Bekijk volle/desktop versie : Marokkaanse Pannekoeken (Grinko)



Pagina's : 1 [2]

14-11-2002, 11:14
Doc25 geef a.u.b geen domme opmerkingen, want deze topic is serieus!!!!!!!!!!!

14-11-2002, 12:08


sorry dat ik zo hard ben Doc25, maar je opmerking was niet echt bepaald aardig.

14-11-2002, 12:15
het is afhankelijk van hoe je het leest

14-11-2002, 12:32
he lala zohra als je echt wilt dat die gaten goed uitkomen doe er dan een beetje spa water in help echt....veel succes

14-11-2002, 12:58


Dank je Rahmona. Hey meid ga je nog verder met je verhaal? ik kijk er elke dag naar uit namelijk hahahahahah.

14-11-2002, 13:35
Beghrir (pannenkoeken)

1 kg bloem
verse gist
zout
1 ei
3 eiwitten
4 eetlepels boter
4 eetlepels vloeibare honing

Stort de bloem op een werkvlak, strooi er wat zout over en maak een kuiltje in het midden.
Los de gist op in voldoende lauw water en klop er het ei in los. Doe het water in het kuiltje en begin de vloeistof door de bloem te werken.
Voeg telkens wat lauw water toe als het deeg te droog wordt en maak zo een elastisch beslag dat dikker is dan voor gewone pannenkoeken en dunner dan brooddeeg. Laat het deeg onder een theedoek op een warm plekje rijzen tot het volume verdriedubbeld is.
Klop de drie eiwitten los, doop er een stuk opgevouwen keukenpapier in en strijk hiermee de bodem van een verwarmde pan (niet heet) met anti-aanbaklaag in.
Schep er nu een flinke pollepel deeg in en draai met de pan tot het beslag zich mooi over de bodem verdeeld heeft. Draai de pannenkoek na 2 minuten om en bak hem aan de andere kant.
Smelt de boter in een steelpannetje en los er de honing in op.
Leg de pannenkoek op een voorverwarmd bord en strijk hem in met het honing-boter-mengsel.
Dompel de bodem van de pan in koud water, zodat de pan voldoende afkoelt (anders krijg je straks geen gaatjes meer in de pannenkoek), strijk er weer wat eiwit in en bak de volgende pannenkoek. Leg die bovenop de eerste en strijk 'm weer met honingboter in. Bak zo het beslag op en serveer de pannenkoeken warm of lauw (de honingboter zorgt ervoor dat de pannenkoeken niet aan elkaar plakken).

23-05-2004, 23:05

Citaat:
Origineel gepost door Alyssa102000
Voor ongeveer 30 pannenkoeken:
380 gr griesmeel
130 gr tarwebloem
1 koffielepel zout
1/4 liter melk
3/4 liter water
3 eieren
gist

- De bloem in een kom doen, er het zout indoen.
- De gist oplossen in het water.
- De eieren roeren en samen met het water en de melk al roerend aan de bloem toevoegen.
- Je roert het alles goed gedurende een paar minuten.
- Laat het ongeveer 2 uur rusten.
(na 2 uur is het bovenste deel heel schuimig en is het ook dubbel in volume)
-Daarna de pannenkoeken 1 voor 1 in een pan laten koken.
Als ze gelukt zijn zullen er zeer veel gaatjes verschijnen op die pannenkoeken.
Hoeveel gist?

23-05-2004, 23:06
Hoeveel gist moet je gebruiken en wat voor gist. laat het me aub weten.
alvast bedankt.

24-05-2004, 21:14
salaam,
hier hebben jullie een gemakkelijk recept
250gr dunne griesmeel
100gr bloem
1 pakje bakpoeder
1 koffielepel gedroogde gist
een half koffielepeltje zout
750 ml lauw water

alles goed mixen met een staafmixer en laten rusten voor 20 min
niet langer anders word het slecht. je kan direct beginnen bakken.
lukt altijd inchallah

salama alaikoum

Pagina's : 1 [2]