Bekijk volle/desktop versie : Collega.



Pagina's : [1] 2

20-06-2009, 10:47
Hoi dames.
Ee collega van mij die gaat binnenkort trouwen(Nederlandse) en heeft gevraagd of ik wat koekjes kon maken voor haar. Ik wil het met alle plezier doen, maar hoe zal ik ze inpakken. Gewoon in een tupperware ding of toch mooi met ee strikje en folie eromheen??

20-06-2009, 10:48


als u wat doet doe het dan goed

20-06-2009, 10:49
dus met strikje bloemetje kusje en 200 euro. maar je mag het 200 euro ook aan mij geven

20-06-2009, 10:52

Citaat door Tabonnee:
als u wat doet doe het dan goed



Dat is waar..

20-06-2009, 11:01


inpakken met folie

20-06-2009, 11:07
In een bord, en dat doorzichtige gedoe erom heen, strikjes, ziet er veel feestelijker uit.

20-06-2009, 11:07
PS: welke koekjes ga jij maken? Ik moet ook vandaag een aantal soorten maken maar kom niet verder dan 1

20-06-2009, 11:10

Citaat door Comet:
PS: welke koekjes ga jij maken? Ik moet ook vandaag een aantal soorten maken maar kom niet verder dan 1



Gewoon simpele joh.

Dadel koekjes, marmer koekjes, en een choco kokos koekje

20-06-2009, 11:12

Citaat door Fabalous_F:
Gewoon simpele joh.

Dadel koekjes, marmer koekjes, en een choco kokos koekje

Die marmer wil ik ook, maar ben bang dat dat chocola gaat breken.. Tips?

20-06-2009, 11:44

Citaat door Comet:
Die marmer wil ik ook, maar ben bang dat dat chocola gaat breken.. Tips?



Schat ik ben geen keuke prinses ofzo hoor.
Je moet je chocola niet al té hard worde, gewoon een half uurtje in de koelkast
en dan eruit halen. En dan moet je met een scherp aardappelmesje snijden. Heel simpel eigenlijk!!


Marmer koekjes

Ingrediënten
pakje theebiscuit (300 gram)
1 blikje nestle
1 grote pot pindakaas (500 gram)
1 zakje vanilesuiker
4 eetlepels honing
400 gram witte chocolade
50 gram melkchocolade (of andersom)

Bereiding:
De theebiscuitten fijnmalen in de keukenmachine. Doe dit in een grote kom. Doe de pindakaas, nestle, honing, vanilesuiker erbij en kneed dit allemaal samen goed totdat je een gelijke kleur hebt. Pak een (vierkante) cakeblik. Doe hier bakpapier in en verdeel het biscuit-mengsel hierin. Goed drukken dat het overal gelijk is. Dan smelt je 200 gram witte chocolade met 1 eetlepel olie. Dit giet je erover. Schud een beetje met de ovenschaal zodat de chocolade zich overal verspreid.





Laat het een paar uur harden in de koelkast. Als de chocolade hard is geworden draai het om. Dan doe je het weer in de cakeblik (de chocolade zit nu aan de onderkant). Weer smelt je de andere witte chocolade op dezelfde manier, giet dit er weer overheen. Smelt de witte chocolade en maak (met bijvoorbeeld een hennaspuit) bruinen strepen






Trek daarna lijnen naar je toe en van je af om een marmereffect te krijgen.












Laat het weer een paar uur in de koelkast staan, als het goed is afgekoelt in ruitjes snijden.

20-06-2009, 12:17
Ah Oke, ja had net ook een tip gekregen van semia ofzo.
Je moet er geen theebiscuits in doen, dat wordt nat en vies denk ik..

Good luck

20-06-2009, 12:19

Citaat door Comet:
Ah Oke, ja had net ook een tip gekregen van semia ofzo.
Je moet er geen theebiscuits in doen, dat wordt nat en vies denk ik..

Good luck



Nee juist niet!!! Met theebiscuit is juist lekker poppetje.!!!
Veel succes hé!! Waarom ga jij ze maken eigenlijk?

20-06-2009, 12:23



Citaat door Fabalous_F:
Nee juist niet!!! Met theebiscuit is juist lekker poppetje.!!!
Veel succes hé!! Waarom ga jij ze maken eigenlijk?

Ah oke, het lijkt mij vies haha, ik maak t altijd zonder..

Ik heb een bruiloft op komst, nou ja niet alleen 1 & ik wil dus aantal soorten maken..

20-06-2009, 22:30

Citaat door Comet:
Ah oke, het lijkt mij vies haha, ik maak t altijd zonder..

Ik heb een bruiloft op komst, nou ja niet alleen 1 & ik wil dus aantal soorten maken..




niet interessant

20-06-2009, 23:10

Citaat door Tabonnee:
niet interessant

Als dat van mij niet interessant is, zou ik nadenken over bovenstaande reactie van jou op mijn niet-interessante reactie.


Pagina's : [1] 2