Bekijk volle/desktop versie : Opinie: Open Podium: Bas Paternotte



12-05-2009, 12:24
Bijkans geheel Den Haag valt over Geert Wilders heen. En dat gaat onze geblondeerde Limbo alleen maar méér zetels opleveren. Belangrijkste reden? Wouter Bos heeft poep in zijn ogen. Een stukje duiding en uitleg van Bas Paternotte, twitterspamhoer, Binnenhofwatcher en fervent puzzelaar.


Waarom Wouter Bos poep in z’n ogen heeft (en de rest eigenlijk ook)
Bijna de gehele vaderlandse politiek heeft de aanval op Geert Wilders ingezet. Hij is extreem rechts, heeft de pest aan moslims en drinkt iedere ochtend bij het ontbijt een tinnetje vers babybloed. (Dat laatste is verzonnen maar mind you, ze gaan ‘m ervan beschuldigen.) Daarom hebben PvdA, ChristenUnie, D66, SP en GroenLinks alvast aangegeven niet met de PVV in één Kabinet te willen gaan zitten.

Het is 2002 all over again. Terwijl Paul Rosenmöller (GroenLinks), Hans Dijkstal (VVD), Ad Melkert (PvdA) en Thom de Graaf (D66) hysterisch over elkaar heen buitelden om de Goddelijke Kale van extreem-rechtse sentimenten te beschuldigen, had het Nederlandse Volk allang haar keus gemaakt: Retteketet, Pim Pam Pet. En nu gebeurt weer precies hetzelfde. Daarom deze voorspelling: Het CDA wordt de grootste, de PVV wordt de tweede partij van het land en de VVD vult de club aan. En dan hebben we dus een centrum-rechts kabinet.

Premier Balkenende heeft er sowieso nooit een bal aan gevonden om te regeren met de PvdA. Die blijft dus zitten waar hij zit. Dat deed hij tijdens de verkiezingen in 2002 ook en dat heeft hem geen windeieren gelegd. De man is tenslotte alweer zeven jaar premier. En dat is ook gelijk de reden dat het CDA de grootste partij blijft: de premierbonus. En bij de VVD zijn ze ook niet stom. Fred Teeven heeft het niet voor niets over een ijzeren vuist betreffende de criminele Marokkanen. Meer over de IJzeren Vuist vindt u overigens hier (GODWIN alert!). De VVD kan het met Mark Rutte namelijk nooit winnen van de PVV. Samenwerking is dus de enige optie voor de liberalen. Of ze moeten na 2011 wéér in de oppositie gaan zitten maar daar houden VVD’ers niet van.

Alexander Pechtold speelt het spel ondertussen slim. Door zich af te zetten tegen Wilders weet hij een groot deel van het electoraat aan zich te binden. Knap, marginale fractie in de Kamer, in de peilingen lekker aan het knallen. Maar D66 is ook niet alles. Ik zie Boris Dittrich nog over het Binnenhof lopen in mei 2003. “Wij gaan dit Kabinet níet aan een meerderheid helpen!” riep hij tegen het verzamelde journaille. Een paar weken later was er een CDA-VVD-D66 Kabinet… Maar dat is typisch D66: als je van alles niets vindt is het makkelijk zaken doen. Dat noemen ze daar dan ‘pragmatisch’ en ‘genuanceerd’.

Bos ziet in de achterban van Wilders naar eigen zeggen een groep zwevende kiezers die ‘continu op reis is’. Gast! Dat zijn de mensen tien jaar geleden nog voor een groot deel op de PvdA stemden. Dat zijn Nederlanders die ontevreden zijn. Die zich veilig willen voelen op straat, voldoende eten op tafel en af en toe naar de kroeg. En dat zijn overigens ook mensen die willen weten of de PvdA voor of tegen de JSF is. De hele kwestie rondom het Irak-onderzoek zullen we dan nog niet eens noemen. En daarom is het zo arrogant van Bos om de PVV nu af te wijzen. Kijk maar naar de peilingen. Als de PvdA zo doorgaat staan ze uiteindelijk op vijftien zetels. En no way dat iemand met zo’n kleine partij wil regeren met als enig doel om Geert Wilders buiten een coalitie te houden.

Conclusie: hoe harder links én rechts tegen Wilders schreeuwen, hoe minder het ze zal opleveren. Geert Wilders staat ondertussen op 26 zetels in de Politieke Barometer, bij Maurice de Hond nog hoger. En dat is niet omdat de PVV het zo goed doet. Dat is omdat alle andere partijen het zo slecht doen. Dus Wouter Bos cum suis, doe nou eens luisteren naar wat de bevolking écht wil. Haal die poep uit je ogen. Want dat is de enige manier om de door jullie zo vermaledijde Wilders van regeringsverantwoordelijkheid weg te houden.

Bas Paternotte

Kun jij ook wat leuks, bijvoorbeeld met een schaap, een gitaar of dansende negers, en wil jij dit laten zien op Bert Brussen’s Open Podium? Stuur dan een briefkaartje met je naam, leeftijd (en pasfoto als je vrouw bent) naar info@bbrussen.nl en wie weet sta jij hier de volgende keer. Prutsinzendingen worden zonder opgaaf van redenen alsnog gepubliceerd zodat ze afgezeken kunnen worden.

Bron: http://www.bbrussen.nl/2009/05/11/open-podium-bas-paternotte/#more-6149