Bekijk volle/desktop versie : Zeker 98 doden bij gevechten Thailand



28-04-2004, 12:11
BANGKOK - Door bloedige botsingen tussen leger en politie enerzijds en bewapende jongeren anderzijds zijn woensdag in het uiterste zuiden van Thailand zeker 98 doden gevallen.

De autoriteiten wijten de gewelddaden aan "separatisten". De Thaise premier Thaksin Shinawatra zei eerder dat het om 'boosdoeners' ging. De regering stelde aanvankelijk 'criminelen en ontevreden elementen' uit de plaatselijke Maleis sprekende bevolking verantwoordelijk voor de serie aanvallen.

Onder de doden zijn zeker twee militairen en twee politiemannen. De meeste slachtoffers vielen in de onrustige provincie Yala. Daar bestormden veelal in zwarte kledij gestoken jongeren - gewapend met kapmessen, zwaarden en vuurwapens - de politie- en legerposten.

In het uiterste zuiden van het land voeren sinds begin dit jaar bendes aanvallen uit op posten van leger en politie. De streek is overwegend islamitisch. Thailand is overwegend boeddhistisch.

Yala ligt hemelsbreed 800 kilometer van de hoofdstad Bangkok. De gouverneur van Yala, Boonyasidh Suwannarat, zei dat de manier waarop de aanvallers bewapend waren op een zekere mate van training duidde. Sommige waarnemers vrezen dat extremistische groeperingen de plaatselijke islamitische jongeren voor zich winnen.

In de streek was in de jaren zeventig en tachtig een kleine afscheidingsbeweging actief. Het aangrenzende Maleisië is islamitisch en de hoofdstad van dat land ligt op slechts driehonderd kilometer van de grens van de Thaise provincie Yala.



28-04-2004, 13:43


En de repressie van het vredelievende geloof kent ook allerlei vormen, zoals Sudan, Iran, Westelijke Sahara (Marokko), Nigeria, SA, Syrië etc.

28-04-2004, 15:53
He bah, ik ga over een maand naar Thailand (maar naar het Boedistische noorden)
Jullie vergeten de filipijnen!

29-04-2004, 12:58
oppasser kom geen poep praten.....laat de islam hierbuiten...en jij moet het niet zwart lopen maken met je kop...

29-04-2004, 13:27



Citaat:
Origineel gepost door minga
oppasser kom geen poep praten.....laat de islam hierbuiten...en jij moet het niet zwart lopen maken met je kop...
Minga, waarom willen de separisten zich afscheiden dan???