Citaat door Comet:Die marmer wil ik ook, maar ben bang dat dat chocola gaat breken.. Tips
?
Schat ik ben geen keuke prinses ofzo hoor.
Je moet je chocola niet al té hard worde, gewoon een half uurtje in de koelkast
en dan eruit halen. En dan moet je met een scherp aardappelmesje snijden. Heel simpel eigenlijk!!
Marmer koekjes
Ingrediënten
pakje theebiscuit (300 gram)
1 blikje nestle
1 grote pot pindakaas (500 gram)
1 zakje vanilesuiker
4 eetlepels honing
400 gram witte chocolade
50 gram melkchocolade (of andersom)
Bereiding:
De theebiscuitten fijnmalen in de keukenmachine. Doe dit in een grote kom. Doe de pindakaas, nestle, honing, vanilesuiker erbij en kneed dit allemaal samen goed totdat je een gelijke kleur hebt. Pak een (vierkante) cakeblik. Doe hier bakpapier in en verdeel het biscuit-mengsel hierin. Goed drukken dat het overal gelijk is. Dan smelt je 200 gram witte chocolade met 1 eetlepel olie. Dit giet je erover. Schud een beetje met de ovenschaal zodat de chocolade zich overal verspreid.
Laat het een paar uur harden in de koelkast. Als de chocolade hard is geworden draai het om. Dan doe je het weer in de cakeblik (de chocolade zit nu aan de onderkant). Weer smelt je de andere witte chocolade op dezelfde manier, giet dit er weer overheen. Smelt de witte chocolade en maak (met bijvoorbeeld een hennaspuit) bruinen strepen
Trek daarna lijnen naar je toe en van je af om een marmereffect te krijgen.
Laat het weer een paar uur in de koelkast staan, als het goed is afgekoelt in ruitjes snijden.