Bekijk volle/desktop versie : Nieuwe regels Ryanair........lees



13-06-2009, 02:44
Belangrijke Informatie voor Passagiers: Online Inchecken
ONLINE INCHECKEN VERPLICHT VOOR ALLE NIEUWE BOEKINGEN GEMAAKT VANAF 21 MEI 2009


Ryanair, Europa's grootste lage tarieven luchtvaartmaatschappij bevestigd dat vanaf donderdag 21 mei alle nieuwe boekingen van passagiers, inclusief deze waarbij passagiers reizen met babies, nu verplicht zijn online in te checken en hun geprinte boardingkaart(en) mee te brengen naar de luchthaven.


Voor uw gemak hebben we de belangrijkste veranderingen over onze incheck procedure hieronder vermeld.


Belangrijke informatie voor passagiers die nieuwe boekingen gemaakt hebben vanaf 21 mei 2009:


Alle passagiers moeten online inchecken en hun geprinte boardingkaart naar de luchthaven meebrengen voor overlegging bij de beveiligheidsdienst en bij de vertrekgate.


Online inchecken is beschikbaar van 15 dagen tot 4 uur voor vertrek van de geplande vlucht. (Als u éénmaal online ingecheckt hebt tot uiterlijk 4 uur voor vertrek, dan kan uw boardingkaart herprint worden tot 40 minuten voor vertrek van de geplande vlucht)


Als u niet online incheckt wordt u verplicht een tarief te betalen voor de uitgave van uw boardingkaart op de luchthaven (Euro40/GBP40). Deze service is verkrijgbaar tot 40 minuten voor vertrek van de geplande vlucht.


Alle passagiers (inclusief babies en passagiers van binnenlandse vluchten) zijn verplicht in bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige nationale identiteitskaart inclusief Kindausweis en Certificato di Nascita. - (Rijbewijzen worden NIET geaccepteerd)


Alle niet EER/EU passagiers moeten hun online boardingkaart en paspoort kunnen overleggen bij de Visum/Immigratie balie (ongeacht hun Visum vereisten) voor validatie voordat zij naar de beveiligheidsdienst gaan of anders wordt hun de reis geweigerd. De Visum/Immigratie balie sluit 40 minuten voor vertrek van de geplande vlucht.


Passagiers die reizen met ingecheckte baggage moeten hun online boardingkaart tonen en hun ingecheckte baggage afgeven bij de bag drop balie op de luchthaven tenminste 2 uur voor vertrek (bag drop balies sluiten 40 minuten voor vertrek van de geplande vlucht).


Ryanair accepteert geen boekingen meer voor minderjarigen zonder begeleiding (onder 16 jaar oud).


Belangrijke informatie voor passagiers die een boeking VOOR 21 mei 2009 gemaakt hebben voor inchecken op de luchthaven en die reizen VOOR 1 oktober 2009.


Passagiers die voorheen inchecken op de luchthaven geselecteerd hadden, kunnen nu online inchecken zonder extra kosten, echter inchecken op de luchthaven is nog steeds mogelijk mocht u dat wensen.


Rijbewijzen worden geaccepteerd voor reizen van passagiers die inchecken op de luchthaven geselecteerd hebben en die reizen op binnenlandse routes of Ierland-UK-Ierland routes.


Gedurende de hierboven vermelde periode wordt het toegestaan voor minderjarigen zonder begeleiding te reizen, maar ze moeten door hun ouder/voogd begeleid worden naar de luchthaven. De ouder/voogd zal bij de incheck balie op de luchthaven een formulier van schadeloosstelling moeten ondertekenen voordat de minderjarige zonder begeleiding kan inchecken.


Kinderen en baby's die reizen met een volwassene op binnenlandse en Ierland-UK-Ierland routes en die inchecken op de luchthaven geselecteerd hebben, hebben geen paspoort nodig om te reizen.


Voor meer informatie over Ryanair's online incheck procedures verwijzen wij u naar onze Vragen over Reizen.


wie kan hier meer over vertellen......en wie heeft hier al ervaring mee.....

17-06-2009, 20:19


indd zeer belangrijk....uppppp