Bekijk volle/desktop versie : Politieagenten hebben zwaar weekend



06-07-2009, 01:00
Politieagenten hebben zwaar weekend

Gepubliceerd: gisteren 19:34
Update: gisteren 22:37

Politieagenten hebben het afgelopen weekend in verschillende plaatsen klappen gekregen. In Rotterdam, Eindhoven, Den Haag en Naaldwijk werden agenten belaagd. Er werd geschopt, geslagen, gebeten en gespuugd. Geen van de dienders raakte ernstig gewond.
De boosdoeners kunnen een hoge straf verwachten. Justitie heeft afgesproken hogere straffen te eisen voor geweld tegen agenten en andere mensen met een publieke taak.
In Eindhoven moest een agente een tetanusprik halen, nadat ze in een vinger was gebeten. Dat gebeurde zondagochtend op de Oude Stadsgracht. Ze probeerde rond 03.40 uur een groepje vechtende jongeren uit elkaar te halen. De bijter werd direct opgepakt en de andere vechtersbazen werden ook achterhaald en ingerekend.
Een uur later werd in Den Haag een agent in zijn gezicht geslagen in Den Haag. De agent wilde een dronken bestuurder van een busje aanhouden. De 40-jarige bestuurder verzette zich hevig en gaf de agent een dreun. De agent slaagde erin de man te overmeesteren. De agent had de zwalkende man daarvoor zien lopen en betrapte hem achter het stuur.
Verderop in Naaldwijk was het op vrijdagavond al raak. Een 18-jarige vrouw uit Voorburg trok de aandacht van politie doordat ze bellend, zonder helm een scooter bestuurde. Ze bleek zich bij controle niet te kunnen identificeren en moest mee naar het bureau. Onderweg ging haar mobiel en nam ze rustig op en begon te bellen.
Toen agenten de Voorburgse sommeerden daarmee op te houden, beledigde ze de agenten. Vervolgens schopte ze een van hen met haar naaldhakken.
Ook in Rotterdam werd geschopt. Twee Rotterdammers waren zaterdagavond met elkaar aan het vechten op de Bajonetstraat, maar een van hen richtte zich op de politie toen een agent wilde ingrijpen. Hij spuugde om zich heen trapte een agent. De Rotterdammers van 31 en 34 jaar moesten mee naar het bureau.
http://www.depers.nl/binnenland/319981/Agenten-hebben-zwaar-weekend.html