Bekijk volle/desktop versie : Veel moslimdoden door aanslag in Zuid–Irak



10-06-2009, 11:07
Veel doden door aanslag in Zuid–Irak
10-06-2009 10:19| gewijzigd 10-06-2009 11:04
Irak heeft nog altijd te kampen met bomaanslagen.

Irak heeft nog altijd te kampen met bomaanslagen.

BAGDAD (ANP/AFP/RTR) – Op een drukke markt in de Zuid–Iraakse plaats Al–Bathaa is woensdag een autobom ontploft. Daardoor zijn tientallen doden gevallen.



Meldingen over het precieze aantal slachtoffers lopen sterk uiteen. Het bestuur van de provincie Dhi Qar, waarin al–Bathaa ligt, spreekt van dertig doden en zeventig gewonden.

Volgens de politie zijn twintig mensen omgekomen en dertig mensen gewond geraakt, en de directeur van een ziekenhuis hield het op minstens elf doden en ongeveer veertig gewonden. Onder de doden zijn vrouwen en kinderen, aldus de burgemeester van Al–Bathaa.

Al–Bathaa ligt in het sjiitische zuiden van Irak. Het is hier relatief rustig en bomaanslagen zijn zeldzaam. In het verleden was de regio wel het toneel van gevechten tussen sjiitische milities. Sinds begin dit jaar is het geweld in Irak weer toegenomen, na een lange periode van steeds minder geweld. Vooral de hoofdstad Bagdad is het doelwit van aanslagen.

Radicale soennitische groepen zoals al–Qaeda in Irak beschouwen sjiieten als ketters en afvalligen. Voor deze groepen vormen sjiieten een legitiem doelwit.

De Amerikaanse troepen trekken zich tegen het einde van deze maand terug uit de Iraakse steden. Zij dragen de macht dan over aan Iraakse militairen.

Daardoor kan volgens analisten het geweld gaan toenemen. Ook vrezen zij een toename van aanslagen in de aanloop naar de parlementsverkiezingen in januari volgend jaar.

http://www.refdag.nl/artikel/1415453/Veel+doden+door+aanslag+in+ZuidIrak.html

10-06-2009, 11:10


Moge Alah hen zonde's vergeven en het paradijs schenken, AMIEN.

10-06-2009, 11:12
gestoorde gekken

10-06-2009, 12:55

Citaat door kiwie:
gestoorde gekken


Hoezo?

10-06-2009, 13:04



Citaat door TrotseKaaskop2:
Hoezo?


wat een vraag

10-06-2009, 13:06

Citaat door kiwie:
wat een vraag


Nee serieus waarom?

10-06-2009, 13:08

Citaat:
De Amerikaanse troepen trekken zich tegen het einde van deze maand terug uit de Iraakse steden. Zij dragen de macht dan over aan Iraakse militairen.
......en hup naar Afghanistan weer!

10-06-2009, 13:19

Citaat door DeNihilist:
Maar dat wilde jullie moslims toch zo graag? dus niet zeiken.


Jullie? Hoelang is dit aan de gang, nog steeds niet klaar? Zij hebben om hulp gevraagd, zodat zij een regime kunnen vormen, maar niet om heel het land te bezetten alsof het van jouw is

