Bekijk volle/desktop versie : Rijksmuseum houdt naaktverkiezing



29-05-2009, 19:44
Rijksmuseum houdt naaktverkiezing
[Het tijdschrift Oog van het Rijksmuseum in Amsterdam houdt een verkiezing van het mooiste naaktschilderij. Foto: ANP/Koen Suyk]
Het tijdschrift Oog van het Rijksmuseum in Amsterdam houdt een verkiezing van het mooiste naaktschilderij. Foto: ANP/Koen Suyk
AMSTERDAM - Het tijdschrift Oog van het Rijksmuseum in Amsterdam houdt een verkiezing van het mooiste naaktschilderij. Via de website http://www.oogvoornaakt.nl kunnen mensen tot en met 28 juni hun stem uitbrengen op een selectie van bijna zeventig naakten, liet het museum vrijdag weten.

Conservatoren van het Rijks stelden de selectie samen. Zo doen werken van kunstenaars als Ferdinand Bol, Karel Appel, Hendrick Goltzius en Marlene Dumas mee aan de verkiezing.

Het tijdschrift van het museum houdt een naaktverkiezing ''omdat het zomer is en omdat we niet half weten hoeveel mooi Nederlands naakt er door de eeuwen heen is geschilderd. En omdat het leuk is te bedenken welk naakt je het mooist vindt.'' De winnaars worden op 3 juli bekendgemaakt. (ANP)

http://www.parool.nl/parool/nl/12/CULTUUR/article/detail/245432/2009/05/29/Rijksmuseum-houdt-naaktverkiezing.dhtml

29-05-2009, 19:46


Ik ben naakt het mooist

29-05-2009, 19:49
Ik heb het niet zo op die naakten, ben meer van de schilderijen van Steen, maar nog het liefst zie ik impressionistische kunst in het gemeentelijk museum en Kröller-Müller museum.