Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Hercha



Pagina's : [1] 2

MissMaghreb4eva
12-11-2002, 15:39


hallo dames en heren, kan iemand mij ook helpen met het recept van hercha?? ik wil het heel graag maken maar ik weet het recept niet! thellaouw :zwaai:

HAJET75
12-11-2002, 17:08
HARSA (GRIESMEELKOEK) 500 g semoule 2 eetl. suiker zout 50 g gesmolten boter 4 eetl. olie lauwwarm water extra semoule Bereiding : Meng in een kom de semoule met de suiker, snuf zout, de gesmolten boter en de olie. Giet er een scheutje water bij en kneed tot een samenhangend deeg ontstaat. Bestrooi het met een beetje semoule en vorm een deegbal. Druk deze plat en strooi er steeds wat semoule overheen om kleven te voorkomen. Rol het deeg uit tot een plak van circa 1 cm dik. Bak hem in een Marokkaanse koekenpan (farah) goudbruin. Serveren : Serveer de harsa met boter en olijfolie. De harsa kan voorgesneden opgediend worden. land : Marokko

MissMaghreb4eva
13-11-2002, 08:46
Origineel gepost door HAJET75 HARSA (GRIESMEELKOEK) 500 g semoule 2 eetl. suiker zout 50 g gesmolten boter 4 eetl. olie lauwwarm water extra semoule Bereiding : Meng in een kom de semoule met de suiker, snuf zout, de gesmolten boter en de olie. Giet er een scheutje water bij en kneed tot een samenhangend deeg ontstaat. Bestrooi het met een beetje semoule en vorm een deegbal. Druk deze plat en strooi er steeds wat semoule overheen om kleven te voorkomen. Rol het deeg uit tot een plak van circa 1 cm dik. Bak hem in een Marokkaanse koekenpan (farah) goudbruin. Serveren : Serveer de harsa met boter en olijfolie. De harsa kan voorgesneden opgediend worden. land : Marokko dankjewel voor het recept meid! liefs van mij :zwaai:

LaLa_Zohra
13-11-2002, 09:37
Hey Hajet wat is Selmoune????????? ik wil namelijk het gaan maken.

doc25
13-11-2002, 09:42


selmoune ???? wahahahahahahaha :p het is: semoule, frans voor meel dacht ik Op de pakjes meel geschikt voor harcha staat ook semoule :D

LaLa_Zohra
13-11-2002, 10:33
hahahahah doc25 is dat gewoon meel? nou ik dacht al wat betekent dat nou weer hahahahahhaah . maar dank je wel he.

MissMaghreb4eva
13-11-2002, 11:09
Origineel gepost door LaLa Zohra hahahahah doc25 is dat gewoon meel? nou ik dacht al wat betekent dat nou weer hahahahahhaah . maar dank je wel he. hahhahah meid ik lach me kapot om jou :D ze bedoelt griesmeel!

MissMaghreb4eva
13-11-2002, 11:11
weet iemand nog een site waar marokaanse recepten staan voor koekjes?? wie een recept heeft mag hem hier ook wel plaatsen natuurlijk!!!! take care allemaal ;)

Alyssa102000
13-11-2002, 11:20
Ik heb altijd hetzelfde probleem bij Harcha, het is wel lekker maar vanbinnen ziet het er niet goed 'droog' uit. Het is precies niet goed gekookt maar dat is het wel :confused: Iemand een idee wat ik verkeerd doe ?

2911
21-06-2006, 19:51
Ik heb altijd hetzelfde probleem bij Harcha, het is wel lekker maar vanbinnen ziet het er niet goed 'droog' uit. Het is precies niet goed gekookt maar dat is het wel :confused: Iemand een idee wat ik verkeerd doe ? bij mij is ook, het is altijd droog of te paperig van binnen:(

AnisaB
21-06-2006, 21:05
bij mij is ook, het is altijd droog of te paperig van binnen:( Zo dat is een oude die je naar boven hebt gehaald :hihi: :hihi:

2911
22-06-2006, 09:41
Zo dat is een oude die je naar boven hebt gehaald :hihi: :hihi: Goed he, van ikkie:D

Karmousa
22-06-2006, 21:39


en je kunt er het beste een halve zakje bakpoeder bijdoen en een hele zakje vanillesuiker..dat doe ik er altijd bij als ik ze maak en is leuk als je van die kleine ronde maakt, die zien leuk uit als je ze serveert!!!!!

Moslima27
01-06-2007, 09:58
bedankt voor het recept.

loeloe95
29-09-2008, 10:18
kan het ook in de oven worden gebakken?????


Pagina's : [1] 2