10-06-2009, 13:20
Het leven van Saddam Hussein is vanaf het moment dat hij enige betekenis had, tot aan zijn dood, vervlochten met het Westen, zo schreef ik eerder. Saddam zorgde in zijn land voor de orde die het Westen wenste en samen zagen zij hoe het land na omverwerping van het Baath-regime tot chaos verviel. Er circuleren verschillende visies op de manier waarop de regering Bush orde denkt te kunnen creëren in Irak. Onderzoeksjournalist Seymour Hersh ziet wat hij 'the redirection' noemt van de Bushregering: Uit angst voor het Shiitische Iran zou de VS in de regio actief de Soennieten gaan steunen. Eerder steunde het juist de Shiiten in Irak, ten nadele van de Soennitische minderheid die over het algemeen wordt gezien als de kern van de Iraakse opstand. Het is echter maar de vraag of er sprake is een aanpassing van de Amerikaanse plannen. Aan de ene kant zouden de door de opstand gefrustreerde plannen inderdaad een verklaring kunnen zijn voor een herbezinning, maar wat ook kan is dat het een verklaring is voor het feit dat tegen alle voorspellingen in Iran niet al is aangevallen (de nieuwste voorspellingen gaan over de komende maand). Aan de andere kant zijn er de aanwijzingen dat de onmin tussen beide moslimgroepen het resultaat is van een vooropgezet plan: verdeel en heers, culminerend in een even verdeeld toekomstig Midden-Oosten. En waar twee honden vechten om een been...
Als er inderdaad sprake is van een 'Redirection', dan profitereren de VS van de verdeeldheid die zijzelf hebben bewerkstelligd ten gevolge van de als miskleun omschreven beslissing om de Soennitische politie- en legeronderdelen na de inval in 2003 massaal te ontslaan. In reactie op de Soennitische opstand werden de Shiiten vanaf het begin gesteund door de VS, ondermeer militair middels Task Force 121, een team van specialisten van Special Operations en CIA. Andere Amerikaanse steun kwam in de vorm van het opzetten en begeleiden van een grote Iraakse militie. Mogelijk is het deze groep die zichzelf 'Black Flag' noemt in 2004 en de strijd aangaat met de opstandelingen. De resulterende onderlinge strijd tussen beide moslimgroepen verdeelde niet alleen Irak, maar zet ook in de regio de situatie onder druk.
http://www.deepjournal.com/p/2/a/nl/537.html

10-06-2009, 14:08
zie hoe deze christelijk krant ons wil doen geloven dat Irakezen zlef achter de aanslagen in zitten. voor de terreur vaanval van het wetsen op werden nooit aanslagen gepleegt. nu er buitenlandse troepen in Irak zitten zijn er elke dag bomaansgelen op Irakezen.

dit is puur propaganda van de christenen om eigen misdaden te verbergen!!!



zie hier een artikel uit een christelijke krant.


Veel doden door aanslag in Zuid-Irak


BAGDAD - Op een drukke markt in de Zuid-Iraakse plaats Al-Bathaa is woensdag een autobom ontploft. Daardoor zijn tientallen doden gevallen.



Meldingen over het precieze aantal slachtoffers lopen sterk uiteen. Het bestuur van de provincie Dhi Qar, waarin al-Bathaa ligt, spreekt van dertig doden en zeventig gewonden. Volgens de politie zijn twintig mensen omgekomen en dertig mensen gewond geraakt, en de directeur van een ziekenhuis hield het op minstens elf doden en ongeveer veertig gewonden. Onder de doden zijn vrouwen en kinderen, aldus de burgemeester van Al-Bathaa. Al-Bathaa ligt in het sjiitische zuiden van Irak. Het is hier relatief rustig en bomaanslagen zijn zeldzaam.

In het verleden was de regio wel het toneel van gevechten tussen sjiitische milities. Sinds begin dit jaar is het geweld in Irak weer toegenomen, na een lange periode van steeds minder geweld. Vooral de hoofdstad Bagdad is het doelwit van aanslagen. Radicale soennitische groepen zoals al-Qaeda in Irak beschouwen sjiieten als ketters en afvalligen. Voor deze groepen vormen sjiieten een legitiem doelwit.

De Amerikaanse troepen trekken zich tegen het einde van deze maand terug uit de Iraakse steden. Zij dragen de macht dan over aan Iraakse militairen. Daardoor kan volgens analisten het geweld gaan toenemen. Ook vrezen zij een toename van aanslagen in de aanloop naar de parlementsverkiezingen in januari volgend jaar.


volgens de porpaganda van een christenen krant