Bekijk volle/desktop versie : De Profeet Mohammed was een voorbeeldig mens



11-07-2009, 12:26

Citaat door 72rozijntjes:
Hoe ging dat samenstellen van de koran in zijn werk? Wie waren deze samenstellers? Heeft Mohammed de koran niet samengesteld dan?



Goede vraag!

De Wetenschap heeft geen bewijs dat Mohammed bestaan heeft en kan ook geen bewijs leveren dat hij niet bestaan heeft.

Als we de Koran ontleden dan merkt men al gauw dat er verschillende mensen aan het woord komen. De samenhang ontbreekt vaak volkomen of versen zijn totaal met elkaar in tegenspraak, of het gaat om verbeteringen van eerdere versen. Ook worden historisch mythologische figuren die elkaar nooit hebben kunnen zien met elkaar samengebracht.
Ook blijkt dat de Koran ingaat op verhalen in de Ahadith. Welnu, de Ahadith kunnen we niet langer terug traceren dan tot het midden van de 9e eeuw na Chr. Dan begint men op grote schaal hadiths te produceren en beroept zich op overleveringen van vroeger tijden. Deze overleveringen blijken niet te bestaan, beter gezegd, ze zijn nog nooit gevonden. Als men graag wilde dat zijn eigen hadith belangstelling kreeg, bedacht men een overleveringsketen die bijvoorbeeld terug ging tot Aisha RA.

Heeft de Profeet nu wel of niet geleefd. Ik ga er van uit dat hij geleefd heeft en dat Khadija zijn vrouw was en Ali, Hassan en Hoessein ook echt bestaan hebben. Ik denk dat hij een voorbeeldig mens is geweest en mysieke ervaringen heeft gehad. Dat hij een religie gesticht zou hebben geloof ik niet.
Volgens de wetenschap bestaat er de eerste eeuw na de dood van Mohammed niets iets dat met de Islam te vergelijken is.

De Arabische veroveraars behoorden tot een christelijke sekte met denkbeelden uit het Doketisme. Ze hebben behoorlijk huisgehouden en ze hebben Mohammed gebruikt als een soort projectiescherm om hun eigen ideen van een profeet met wereldse ambities op te projecteren.
Ze hebben de mystieke ervaringen van Mohammed gebruikt om de Koran samen te stellen en hebben de rest al naar wat hun belang hen ingaf, zelf aangevuld.

11-07-2009, 12:31


Wil je bewijs dat het NIET zo is, of zoek je bevestiging? Ben je zo ongelooflijk geinterreseert in de islam en durf je het niet tegen jezelf te zeggen?? What's your point, waarom zoveel nieuwsgierigheid en interesse in de islam, alleen niet eerlijk naar je zelf toe, waarom heb je zoveel antwoorden nodig als jij al zeker bent van je zaak hierover??