Bekijk volle/desktop versie : koffie broodjes(net slak gedraaid)



06-07-2009, 15:35
wie weet die koffie broodjes .iemand had ze gemaakt ik weet niet wie maar die waren gedraaid als slak en gesmeert met jam en cocos .groetjes

06-07-2009, 18:14


Benodigheden:
1 senseokopje olie
1 senseokopje suiker
1 senseo kopje melk
1 vanille suiker
citroenrasp van 1 citroen
1 bakpoeder
1/2 blokje verse gist ( 20 gram)
zout voor bij de aardappels
bloem

jam en kokos of gemalen amandelen


kook de aardappels in weinig water met het zout, pureer het daarna met de melk
haal het door een zeef heen zo krijg je geen harde stukjes in het deeg.
voeg nu de rest van de ingredienten toe. en bloem tot dat je een samenhangend deeg hebt, laat het rusten voor 15 minuten,
vorm er bolletjes van ter grote van een ei en leg ze op een met olie ingesmeerde dienblad
rol de bolletjes uit
rol ze dan weer zo dat je een staafje krijgt, zie foto.


laat ze nu een uur rijzen, en bak ze op 200 graden voor ongeveer 15 a 20 minuten tot dat ze goudbruin zijn.
jam in een steelpannetje warm maken zodat hij iets verdunt, smeer de broodjes in met de jam en bestrooi ze met kokos of gemalen amandelen, wat je zelf het lekkers vind.




Recept is van Riannah.

06-07-2009, 18:47
bedankt je bent een schat

07-07-2009, 12:49
sorry het was toch niet de goede, deze zit geen aardappels in en die zit er niet meer hier

07-07-2009, 12:59




Ingredienten voor 15 stuks:
500 gr aardappels (met schil gewogen)
Halve el anijszaadjes
1 ei en 1 eidooier
100 ml olie
100 gr suiker
1 zakje gedroogde gist
Ongeveer 420 gr bloem
Beetje lauwe melk voor het kneden
Om te bestrijken:
2 eidooiers
Paar druppels azijn
Sesamzaadjes


Bereiding:
Schil de aardappels, snijd in vieren en kook ze in water tot ze zacht genoeg zijn om goed te kunnen prakken. Breek 3 eieren in een grote mengbak en meng ze goed met je hand. Doe de anijszaad, suiker en olie erbij,weer goed mengen met je handen. Doe dan de goedgeprakte aardappelpuree erbij. Voeg dan de meel toe en kneed het weer goed. Verwarm ondertussen een klein beetje melk(lauw) alleen maar om je handen tijdens het kneden te bevochtigen. Het deeg mengsel blijft een beetje plakkerig door de puree. Smeer dan de bakplaat in met olie, vet je handen in met olie en maak kleine bolletjes (ter grootte van een ei) van het deeg. Leg ze op de ingevette bakplaat, zorg voor voldoende ruimte er tussen! Laat de bolletjes dan zeker wel 2.5 uur rijzen. Kluts 2 eigeel samen met een paar druppeltjes azijn, bestrijk de broodjes ermee en strooi wat sesamzaad er bovenop. Verwarm de oven voor op 225 graden, plaats 1 bakplaat in de oven en bak ze in 10 minuutjes gaar.


x Let op dat je de bolletjes goed bestrijkt en dat ze helemaal bedekt zijn, anders krijg je de vorm van het eigeel te zien op je broodjes.

x Laat de broodjes goed lang rijzen (2,5 uur), anders gaan ze barsten tijdens het bakken.

x Maak de bolletjes niet te groot en laat er genoeg ruimte tussen.



Bedoel je deze misschien?

07-07-2009, 13:15
ingredienten:

1 pak broodmix
halve theelepel kaneel
300 ml melk
30 gr gesmolten boter
50 gr suiker
200 gr rozijnen
banketbakkersroom


bereiding:

Je mengt alles doorelkaar behalve het banketbakkersroom. Je laat het beslag rijzen (op de verpakking staat hoelang).

Intussen maak je je banketbakkersroom (ik gebruik gewoon een ah pakje). Daarna laat je het even in de koelkast.

Verwarm de oven op 200 graden.Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap en bedek het met banketbakkersroom. Daarna rol je de lap op tot een rechthoekige rol
Verdeel de rol in gelijke stukken en leg ze op de bakplaat.Bak de koffiebroodjes ongeveer 15 a 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.


recept van tangia

07-07-2009, 13:38
nee ,het warren net als die eerste alleen zitten geen aardappels in

07-07-2009, 13:46
ngrediënten

Nodig voor het deeg:
500 gr. Bloem en 25 gr. Verse gist
3 eetlepels suiker
50 gr. Zachte boter
1 eidooier
zout
3dl melk

Nodig voor de vulling:
1 pakje Banketbakkersroom
1 theelepel citroenrasp
100 gr. Rozijnen
Abrikozenjam voor het bestrijken.

Ga als volgt te werk

De bloem moet je samen met het suiker, boter, eierdooier, en 3dl warme melk kneden. Dan laten rijzen voor een uur. De banketbakkersroom klaarmaken zoals op de verpakking staat. Na een uur ga je het deeg uitrollen tot een lap van 30 bij 50cm. Je strijkt er de room overheen, Je laat 3 cm van de rand onbesmeert. Daarna strooi je de rozijnen overheen, en je rolt het deeg langzaam op tot een rol. Dan krijg je een rol van 50cm lang. Die snij je in plakjes van 2cm. Zet ze op een bakplaat met bakpapier bekleed. En laat ze nog eens 30min rijzen. Verwarm de oven op 220 graden. Na 30 minuten doe je de eerste bakplaat erin, als je ze eruit haalt bestrijk je ze met warme abrikozenjam.


recept van kp ( ben bezig om te maken ) ECHT LEKKER !!!

07-07-2009, 13:47

Citaat door elias98:
nee ,het warren net als die eerste alleen zitten geen aardappels in



JE WITL TOCH KOFFIEBROODJES RECEPT ?

KOFFIEBROODJES ZIT GEEN AARDAPELLEN

07-07-2009, 16:20
ja,dat bedoel ik geen aardappels en het zijn niet die hier staan .het word net slak gedaard net als die eerte foto aleen niet met aardappels in

08-07-2009, 12:16
horen er geen eieren in? Klopt het recept wel helemaal??

Iemand deze ooit gemaakt?

08-07-2009, 17:53
ik weet niet wat er in zit het enige dat ik weet is dat er geen aardappels in zitten en het is van een kokin die hier niet meer is .maar als jullie niet kunnen vinden laat maar zitten .alvast bedankt

09-07-2009, 11:26


dez recept is van cookie