Bekijk volle/desktop versie : Egypte opent Gazastrook voor drie dagen...



27-06-2009, 23:27
CAIRO/GAZA -
Egypte opent gedurende drie dagen de grens met de Gazastrook. Palestijnen kunnen dan even inkopen doen of zich medisch laten behandelen in Egypte. De grens is zaterdag opengegaan, berichtten de Palestijnse autoriteiten in de Gazastrook.
De Gazastrook is door Israël en met medewerking van Egypte afgegrendeld sinds de winnaars van de Palestijnse verkiezingen van 2006, de Islamitische Verzetsbeweging Hamas, er in juni 2007 het heft in handen namen. De grens is vrijwel voortdurend gesloten geweest. Hamas weigert het bestaansrecht van Israël te erkennen. Israël heeft net als tal van westerse mogendheden, Hamas als terroristisch bestempeld.

De smalle kuststrook is feitelijk een getto waar ongeveer anderhalf miljoen mensen wonen, voor het grootste deel zonder bron van inkomsten en afhankelijk van voedselhulp.

http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1251035.ece/Egypte_opent_Gazastrook_voor_drie_dagen

27-06-2009, 23:28


Heb ik iets gemist?

28-06-2009, 08:08
Zelfs binnen drie dagen kunnen die Pallies het alweer voor zichzelf verzieken of menen hun "broeders" in Egypte hen te "helpen" waarmee de Egyptenaren al binnen drie dagen klaar zijn met het mislukte experiment. Jammer voor de burgerbevolking, maar zo schijnt het te moeten gaan.