Bekijk volle/desktop versie : Oost Turkestan... Waar is de hele moslimwereld ???!



12-07-2009, 15:43
Waar is de hele moslim wereld als het gaat over Oost-Turkestan. (De heilige plaats voor de ultra nationalistische turken)

Oost-Turkestan is de benaming voor het autonome regio Sinkiang in de Volksrepubliek China die door o.a. Oejgoer-Turken wordt gebruikt. Het is een onderdeel van het grotere Turkestan, een groot gebied in Centraal Azië (gebied boven de Oxus rivier, van de Kaspische Zee t/m het huidige Sinkiang in China) wat na de invasie van de semi-nomadische Turkse krijgers uit het noorden en noord-oosten van dit gebied (o.a. huidige Mongoli&euml in deze regio deze naam heeft gekregen. Turkestan betekent dan ook "land van de Turken".

Toen palestina onder vuur lag, lag de hele moslim gemeenschap op straat. Van nederland tot aan frankrijk en duitsland.
Wat is het, dat palestina vele malen belangrijker maakt dan oost-Turkestan?
Moskeeen in Turkestan worden verbrand..
Kinderen, vrouwen zijn verkracht en vermoord..
Afgelopen week hebben meer dan 800 Oejgoeren het leven gelaten en ze lieten ons op straat liggen alsof we niks waren..
Van bronnen komt binnen dat er daarnaast nog eens 1000 oejgoeren zijn overleden aan verwondingen en ten minste 1500 zitten er vast in China..
Ik neem aan dat ik hier geen foto's(18+) hoeft te plaatsen.

Dit is trouwens ook niks nieuws, al vanaf de jaren '40 is dit aan de gang!


De enige die ons steunen (financieel, mankracht etc) zijn de ultra nationalistische Turkse Grijze Wolven(Ik dank Allah nog elke dag dat hun bestaan (ook al zijn zij voor sommige extreem-rechts). Dus ook de pro-islam gerichte Turken hebben niks van hun zelf laten horen, terwijl zij wel heel veel geld hebben opgehaald voor Palestina.

Is het dan tog waar wat de grijze Wolven zeggen: ''De enige vertrouweling, broeder van een Turk is een Turk.''
Zo ziet het er in ieder geval wel uit, want zoals ik zei het lijkt wel alsof het iedereen koud laat.
Er is gelukkig een organisatie de ETLO (East Turkestan Liberation Organization) genoemd.. Maar als we kijken wie hun financieel steunen, en training geven in Turkije is het antwoord; weer de grijze wolven.

Open uw ogen ''moslims'' !!!!


''Freedom For The Uyghur-Turks will come, A big Turanic Turkish nation will be a reality.. With or without blood.'' -ETLO



12-07-2009, 16:35


Ik krijg weleens de indruk dat de "moslimwereld" zich enkel bekommert om de Palestijnen.

12-07-2009, 16:40
Moslims in China worden al jarenlang onderdrukt, maar hun toestand word vrijwel niet belicht in de media. Zoals de toestand van de Moslims in Tsjetsjenië. Of de Moslims in India. En ga zo door.

12-07-2009, 17:22
Gewondencijfer in Xinjiang verhoogd tot 1680


(Novum/AP) - De Chinese autoriteiten hebben zondag het aantal gewonden van de ongeregeldheden in de westelijke provincie Xinjiang verhoogd tot 1680. In een bericht van het staatspersbureau Xinhua heet het dat er op 5 juli 1680 gewonden zijn gevallen, van wie ruim negenhonderd nog in het ziekenhuis liggen. Van 74 slachtoffers wordt de situatie kritiek genoemd.
Gewondencijfer in Xinjiang verhoogd tot 1680

Staatsmedia meldden eerder dat er 184 doden vielen, onder wie 137 Han-Chinezen en 46 Oejgoeren. Eén dodelijk slachtoffer zou afkomstig zijn van een andere islamitische minderheidsgroepering. Oejgoeren bestrijden de cijfers en zeggen dat het aantal doden onder hun groepering veel groter is dan 46.

De doden en gewonden vielen bij onlusten die uitbraken tussen Han-Chinezen en Oejgoeren in Urumqi en andere steden in Xinjiang. De autoriteiten hebben nog geen volledig verslag gegeven van de ongeregeldheden. Er zijn grote aantallen politietroepen naar de regio gestuurd om de orde te handhaven. Volgens Beijing wordt het geweld vanuit het buitenland aangewakkerd.

Het gemeentebestuur van Urumqi liet zaterdag in een decreet weten dat bijeenkomsten, marsen en demonstraties verboden zijn. Er wordt gezegd dat de situatie 'onder controle' is, maar dat er nog steeds verboden bijeenkomsten plaatsvinden.