niet voor niets dat deze angst zich richt op ons en dat het Westen &#8216;terroristen&#8217; in ons ziet. Iedereen heeft de ingeboren angst voor God. De &#8216;vrije&#8217; burger ook. Iedereen weet in het diepst van zijn hart dat hij een schepsel is van God. Ongelovigen van alle soorten zijn verstrikt in hun verafgodingen en verleidingen, maar diep in hun hart herkennen ook zij de Waarheid als zij die zien. En diep in hun hart herkennen zij dus ook de ware gelovigen. En dit beangstigt hen. Ongrijpbaar, maar daarom des te ingrijpend.

Voor het Westen betekent angst &#8216;vrijheid&#8217; en het verlies daarvan. Het is dus meer dan begrijpelijk dat men in het Westen ons als &#8216;terroristen&#8217; ziet. Ze zijn niet anders gewend. En een terrorist kunnen ze ook &#8216;begrijpen&#8217;. Hij is ook beangstigend, maar hij is van deze wereld. Een terrorist kan je opjagen en opsporen. En in een concentratiekamp stoppen. Precies wat men destijds ook met de joden heeft gedaan.

De westerse burger is de radeloze mens. Niets liever wil hij dat iedereen wordt zoals hij. Hier is al zijn terreur op gericht. Doe je dat niet dan wordt je zijn ergste vijand. En dat zijn wij dus. Maar laat dat ons niet van het rechte Pad afhouden. Zwicht niet voor de terreur van het Westen! Maar houdt tegelijkertijd goed voor ogen dat de westerse burger zelf - hoe diep weggestopt ook - een deelgenoot is van dezelfde Waarheid. Wij zijn allemaal dienaren van God. Behandel daarom iedereen met respect, maar zwicht niet voor de druk om te worden zoals zij.

Een volk dat voor tirannie zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht...

Mohibbon lil-Haq
19 juli 2009



1. http://www.trouw.nl/krantenarchief/2005/11/03/2248704/_Ze_wilden_zich_wassen_in_de_trein-wc_.html
2. Jaarrapport van het Europese Netwerk tegen Racisme (ENAR) 2007.
3. Islam heeft in Nederland een heel slecht imago, Publicatie Onderzoek op Website Motivaction: http://www.motivaction.nl/153/d:183/Nieuws/Artikelen/Islam-heeft-in-Nederland-een-heel-slecht-imago
4. Jaap van Donselaar & Peter R. Rodrigues (red.) Monitor racisme & extremisme : achtste rapportage, uitg. Pallas Publications (Anne Frank Stichting, Amsterdam ; Universiteit Leiden, Leiden) (2008) ISBN 978-90-8555-004-4
5. In Wikiquote geciteerd als: Commentaar op de aanslagen van 11 september 2001. (http://nl.wikiquote.org/wiki/Geert_Wilders)
6. Video message from Osama bin Laden, October 7 2001

23-07-2009, 21:04
Voor degene die het gelezen hebben wat vinden jullie ervan?

23-07-2009, 21:06
All I Can Say Is
Wauw!
Mooi, Verhelderend En Duidelijk.

23-07-2009, 21:09



Citaat door fatima82:
All I Can Say Is
Wauw!
Mooi, Verhelderend En Duidelijk.


MaschAllah!