Bekijk volle/desktop versie : Hercha



Pagina's : [1] 2

12-11-2002, 15:39
hallo dames en heren,

kan iemand mij ook helpen met het recept van hercha??
ik wil het heel graag maken maar ik weet het recept niet!

thellaouw

12-11-2002, 17:08


HARSA (GRIESMEELKOEK)

500 g semoule

2 eetl. suiker

zout

50 g gesmolten boter

4 eetl. olie

lauwwarm water

extra semoule

Bereiding : Meng in een kom de semoule met de suiker, snuf zout, de gesmolten boter en de olie. Giet er een scheutje water bij en kneed tot een samenhangend deeg ontstaat. Bestrooi het met een beetje semoule en vorm een deegbal. Druk deze plat en strooi er steeds wat semoule overheen om kleven te voorkomen.

Rol het deeg uit tot een plak van circa 1 cm dik.

Bak hem in een Marokkaanse koekenpan (farah) goudbruin.

Serveren : Serveer de harsa met boter en olijfolie. De harsa kan voorgesneden opgediend worden.

land : Marokko

13-11-2002, 08:46

Citaat:
Origineel gepost door HAJET75
HARSA (GRIESMEELKOEK)

500 g semoule

2 eetl. suiker

zout

50 g gesmolten boter

4 eetl. olie

lauwwarm water

extra semoule

Bereiding : Meng in een kom de semoule met de suiker, snuf zout, de gesmolten boter en de olie. Giet er een scheutje water bij en kneed tot een samenhangend deeg ontstaat. Bestrooi het met een beetje semoule en vorm een deegbal. Druk deze plat en strooi er steeds wat semoule overheen om kleven te voorkomen.

Rol het deeg uit tot een plak van circa 1 cm dik.

Bak hem in een Marokkaanse koekenpan (farah) goudbruin.

Serveren : Serveer de harsa met boter en olijfolie. De harsa kan voorgesneden opgediend worden.

land : Marokko
dankjewel voor het recept meid!

liefs van mij

13-11-2002, 09:37
Hey Hajet wat is Selmoune????????? ik wil namelijk het gaan maken.

13-11-2002, 09:42


selmoune ???? wahahahahahahaha
het is: semoule, frans voor meel dacht ik
Op de pakjes meel geschikt voor harcha staat ook semoule

13-11-2002, 10:33
hahahahah doc25 is dat gewoon meel? nou ik dacht al wat betekent dat nou weer hahahahahhaah . maar dank je wel he.

13-11-2002, 11:09

Citaat:
Origineel gepost door LaLa Zohra
hahahahah doc25 is dat gewoon meel? nou ik dacht al wat betekent dat nou weer hahahahahhaah . maar dank je wel he.

hahhahah meid ik lach me kapot om jou
ze bedoelt griesmeel!

13-11-2002, 11:11
weet iemand nog een site waar marokaanse recepten staan voor koekjes?? wie een recept heeft mag hem hier ook wel plaatsen natuurlijk!!!!

take care allemaal

13-11-2002, 11:20
Ik heb altijd hetzelfde probleem bij Harcha, het is wel lekker maar vanbinnen ziet het er niet goed 'droog' uit. Het is precies niet goed gekookt maar dat is het wel
Iemand een idee wat ik verkeerd doe ?

21-06-2006, 19:51

Citaat door Alyssa102000:
Ik heb altijd hetzelfde probleem bij Harcha, het is wel lekker maar vanbinnen ziet het er niet goed 'droog' uit. Het is precies niet goed gekookt maar dat is het wel
Iemand een idee wat ik verkeerd doe ?
bij mij is ook, het is altijd droog of te paperig van binnen

21-06-2006, 21:05

Citaat door 2911:
bij mij is ook, het is altijd droog of te paperig van binnen
Zo dat is een oude die je naar boven hebt gehaald

22-06-2006, 09:41

Citaat door AnisaB:
Zo dat is een oude die je naar boven hebt gehaald
Goed he, van ikkie

22-06-2006, 21:39


en je kunt er het beste een halve zakje bakpoeder bijdoen en een hele zakje vanillesuiker..dat doe ik er altijd bij als ik ze maak en is leuk als je van die kleine ronde maakt, die zien leuk uit als je ze serveert!!!!!

01-06-2007, 09:58
bedankt voor het recept.

29-09-2008, 10:18
kan het ook in de oven worden gebakken?????

Pagina's : [1] 2