Bekijk volle/desktop versie : AZ na penalty's in finale Copa

01-06-2009, 16:32
AMSTERDAM- AZ Onder 19 heeft op de Gestion Copa Amsterdam de finale bereikt door Chivas na strafschoppen te verslaan. In de finale treft het team van trainer Michel Vonk het Ajax van Frank de Boer. Het duel staat later op maandag gepland om 16:15 uur.

Tegen het Mexicaanse Chivas had AZ vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. Veel kansen leverde het echter niet op. Chivas werd in de openingsfase wel direct gevaarlijk, maar Hobie Verhulst redde van dichtbij zeer bekwaam. Na acht minuten was AZ wel trefzeker via Wouter de Vogel. Hij schoot de rebound - na een gestrande actie van Mitchell te Vrede – hoog in de verre hoek: 1-0.

Penalty’s
Chivas deed in de tweede helft wat terug. Na een mooie aanval tikte de Mexicaanse spits van dichtbij binnen. Door het gelijke spel moesten penalty’s de beslissing brengen. Verhulst bleek de grote man door twee, niet al te sterk ingeschoten, strafschoppen te keren. Bij AZ maakten Ilias Haddad, Te Vrede, Metting Copier en De Vogel geen fout.

Ajax
Ajax versloeg in de andere halve finale het Noorse Rosenborg BK met 1-0. Zo staan beide Nederlandse topploegen in de finale van de prestigieuze Gestion Copa Amsterdam.